Έκλεισαν τα Τέμπη για δύο ώρες οι αγρότες

tebi_ar

Οι αγρότες έκλεισαν με τρακτέρ το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στις 13:30 και πεζή το ρεύμα προς Αθήνα στις 14:15, για περίπου δύο ώρες - Ανοιχτό το ενδεχόμενο για συλλαλητήριο με τα τρακτέρ στην Αθήνα - Ζητούν συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς

Αγρότες έκλεισαν με τα τρακτέρ τους στις 13:30 το μεσημέρι το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη και στις 14:15 πεζή το ρεύμα προς Αθήνα, στα Τέμπη. Ο αποκλεισμός, όπως είχαν εξαγγείλει, ήταν συμβολικός και έληξε περίπου δύο ώρες αργότερα.

Οι αγρότες είχαν ξεκινήσει λίγο πριν το μεσημέρι με τα τρακτέρ τους από το μπλόκο της Νίκαιας, με στόχο να αποκλείσουν την εθνική οδό στις σήραγγες της νέας εθνικής οδού των Τεμπών, αν και η αστυνομία είχε διαμηνύσει ότι δεν θα τους το επέτρεπε. 

Την πρόθεση αυτή εξέφρασε ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής της Θεσσαλίας Βασίλης Καραπιπέρης σε διάλογο που είχε με τους αγρότες οι οποίοι πάντως δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν στις σήραγγες της νέας εθνικής οδού των Τεμπών με τα περίπου 70 τρακτέρ που έχουν ξεκινήσει από τον κόμβο Νίκαιας, στο πλαίσιο της απόφασης που έχουν πάρει για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.

Η εκτροπή των οχημάτων από την Αστυνομία γίνεται από τον κόμβο του Πλαταμώνα μέσω της παλιάς εθνικής οδού στα Τέμπη.agrotes1


Όπως είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Ρίζος Μαρούδας από τη Συνονιστική Επιτροπή των Μπλόκων ζητούν «να γίνει η συνάντηση με τους υπουργούς της κυβέρνησης».

Ο κ. Μαρούδας, μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο καθόδου των αγροτών στην Αθήνα καθώς, όπως είπε, «είναι γελοίο να παλεύουμε για το αυτοονήτο εδώ και 15 ημέρες. Αρνούνται το στοιχειώδες να συναντηθούμε για να συζητήσουμε». «Εμείς θα πάμε με τρακτέρ και αυτοκίνητα όχι για να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο αλλά για να πιεστεί η κυβέρνηση» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος των αγροτών.

Εξηγώντας τα αιτήματα των αγροτών ανέφερε, μεταξύ άλλων, τις πολύ χαμηλές τιμές στα προϊόντα, το τεράστιο κόστος παραγωγής με 1,5 ευρώ το πετρέλαιο στην Ελλάδα και 60 λεπτά το αγροτικό πετρέλαιο στις χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης, αλλά και την αύξηση των εισφορών στον ΕΦΚΑ μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού.


Στις 11 το πρωί εξάλλου αγρότες του μπλόκου της Κατερίνης απέκλεισαν συμβολικά την Εθνική Οδό.

Σε νέο αποκλεισμό της Ιόνιας Οδού προχωρούν σήμερα το απόγευμα οι αγρότες, στο ύψος του κόμβου Μπάγια. «Μετά από συνέλευση, αποφασίστηκε για το Σαββατο 9 Φλεβάρη η Ιόνια Οδός να αποκλειστεί από 19:00 εως 24:00 το απόγευμα στο ύψος του κόμβου Μπάγια», όπως ενημέρωσε η Παναιτωλοακαρνανική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών και το Μπλόκο Κεφαλόβρυσου Αιτωλικού.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, εναρμονίζοντας απόλυτα τη θέση τους με την απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, προβαίνουν σήμερα σε πολλές παρεμβάσεις.

Σε αποκλεισμό του οδοστρώματος στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από το Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Σερρών, προχωρούν οι αγρότες από τη μία μετά το μεσημέρι και για δύο ώρες τουλάχιστον, όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σερρών, Γιάννης Τουρτούρας. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο αγροτικό μπλόκο στήθηκε στις 28/1 και «απώτερος στόχος», όπως δήλωσε ο ίδιος, είναι να φτάσουν στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία.

Μέχρι και τις 14.00 θα διαρκέσει ο αποκλεισμός στον κόμβο του Δερβενίου, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, αφού αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής του Λαγκαδά «έφραξαν» το δρόμο και στα δύο ρεύματα. «Αφήνουμε μόνο έκτακτα περιστατικά», είπε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μελισσοχωρίου, Θόδωρος Χατζητομάρης, προσθέτοντας ότι το τι μέλλει γενέσθαι για τη συνέχεια, θα «φανεί στη γενική συνέλευση που θα κάνουμε».

agrotes2


Σε αποκλεισμό προχώρησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Δ. Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», Τάκη Τσιουλάκο, να δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «μπορεί ο αποκλεισμός και να διαρκέσει περισσότερο» και προσέθεσε ότι «έχουμε παρατάξει τα τρακτέρ μας μόνο στο ένα ρεύμα, αυτό προς Βέροια».

Καθυστερήσεις σημειώνονται και στα διόδια των Μαλγάρων, αφού αγρότες από την ευρύτερη περιοχή της Χαλάστρας έχουν αποκλείσει το σημείο και «θα μείνουμε επάνω στο δρόμο τουλάχιστον μέχρι και τις 14.00», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κυμίνων, Κώστας Ανεστίδης.

Σε αποκλεισμό του οδοστρώματος στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από το Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Σερρών, προχωρούν μέχρι και τις 15.00 οι αγρότες των Σερρών, ενώ δεν αποκλείεται να «μείνουμε και περισσότερο», επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σερρών, Γιάννης Τουρτούρας.

Μέχρι και τις 14.00 θα διαρκέσει ο αποκλεισμός της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Κρυσταλλοπηγής, στην έξοδο από το 'Αργος Ορεστικό, όπως επανέλαβε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς, Δημήτρης Μόσχος.

Υπενθυμίζεται ότι στην Κεντρική Μακεδονία έχουν στηθεί αγροτικά μπλόκα στα εξής σημεία:

*Στα διόδια Μαλγάρων, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθήνας

*Στον νομό Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας

*Στην Εθνική Οδό Βέροιας - Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας

*Στον νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου

*Στον νομό Πιερίας, στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης

*Στο 67ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης -Θεσσαλονίκης

*Στις Σέρρες στο μπλόκο στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου

agrotes4
agrotes3

ΣΧΟΛΙΑ (85)

Πολυ μυαλο

Αντε απο κει με τους τραμπουκους που νομιζουν οτι τους ανηκουν οι δρομοι... Να τους συλλαβουν ολους. Ταλαιπωρωντας τους οδηγους θα δωσουν λυσβ στονδικο τους προβλημα;; Να λειτουργησει ο εισαγγελεας αυτεπάγγελτα...

Μ.ΠΑΣΟΚ

Οσοι δεν ειναι απο την επαρχια και οσοι δεν ξερουν τι θα πει πρωτογενης τομεας βριζουν την αγροτια.Ο ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ.ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ ΕΙΡΗΝΙΚΑ.

Νέμεσις

Οι αγρότες είναι απαράδεκτοι και θα συνεχίσουν να είναι μέχρι να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους. Όσο μένουν ατιμώρητοι θα συνεχίζουν να ταλαιπωρούν το κοινωνικό σύνολο για να έχουν το οποίο προσωπικό όφελος. Το κράτος θα πρέπει να βοηθάει όποιον παράγει να το κάνει με το μικρότερο δυνατό κόστος ώστε να είναι ανταγωνιστικός και να μπορεί να εξάγει ή εν πάση περιπτώσει να επιβιώνει επιχειρηματικά. Από εκεί και πέρα ας φορολογήσει τα κέρδη του, είναι αδιανόητο να φορολογεί το κράτος πριν ακόμα προκύψει το κέρδος. Ναι το πετρέλαιο των αγροτών θα πρέπει να φορολογείται ελάχιστα ή και καθόλου. Ναι θα πρέπει το κράτος μέσα από τα πανεπιστήμια να τους κατευθύνει σε τομείς αγροτικής παραγωγής που έχουν υψηλή ζήτηση και κέρδος και επίσης δυνατότητα εξαγωγών. Θα πρέπει τα μεταφορικά έξοδα των προϊόντων τους να είναι ελάχιστα. Αν το κράτος είναι ανίκανο να συλλάβει την φορολογητέα ύλη δεν είναι λύση να φορολογεί οριζόντια επί δικαίων και αδίκων ότι βρει μπροστά του απλά γιατί καταστρέφει την οικονομία και τελικά αυτοκτονεί. Τέλος, πριν σχολιάσετε μάθετε λίγο ορθογραφία γιατί πονάνε τα ματάκια μας.

Ballon

Κάθε χρόνο τέτοια περίοδο... γιατί άραγε... μήπως δεν έχετε τι να κάνετε... λέω εγώ μήπως;;; Μήπως ήρθε η ώρα να κλείσετε κάτι άλλο;

ΤΡΑΧΤΕΡΟΜΑΓΚΑΚΙΑ

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ;;;; ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΑΣ;;ΓΙΑΤΙ ;;;ΣΑΣ ΦΥΓΑΝ ΟΙ ΡΩΣΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΛΑΧΟΤΣΑΝΤΗΡΓΙΑ;;;;;;ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΓΟΥΡΝΟΥΠΟΥΛΑ;;;; ΗΤΑΝΕ ΒΑΡΓΙΑ Η ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ Η ΒΡΑΣΤΗ ΣΤΟ ΚΑΖΑΝΙ;;;;ΙΣΑΝΑΣΑΠΑΝΑ ΖΑΓΑΡΓΙΑΑΑΑ ΙΙΙΙΙΙΧΑΑΑΑ ΓΚΙΝΤΙΜΙΝΤΑΠΙ ΓΚΟΥΝΤΟΥΠΩΤΗ ΙΧΑΧΑΑΑΑ ΠΡΡΡΡ ΠΡΡΡΡΡΡ ΝΤΕΙ ΞΑΞΑ ΣΤΡΡΡΡΡΙΙΙΙΙΟΥΞ

ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Ευγε στους αγροτες. Με το καλό ή το κακό η βενζίνη και οι φόροι θα πάνε χαμηλά όπως στην Μεγαλη Αμερικη του ελεύθερου Παραγωγού (αγρότη, βιομήχανου, ακτοπλοου, οτιδήποτε). Μερικά σεντς το λίτρο. Κατω ο Μαδούρο.

Sasouolos

Δεν μας νοιάζουν τα προβλήματά σας αγρότες. Εσείς κλείνατε τους δρόμους ακόμα και την εποχή που η Λάρισσα είχε τις περισσότερες Cayenne ανά κάτοικο στην Ευρώπη. Να γίνεται πιο ανταγωνιστικοί. Να επενδύσετε σε νέες τεχνολογίες. Να καταλάβετε πλέον ότι είστε μόνοι σας όπως όλοι οι εργαζόμενοι. Έλεος πια με τον κάθε μπούρτζο που θέλει να κάθεται και να τον ταΐζει το κράτος.

ΝΑΥΤΙΚΟΣ

Να σας θυμήσω φιλοί μου αγρότες όταν έκανα έγω απεργεία λυσσάξατε και ήσασταν έτοιμοι να ανεβείτε στο καράβι για μην χαλάσουν οι ντομάτες σας. Τώρα εγώ γιατί να σταθώ διπλά σας, μπορείτε να μου πείτε

Συριζογιαφκες

Αλέξη φερε μας τα τανκς!!!!!

Ν.

ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΧΑΤΖΙΓΑΚΗΣ ΡΕΕΕΕΕΕ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης