Σε απεργιακό κλοιό η χώρα - Σε Κλαυθμώνος και Ομόνοια τα συλλαλητήρια ΓΣΕΕ-ΠΑΜΕ

apergia_arthro

Στις 11:00 η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, στις 10:30 του ΠΑΜΕ - «Χειρόφρενο» σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς - Θα κινούνται μόνο τα λεωφορεία μέχρι τις 9 - «Απεργούμε-αγωνιζόμαστε-διεκδικούμε» το μήνυμα της απεργίας

Μετ΄εμποδίων θα μετακινηθεί σήμερα το επιβατικό κοινό λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ. Απροσπέλαστοι αναμένεται να είναι και οι δρόμοι από την αυξημένη κίνηση.

Ακινητοποιημένα για 24ώρες θα μείνουν μετρό (γραμμές 1 και 2) το τραμ, ο ηλεκτρικός, τα τρόλεϊ και ο προαστιακός. Τα λεωφορεία θα κινηθούν 9 το πρωί με 9 το βράδυ. Δεμένα θα μείνουν και τα πλοία στα λιμάνια λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία.

Το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί στις 11 π.μ., στην Πλατεία Κλαυθμώνος με βασικό σύνθημα «απεργούμε-αγωνιζόμαστε-διεκδικούμε». Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας απαιτεί, μεταξύ άλλων, «κατάργηση φοροεπιδρομής, 751 ευρώ ενιαίο κατώτατο μισθό, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εργασία για όλους, καθώς και δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς καμία περικοπή σε συντάξεις και παροχές».

Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10.30 διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές καθώς και την κατάργηση των πρόσφατων ασφαλιστικών νόμων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ διεκδικεί:

- Άμεση αναμόρφωση του προϋπολογισμού έτους 2019. Άμεση επιστροφή των παράνομων μειώσεων σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, επιδόματα γιορτών και επιδομάτων αδείας.

- Εθνικό οικονομικό σχεδιασμό τεχνολογικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης με ρήτρες κοινωνικής προστασίας στη βάση των θέσεων της ΓΣΕΕ, που θα ανατρέπει το περιβάλλον ύφεσης, αποβιομηχάνισης, απολύσεων, επισφαλούς και αδήλωτης εργασίας, ανεργίας, φτωχοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού.

- Προαγωγή της κοινωνικής ασφάλισης με την εγγύηση του κράτους, με διασφάλιση της βιωσιμότητας και των παροχών των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

- Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. Καμία εξαίρεση από την εργατική προστασία, λόγω ηλικίας.

- Μόνιμη και αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας-ρητή απαγόρευση πλειστηριασμού της.

ΣΧΟΛΙΑ

Υποκρισία

Μια ακόμα εικόνα της τριτοκοσμικής Αθήνας που καταδυναστεύεται από κομμουνιστές του 7% και λοιπούς "σοσιαλιστές-αριστεριστές" που δεν τους φτάνει το προκλητικό βόλεμα στο δημόσιο, θέλουν κι άλλα προνόμια κι ας η μισή Ελλάδα του ιδιωτικού τομέα στενάζει στην ανεργία και στα 450€... Υποκριτές αριστεροί, κάνετε την Ελλάδα τριτοκοσμική.

πιο γραφικά και απο ηλιοβασίλεμα στην Οία

😀Άμεση επιστροφή😂 συντάξεις, επιδόματα 😁Εθνικό οικονομικό σχεδιασμό 😋τεχνολογικής😲διασφάλιση της😭 βιωσιμότητας των παροχών😱θα ανατρέπει😛 το περιβάλλον ύφεσης,😶 αποβιομηχάνισης😫ρητή απαγόρευση😅 πλειστηριασμού 😜

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

at-zografou

Σύμφωνα με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η αναρχική οργάνωση αφήνει αιχμές για τις επιχειρήσεις της αστυνομίας στο «άβατο» των Εξαρχείων και στα πανεπιστήμια, μετά την κατάργηση του ασύλου

5