Σε απεργιακό κλοιό η χώρα - Σε Κλαυθμώνος και Ομόνοια τα συλλαλητήρια ΓΣΕΕ-ΠΑΜΕ

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα - Σε Κλαυθμώνος και Ομόνοια τα συλλαλητήρια ΓΣΕΕ-ΠΑΜΕ

Στις 11:00 η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, στις 10:30 του ΠΑΜΕ - «Χειρόφρενο» σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς - Θα κινούνται μόνο τα λεωφορεία μέχρι τις 9 - «Απεργούμε-αγωνιζόμαστε-διεκδικούμε» το μήνυμα της απεργίας

apergia_arthro
Μετ΄εμποδίων θα μετακινηθεί σήμερα το επιβατικό κοινό λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ. Απροσπέλαστοι αναμένεται να είναι και οι δρόμοι από την αυξημένη κίνηση.

Ακινητοποιημένα για 24ώρες θα μείνουν μετρό (γραμμές 1 και 2) το τραμ, ο ηλεκτρικός, τα τρόλεϊ και ο προαστιακός. Τα λεωφορεία θα κινηθούν 9 το πρωί με 9 το βράδυ. Δεμένα θα μείνουν και τα πλοία στα λιμάνια λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία.

Το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί στις 11 π.μ., στην Πλατεία Κλαυθμώνος με βασικό σύνθημα «απεργούμε-αγωνιζόμαστε-διεκδικούμε». Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας απαιτεί, μεταξύ άλλων, «κατάργηση φοροεπιδρομής, 751 ευρώ ενιαίο κατώτατο μισθό, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εργασία για όλους, καθώς και δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς καμία περικοπή σε συντάξεις και παροχές».

Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10.30 διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές καθώς και την κατάργηση των πρόσφατων ασφαλιστικών νόμων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ διεκδικεί:

- Άμεση αναμόρφωση του προϋπολογισμού έτους 2019. Άμεση επιστροφή των παράνομων μειώσεων σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, επιδόματα γιορτών και επιδομάτων αδείας.

Κλείσιμο
- Εθνικό οικονομικό σχεδιασμό τεχνολογικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης με ρήτρες κοινωνικής προστασίας στη βάση των θέσεων της ΓΣΕΕ, που θα ανατρέπει το περιβάλλον ύφεσης, αποβιομηχάνισης, απολύσεων, επισφαλούς και αδήλωτης εργασίας, ανεργίας, φτωχοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού.

- Προαγωγή της κοινωνικής ασφάλισης με την εγγύηση του κράτους, με διασφάλιση της βιωσιμότητας και των παροχών των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

- Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. Καμία εξαίρεση από την εργατική προστασία, λόγω ηλικίας.

- Μόνιμη και αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας-ρητή απαγόρευση πλειστηριασμού της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης