Έκρηξη και φωτιά σε τάνκερ στην Κύπρο - Έπεφταν στη θάλασσα για να σωθούν!

Έκρηξη και φωτιά σε τάνκερ στην Κύπρο - Έπεφταν στη θάλασσα για να σωθούν!

Επτά Έλληνες ανάμεσα στο 17μελές πλήρωμα - Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία  Λευκωσίας και Λεμεσού - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

tanker-ekso
Σε συναγερμό τέθηκαν οι Κυπριακές αρχές σήμερα το πρωί μετά από έκρηξη σε φορτηγό πλοίο που μεταφέρει υγραέριο ανοικτά της Λάρνακας κοντά στη περιοχή Ζυγίου.

Το τάνκερ με την ονομασία «Άθλος» και με σημαία Μάλτας, ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από την Κύπρο, όταν κοντά στη περιοχή Βασιλικού σημειώθηκε η έκρηξη και αμέσως μετά εκδηλώθηκε φωτιά.

Μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με πληροφορίες, βούτηξαν στη θάλασσα για να σωθούν.

Η φωτιά κατασβέστηκε από τα μέλη του πληρώματος.

Στη σκηνή μετέβησαν άνδρες του Λιμεναρχείου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ρυμουλκά αλλά και σκάφη έσπευσαν κοντά στο τάνκερ για να βοηθήσουν τα μέλη του πληρώματος αλλά και να βοηθήσουν στην ανάκτηση του ελέγχου του σκάφους, ωστόσο ο καπετάνιος αρνήθηκε να παραχωρήσει τον έλεγχο του.

Δυο μέλη του πληρώματος έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με εγκαύματα.

Κλείσιμο
Άλλα τρία μέλη από τα συνολικά 17 του πληρώματος, έχουν μεταφερθεί προληπτικά στο νοσοκομείο Λεμεσού.

Στο Λιμανάκι Ζυγίου βρίσκονται ασθενοφόρα για τους εργαζόμενους στο φορτηγό πλοίο στο οποίο μετέβη ήδη η Λιμενική Αστυνομία.

Επτά Έλληνες μεταξύ του πληρώματος του τάνκερ

Πέντε μέλη του πληρώματος του υπό σημαία Μάλτας πετρελαιοφόρου πλοίου «Athlos», στο οποίο σημειώθηκε πυρκαγιά και έκρηξη, και τα οποία έπεσαν στη θάλασσα, περισυλλέγησαν από τα σωστικά μέσα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης Λάρνακας (ΚΣΕΔ), το πλοίο προσάραξε 1 ναυτικό μίλι ανατολικά από αλιευτικό καταφύγιο Ζυγίου σε απόσταση 200 μέτρων από την ακτή ενώ η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο δεν έφερε επικίνδυνο φορτίο. Είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Λάρνακας άφορτο με πλήρωμα 7 Έλληνες, 9 Ινδούς και 1 Γεωργιανός, με προορισμό το λιμάνι του Ασπροπύργου.

Το πρωί στις 09:29, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε επείγουσα κλήση από τον Έλληνα κυβερνήτη του «Athlos», στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά και σημειώθηκε έκρηξη ενώ βρισκόταν 3 ναυτικά μίλια νοτίως του αλιευτικού καταφυγίου Ζυγίου.

Το ΚΣΕΔ, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας- Διάσωσης «Νεαρχος», αποστέλλοντας σκάφη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, της Διοίκησης Ναυτικού του Γενικού Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, της ΕΜΑΚ, ρυμουλκά – πυροσβεστικά της εταιρείας VTS, καθώς και άλλα παραπλέοντα σκάφη με σκοπό καταρχήν τη διάσωση των μελών του πληρώματος, την κατάσβεση της πυρκαγιάς, αλλά και την αντιμετώπιση πιθανής διαρροής καυσίμων στη θάλασσα.
Επίσης ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας υπερίπταται της περιοχής για λόγους ασφάλειας

Δείτε βίντεο από το σημείο που δημοσιεύει το sigmalive.com

Έκρηξη σε φορτηγό πλοίο στο Ζύγι




Δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη στο φορτηγό πλοίο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης