Έρευνα για τον κορωνοϊό: Χάπι για τις γάτες πιθανόν να βοηθήσει στη θεραπεία

Έρευνα για τον κορωνοϊό: Χάπι για τις γάτες πιθανόν να βοηθήσει στη θεραπεία

Επιστήμονες στον Καναδά διατείνονται ότι χάπι που καταπολεμά  τη λοιμώδη περιτονίτιδα των αιλουροειδών θα πρέπει να δοκιμαστεί σε ανθρώπους - Σε εργαστηριακές δοκιμές αποδείχθηκε ότι μπορεί να καταστρέψει τον κορωνοϊό

gata-koronoios
Σε μια περίοδο που διεξάγονται πυρετώδεις έρευνες ώστε να βρεθεί θεραπεία για τον κορωνοϊό, επιστήμονες προχώρησαν σε νέα διαπίστωση, σύμφωνα με την οποία ένα χάπι που έχει κυκλοφορήσει για γάτες θα μπορούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους στο θέμα της καταπολέμησης της ασθένειας Covid-19.

Το φάρμακο GC376 παρασκευάστηκε για να θεραπεύσει τη λοιμώδη περιτονίτιδα των αιλουροειδών και σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου Αλμπέρτα, στον Καναδά, λειτουργεί ως αντιικό κατά του κορωνοϊού.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου διαπίστωσαν ότι το συγκεκριμένο φάρμακο για τις γάτες μπλοκάρει ένα ένζυμο που παράγεται από ιό που ονομάζεται κορωνοϊός των αιλουροειδών.

Συνεπώς, το φάρμακο για τα αιλουροειδή αποτρέπει την αναπαραγωγή του εν λόγω κορωνοϊού και άλλων κατ'επέκταση κορωνοϊών.

Η λοιμώδης περιτονίτιδα των αιλουροειδών επηρεάζει τα έντερα της γάτας, ενώ μπορεί στη συνέχεια να προκαλέσει πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων και να είναι θανατηφόρα.

Ο ιός FCoV, που προκαλεί τη λοιμώδη περιτονίτιδα, είναι στην ουσία κορωνοϊός, γεγονός που σημαίνει ότι έχει παρόμοια δομή με εκείνον που προκάλεσε την πανδημία.

Κλείσιμο
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους επιστήμονες, το χάπι GC376 αποδείχθηκε, σε εργαστηριακά πειράματα, ότι καταστρέφει τον Covid-19, ενώ η επιστημονική κοινότητα στον Καναδά υποστηρίζει πως θα πρέπει να δοκιμαστεί σε ανθρώπους.

Ειδήσεις σήμερα

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων μέχρι τη Δευτέρα 31 Αυγούστου

Και δεύτερο τηλεφώνημα Τραμπ σε Μητσοτάκη: Τον ενημέρωσε για όσα συζήτησε με τον Ερντογάν

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση τουλάχιστον 50 μεταναστών στα ανοικτά της Ρόδου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network