Κορωνοϊός - Νέα Ζηλανδία: Παρατείνει για άλλες τέσσερις μέρες το εθνικό lockdown

Κορωνοϊός - Νέα Ζηλανδία: Παρατείνει για άλλες τέσσερις μέρες το εθνικό lockdown

Το Όκλαντ θα παραμείνει σε lockdown για μεγαλύτερο διάστημα, που φτάνει ως και τις δυο εβδομάδες - Η χώρα κατέγραψε σήμερα 70 νέα κρούσματα κορωνοϊού

newzealand_lockdown
Η Νέα Ζηλανδία παρέτεινε κατά τέσσερις ημέρες -ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης- τους περιορισμούς για τον έλεγχο της πανδημίας του νέου κορωνοϊού σε εθνικό επίπεδο και θα χαλαρώσει στη συνέχεια σε μικρό βαθμό τα μέτρα, παρότι οι επιχειρήσεις και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και η μεγαλύτερη πόλη, το Όκλαντ, θα παραμείνει σε καθεστώς lockdown για μεγαλύτερο διάστημα (ως και δυο εβδομάδες).

Η Νέα Ζηλανδία ήταν σχεδόν πλήρως απαλλαγμένη από τον ιό, με εξαίρεση έναν μικρό αριθμό κρουσμάτων τον Φεβρουάριο, αλλά την περασμένη εβδομάδα αυτό άλλαξε έπειτα από το ξέσπασμα κρουσμάτων της παραλλαγής του κορωνοϊού Δέλτα αναγκάζοντας την πρωθυπουργό Τζασίντα Άρντερν να κηρύξει εθνικό lockdown.

Το ξέσπασμα, από το οποίο μέχρι στιγμής έχουν μολυνθεί σχεδόν 350 άνθρωποι, πιθανόν να φθάνει στην κορύφωσή του, δήλωσε η Άρντερν σε συνέντευξη Τύπου.

Η χώρα κατέγραψε σήμερα 70 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην κοινότητα, όλα στο Όκλαντ, το επίκεντρο της επιδημίας.

Τα αυστηρά lockdown που επέβαλε η Άρντερν και το κλείσιμο των διεθνών συνόρων τον Μάρτιο του 2020 βοήθησαν στον έλεγχο της πανδημίας, αλλά η κυβέρνηση σήμερα αντιμετωπίζει επικρίσεις σχετικά με την αργοπορημένη εμβολιαστική εκστρατεία καθώς και αυξημένα κόστη σε μια χώρα που βασίζεται κατά πολύ στο εργατικό δυναμικό μεταξύ μεταναστών.

Μόλις το 21% περίπου από τα 5,1 εκατομμύρια κατοίκους της χώρας έχει εμβολιαστεί πλήρως -ο βραδύτερος ρυθμός μεταξύ των πλούσιων χωρών μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Ειδήσεις σήμερα:

«Νέο Εξοικονομώ»: Ποιες αλλαγές περιλαμβάνει ο νέος κύκλος

Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Σήμερα Παρασκευή πληρώνονται οι μη-μισθωτοί από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ

Σταύρος Πετρόχειλος: Πέθανε ο επιχειρηματίας της Σούπερ - Αγοράς Home Electric
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK