Η δασκάλα «έφυγε νύχτα» από τη Γαύδο και οι μαθητές του Δημοτικού θα μείνουν τουλάχιστον μια εβδομάδα χωρίς μαθήματα

sxoleio-gavdou-1

Μέχρι τότε δεν υπάρχει δυνατότητα να σταλεί άλλος δάσκαλος δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών

Τουλάχιστον μια εβδομάδα θα μείνουν χωρίς μαθήματα οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Γαύδου μετά την απροειδοποίητη αναχώρηση της αναπληρώτριας δασκάλας που είχε τοποθετηθεί στο μονοθέσιο σχολείο του ακριτικού νησιού.

«Είναι θέμα μιας εβδομάδας να λυθεί το ζήτημα, μέχρι τότε δεν υπάρχει η δυνατότητα να σταλεί άλλος δάσκαλος» εξήγησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο αιρετός εκπροσωπος των δασκάλων στην περιφερειακή διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κρήτης, Νεκτάριος Πετράκης. Όπως είπε αυτή ήταν η πρώτη τοποθέτηση για την εν λόγω εκπαιδευτικό απο τη Θεσσαλονίκη  που είναι και μητέρα τριών παιδιών.

Σύμφωνα με τον ίδιο η δάσκαλα που άφησε στα «κρύα του λουτρού» τους μαθητές του είχε πει από την πρώτη ημέρα της άφιξής της στη Γαύδο ότι ήταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. «Μου είπε ότι δεν είχε προμήθειες, δεν είχε τι να φάει, το σπίτι δεν την ικανοποιούσε» πρόσθεσε ο κ. Πετράκης.

«Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να απασχολήσει το κράτος, τα κίνητρα που δίνονται στους εκπαιδευτικούς που τοποθετούνται σε αυτές τις δυσπρόσιτες περιοχές» συμπλήρωσε.

Την ξαφνική αναχώρηση της δάσκαλας γνωστοποίησε με ανάρτησή της στο Facebook η δήμαρχος Γαύδου Γκέλη Καλλινίκου.ΣΧΟΛΙΑ (141)

TG

Μια λεπτομέρεια που δεν αναφέρεται πουθενά. Στη σύμβαση που συνάπτουν οι αναπληρωτές, υπάρχει όρος έγκαιρης προειδοποίησης (π.χ. 2 εβδομάδες) τερματισμού της σύμβασης μεταξύ των δύο μερών; Αν δεν υπάρχει, τότε κακώς από πλευράς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αν υπάρχει, τότε σφάλμα της δασκάλας που δεν ενημέρωσε έγκαιρα σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης.

Ψχω

Οι άνθρωποι εκεί και σε άλλες παραμεθόριες περιοχές έχουν άπειρα λεφτά.Κάνουν δουλειές που δεν έχουν ανταγωνισμό,φόρους δεν πληρώνουν. Πρέπει και οι ίδιοι οι γονείς να βάζουν το χέρι στην τσέπη,ας συστήσουν τους συλλόγους γονέων και ας αναλάβουν τα ενοίκια των εκπαιδευτικών. Ή οι δήμοι ας το αναλάβουν. Απ'την άλλη πλευρά, πολλοί εκπαιδευτικοί σε τέτοιες περιοχές σκίζονται στα ιδιαίτερα,μονοπωλιακά. Τέλος πάντων άκρη δε βγάζεις.

Maria

Επειδή έχουμε κάνει αναπληρωτες σε νησί κ όχι στην Γαύδο , αλλά σε μεγαλύτερο , έχω να πω το εξής: Συνειδητά απέχω από αυτη την επαγγελματική διέξοδο πλέον κ εγώ κ πολλοί συνάδελφοι. Και εξηγώ γιατί. Απαίσια συμπεριφορά νησιωτών , κομπασμος , αμορφωσια και ξυνιλα.Ακριβή ζωή όταν ο μισθός πλέον είναι 890 ευρώ καθαρά , ξέρω ότι δεν είναι λίγα , λαμβάνοντας υπόψη τον ιδιωτικό τομέα , αλλά αναλογιστείτε τα κόστη μεταφορών από την ηπειρωτική χώρα από όπου προέρχονται οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί και βέβαια οι προκαταβολές των ενοικίων και ότι μπορεί να χρειαστεί κανείς για τη ζωή/δουλειά σε ένα μικρό μέρος.Το σημαντικότερο όμως είναι ότι οι περισσότεροι σημερινοί αναπληρωτες κάνουν αυτό τουλάχιστον για μια δεκαπενταετία , με αλλαγή σχολείου , μαθητών κ προϊστάμενου σχεδόν ανά 9μηνο. Αν όλα αυτά είναι προς την θετική κατεύθυνση για όλον αυτόν τον κόσμο, που βουλιάζει στην αδιοριστια , τότε να απαιτήσουμε κι άλλα πράγματα από τους μόνιμα αναπληρωτες που αναπληρώνουν τον εαυτό τους στην εκπαίδευση της Ελλάδας , είτε στην Γαύδο είτε στην Κασο , είτε στην Πάτρα.

Μαφαλντα

Σχολείο μονοθέσιο. Μαθητές τρεις, διαφορετικής ηλικίας ο κάθε ένας. Όλοι μαζί σε μια τάξη . Ένας μαθαίνει την αλφα βήτα και άλλος μαθαίνει μαθηματικά έκτης δημοτικού. Οι κάτοικοι είναι ευχαριστημένοι που δεν τους έκλεισαν το σχολείο. Το κράτος είναι ικανοποιημένο που νομίζει ότι κάνει το καθήκον του και τα μορφώνει. Τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα που βγάζουν σχολείο με περίπατο. Αποτέλεσμα μηδέν. Κανένα δεν θα μορφωθεί, κανένα δεν θα κάνει ένα παραπάνω βήμα στην ζωή του μετά το δημοτικό. Το μέλλον τους είναι προδιαγεγραμμένο. Ίσως ένα οργανωμένο σχολείο στην κοντινότερη πόλη της Κρήτης και ένα οικοτροφείο (με προδιαγραφές) για να συγκεντρωθούν όλα αυτά τα σκόρπια παιδάκια των μονοθέσιων θα στοίχιζε πολύ λιγότερο από τους άπειρους διορισμένους δασκάλους του ενός μαθητή και θα προσέφερε καλύτερες συνθήκες και προοπτικές για αυτά τα παιδιά. Τουλάχιστον θα μπορούν να βγάλουν γυμνάσιο μετά που θυμίζω ότι ανήκει στην υποχρεωτική εκπαίδευση και αν μπορούν και λύκειο.

john

Υπάρχει δάσκαλος που θα ήθελε να πάει στη γαύδο με 700ε?? Για κορόιδα ψάχνουν? Ας βάλουν κανέναν μοναχό να κάνει τα μαθήματα. Γιατί για ασκητική ζωή μιλάμε..εξορία

Το ΠΥΣΔΕ και οι πολιτικές του...

Η ορθή λογική λέει ότι δεν τοποθετείς μια γυναίκα( είτε είναι μητέρα είτε όχι) παντάξενη στην ερημιά ενός μονοθέσιου. Στέλνεις άνδρα. Το λάθος ανήκει καθαρά στο ΠΥΣΔΕ.

Πάνος

Να πάει ο Καρανίκας στη Γαύδο και να δούμε πόσο θα καθίσει. Πέρα από τα αστεία και τις μπούρδες που γράφουν οι άσχετοι με το επάγγελμα του εκπαιδευτικού στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών, στις αποσπάσεις, ακόμη και στη συμπλήρωση ωραρίου των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων (ακόμη και των μονίμων) κάθε ΠΥΣΠΕ ενεργεί όπως θέλει. Χρησιμοποιούνται ανεξήγητες μοριοδοτήσεις και σε κεντρικά σχολεία τοποθετούνται εκπαιδευτικοί ανύπαντροι, χωρίς παιδιά, ενώ μητέρες 3 και 4 ανηλίκων ''εξορίζονται'' όπου να 'ναι. Αυτά δε, που γίνονται φέτος ξεπερνούν τα όρια κάθε λογικής.

Αιμίλιος

Ξέμεινε η Κρήτη από δασκάλους και έπρεπε να στείλουν μια μάνα 3 παιδιών από την άλλη άκρη της Ελλάδας?

Spy

Κανονικά, καί εντελώς προληπτικά, έπρεπε νά στείλετε Τούρκους εκπαιδευτικούς εκεί. Τζάμπα θά πήγαιναν.. Υγ..Αχ Ελλάδα μου σέ τί χάλι μπορεί νά σέ ξαναβρώ.

Clickbait

Διάβασα οτι... "Σύμφωνα με την κυρία Καλλίνικου ήταν γνωστό ότι η δασκάλα είναι από τη Θεσσαλονίκη και έχει 3 παιδιά. Η ίδια ενδιαφερόταν να πάει στα Χανιά ώστε να έχει πρόσβαση στο αεροδρόμιο Χανίων για να μπορεί να πηγαίνει και σπίτι της. Η δασκάλα δεν είχε επιλέξει τη Γαύδο καθώς αυτό θα την απέκοπτε τελείως από την οικογένειά της. Ωστόσο, την έστειλαν στο νησί." Μάνα τριών παιδιών που προφανώς άφησε στη Θεσσαλονίκη, αναπληρώτρια με 900κάτι ευρώ καθαρά και τη στέλνουν στη Γαύδο! Με 4ωρο δρομολόγιο 2 φορές την εβδομάδα καιρού επιτρέποντος. 40 ευρώ το εισιτήριο πήγαιν-έλα συν 20 το ΚΤΕΛ πχ Σφακιά-Χανιά-Σφακιά συν 100 το αεροπλάνο για να δει τα παιδιά της ένα σουκού το μήνα ΑΝ καταφέρει να συνδυάσει όλα τα μέσα για να προλάβει την πτήση της. Και την κατηγορούμε που παραιτήθηκε; Χωρίς να γνωρίζουμε καν πού την έβαλαν να μείνει, με τι όρους μίσθωσης και ποιά υποστήριξη έδωσε ο Δήμος σε έναν ξένο άνθρωπο που πήγε να μορφώσει τα παιδιά τους…

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

serial_killer_kypros_art

Διαβάστε τις καταθέσεις του serial killer Νικόλα Μεταξά για τις επτά δολοφονίες γυναικών και παιδιών το προηγούμενο διάστημα - Επτά φορές ισόβια, η απόφαση του δικαστηρίου για τον 35χρονο εγκληματία, που... θυμήθηκε να απολογηθεί στις «ψυχές των θυμάτων»

8