Fit με διαφορά στήθους!

Fit με διαφορά στήθους!

Τρεις βασικές ασκήσεις για τους θωρακικούς για άντρες και γυναίκες που μπορείτε να εκτελέσετε με ελάχιστο εξοπλισμό...

Fit με διαφορά στήθους!

Το protothema.gr σε συνεργασία με ειδικά εκπαιδευμένους γυμναστές, προσφέρουν στους αναγνώστες του site μας,  χρήσιμες συμβουλές για θέματα που αφορούν τη γυμναστική, το αδυνάτισμα και την διατροφή μας!

Συμβουλές από την Έλλη Ιωσηφίδου,
Personal trainer www.elliiosifidou.com


Κλείσιμο
Τρεις βασικές ασκήσεις για τους θωρακικούς για άντρες και γυναίκες που μπορείτε να εκτελέσετε με ελάχιστο εξοπλισμό.

1.Πιέσεις αλτήρων στον επικλινή πάγκο:

Η άσκηση αυτή στοχεύει το άνω μέρος του στήθους , τον ελάσσων θωρακικό μυ και γι αυτό την εκτελούμε πρώτη σε σειρά ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε μεγάλη επιβάρυνση και να δώσουμε έμφαση στο σημείο αυτό. Προσέχουμε να εκτελούμε την άσκηση αργά και ελεγχόμενα με πλήρες εύρος κίνησης και να μην χτυπάμε τους αλτήρες στην κορυφή.


2.Εκτάσεις αλτήρων στην μπάλα:

Χρησιμοποιώντας την μπάλα δυσκολεύουμε την άσκηση και ενεργοποιούμε περισσότερους μυς για να ισορροπήσουμε γυμνάζοντας παράλληλα και τον κορμό. Η κίνηση αυτή διαφέρει από τις πιέσεις και η γωνία στην άρθρωση των αγκώνων είναι σταθερή καθ όλη τη διάρκεια της κίνησης. Εκτελούμε την άσκηση αργά και αποφεύγουμε την ταλάντωση πάνω στην μπάλα.



3.Push Ups με τα χέρια ανοιχτά:


Με τα χέρια σε απόσταση λίγο μεγαλύτερη από το άνοιγμα των ώμων, κρατώντας σφιχτή την κοιλιά και τη λεκάνη ψηλά λυγίζουμε τους αγκώνες και πλησιάζουμε το στήθος μας στο έδαφος . Προσέχουμε να μην κλειδώνουμε τους αγκώνες στο άνω μέρος της κίνησης και να εκτελούμε την άσκηση με αργό και ελεγχόμενο ρυθμό. Σε περίπτωση που δεν μπορούμε να εκτελέσουμε τα κανονικά push ups με στήριξη στις μύτες των ποδιών , εκτελούμε τα «γυναικεία» με στήριξη στα γόνατα.



Ανάλογα το επίπεδο και την φυσική κατάσταση του καθενός μπορείτε να εκτελέσετε 3 – 4 σετ από κάθε άσκηση και 10 – 12 επαναλήψεις.
  
 Η εκγύμναση των θωρακικών συντελεί στην αντιμετώπιση της πτώσης του στήθους κυρίως για τις γυναίκες λόγω μεγέθους αλλά και για τους άντρες το γυμνασμένο στήθος δίνει έξτρα πόντους τόσο στην αυτοπεποίθηση όσο και στην εμφάνιση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης