Φωτιά στο Μάτι: Δύο ώρες μετά την τραγωδία «συνεδρίαζαν» για την εκκένωση - Τα πρακτικά-ντοκουμέντο

car-burned-mati

Δεν γνώριζαν για ποια περιοχή να δώσουν εντολή εκκένωσης - Η συνεδρίαση-παρωδία του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφέρειας Αττικής συνεδρίασε στις 20:30 το βράδυ, όταν είχαν καεί τα πάντα στο Μάτι

Δευτέρα 23 Ιουλίου, ώρα 18:15 περίπου. Η φωτιά που είχε ξεκινήσει στο Νταού Πεντέλης γύρω στις 16:45, φτάνει στο κόκκινο λιμανάκι στο Μάτι. Ένα πύρινο μέτωπο που κράτησε μόλις μιάμιση ώρα - σύμφωνα με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής - ήταν όμως αρκετός χρόνος για να κάψει δεκάδες ανθρώπους, σπίτια, αυτοκίνητα και βλάστηση. Οι εγκληματικές παραλείψεις, η τραγική ολιγωρία, οι ισχυροί άνεμοι και σε κάποιο βαθμό οι δομικές στρεβλώσεις της περιοχής, συνετέλεσαν ώστε να ολοκληρωθεί η μεγαλύτερη εθνική τραγωδία από φυσική καταστροφή.

Δύο ώρες μετά, φορείς της Περιφέρειας Αττικής που όφειλαν να έχουν πάρει μέτρα ώστε να αποφευχθούν οι ανθρώπινες απώλειες και η καταστροφή περιουσιών, συμμετείχαν σε μια συνεδρίαση – παρωδία. Όπως αποδεικνύεται από τα πρακτικά του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, οι συμμετέχοντες δεν γνώριζαν πού βρίσκεται η φωτιά, το κακό που έχει προκαλέσει, ούτε καν από πού ξεκίνησε.
Η συνεδρίαση του Οργάνου άρχισε ήταν 20:30. Η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής κ.Ιωάννα Τσούπρα δήλωσε ότι “όπως δε ενημερώθηκε λίγο πριν τη συνεδρίαση η φωτιά πέρασε τη Λεωφόρο Μαραθώνος και έφθασε στο Μάτι”. Το “λίγο πριν” προφανώς και δεν ερμηνεύεται σε δύο ώρες πριν, οπότε και το Μάτι κάηκε, αλλά γύρω στις 20:00. Εξάλλου όπως κατέθεσε την Τετάρτη στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη στην οποία έχει ανατεθεί η προκαταρκτική εξέταση για τη φωτιά, στο Συντονιστικό έμαθε στις 20:00 ότι είχε φτάσει κάτω στο Μάτι. Ίσως έτσι να εξηγείται και η απόφαση να συγκληθεί εκτάκτως εκείνη την ώρα η συνεδρίαση.

f1


Δεν γνώριζαν ποια περιοχή να εκκενώσουν!

Όπως αποδεικνύεται από τα πρακτικά, το σχέδιο εκκένωσης δεν μπορούσε να υλοποιηθεί όχι μόνο λόγω του πληθυσμού της περιοχής, της ταχύτητας της φωτιάς και του ελάχιστου χρόνου όπως επισήμαναν υπουργοί της κυβέρνησης, αλλά διότι δεν γνώριζε το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας ποια περιοχή να εκκενώσει, ενώ δεν ήταν παρών εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής για να δώσει οδηγίες.
“Η κ.Τσούπρα συμφώνησε και επισήμανε ότι το Συντονιστικό δεν έχει σαφή εικόνα για τα ακριβή όρια τς περιοχής που θα χρειαστεί να υλοποιηθεί δράση οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών που βρίσκονται σε κίνδυνο, ούτε έχει υπάρξει οποιαδήποτε οδηγία από την Πυροσβεστική και λόγω απουσίας εκπροσώπου του ίδιου οργάνου δεν μπορεί να εκτιμήσει την κατάσταση” σημειώνεται στα πρακτικά. Δεν ήξεραν πού κινείται η φωτιά, αν και ο καπνός “κοιτούσε” προς το Μάτι...

fo4


Άγνοια για οποιοδήποτε σχέδιο εκκένωσης δήλωσε και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Μαραθώνα Πένυ Μικελοπούλου που ήταν στο Συντονιστικό, αφού ο Δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης φέρεται από δημοσιεύματα να βρισκόταν στη Μύκονο. Η κ. Μικελοπούλου σημείωσε “ότι λόγω της απουσίας εκπροσώπου της Πυροσβεστικής υπάρχει έλλειψη τεκμηριωμένης εκτίμησης των περιοχών που απειλούνται από την εξελισσόμενη πυρκαγιά και την μη ενημέρωσή της για την ασφαλή μετακίνηση πολιτών και το σημείο που πρέπει να οδηγηθούν”

fo3


Κατά την ενημέρωση του Συντονιστικού, η Περιφερειακή Σύμβουλος εμφανίζεται να “δείχνει” ευθύνες του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη. Η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Ανατολικής Αττικής ολοκληρώθηκε στις 21:00 και “μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρξε ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την αξιολόγηση της κατάστασης και τον χαρακτηρισμό της καταστροφής”. Μάλιστα η κ.Τσούπρα δέχθηκε τηλεφώνημα “για τον κίνδυνο που διατρέχουν πολίτες σε παραλία της περιοχής Μάτι κατάστημα Άνεμος”.


fo5


Για το λόγο αυτό το Συντονιστικό αποφάσισε να επικοινωνήσει με τον Διοικητή του ΚΕΠΠ προκειμένου να ζητήσει “την επέμβαση του Λιμενικού Σώματος για από θαλάσσης απομάκρυνση των πολιτών σε περίπτωση που αυτή δεν έχει ζητηθεί ήδη”. Απόφαση που πάρθηκε στις 21:00, όταν από τις 19:08 το Λιμενικό είχε στείλει σήμα για σορούς.

fo6


Συντονιστικό Όργανο χωρίς... αστυνομία και πυροσβεστική

Πρωτόγνωρο χαρακτηρίζεται το γεγονός να μην συμμετέχουν στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) εκπρόσωπος της πυροσβεστικής και εκπρόσωπος της αστυνομίας, δηλαδή των σωμάτων ασφαλείας που μπορούν να εκτελέσουν όποια απόφαση παρθεί. “Επιχειρούσαν στα μέτωπα της φωτιάς” σημειώνεται. Επικεφαλής φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης απουσιάζουν και αντικαθίστανται από χαμηλότερα στελέχη, που δεν έχουν την εμπειρία να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις.

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου δεν είναι στο Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας Ανατολικής Αττικής, ωστόσο βρίσκεται στο Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας. Απών είναι και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, που είναι στο εξωτερικό και όπως δήλωσε, επέστρεψε την επόμενη ημέρα. Έτσι καθήκοντα προέδρου εκτελεί η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Ιωάννα Τσούπρα.
Από τους 13 δημάρχους που σύμφωνα με το πρακτικό έχουν κληθεί, συμμετέχει μόνο ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης μαζί με την Αντιδήμαρχο Καλλιόπη Ταουκσή. Μάλιστα ο κ.Ζαμάνης αποχωρεί πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση, λέγοντας ότι δεν έχει μέτωπο στο Δήμο του, ωστόσο τα μηχανήματα βρίσκονται σε επιφυλακή λόγω γειτνίασης με πληγέντες Δήμους.

Ο Δήμαρχος Ραφήνος Βαγγέλης Μπουρνούς βρίσκεται στο μέτωπο της τραγωδίας, ενώ ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης ήταν στη Μύκονο, με αποτέλεσμα ο Δήμος του να εκπροσωπηθεί από τη Γενική Γραμματέα του Δήμου Πένυ Μικελοπούλου. Από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας καθήκοντα Γραμματέα εκτελεί η κ.Σωτηρία Μπαϊμπου, η οποία δεν φαίνεται στα πρακτικά να κάνει κάποια τοποθέτηση. Από την Περιφέρεια Αττικής δίνει το παρών στη συνεδρίαση ένας διοικητικός υπάλληλος. Το Συντονιστικό Όργανο συμπληρώνουν δύο εθελοντές από τη Δημοτική Ομάδα Εθελοντών Βούλας, οι οποίοι μάλιστα ενημερώνουν ότι δεν μπορούν να συνδράμουν, γιατί βρίσκονται σε επιφυλακή για την περιοχή της Δημοτικής τους Ενότητας. Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μία ημέρα που όφειλαν από το νόμο να είναι σε διαρκή ετοιμότητα, καθώς ο βαθμός επικινδυνότητας ήταν 4.

Η πλαστογραφία που καταγγέλλει ο Δήμαρχος Ραφήνας

Αίσθηση προκάλεσαν οι καταγγελίες του Δημάρχου Ραφήνας Βαγγέλη Μπουρνού που έκανε λόγω για πλαστογραφία εγγράφου, διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται σε πλαστό περιεχόμενο των πρακτικών.

Ειδικότερα σύμφωνα με τη σελίδα 6 των πρακτικών, η κ.Τσούπρα “ενημέρωσε δε ότι παρουσία της και παρουσία στελεχών της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και στελεχών της Αστυνομίας, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής κ.Χαράλαμπος Χιώνης, αναφέρθηκε στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή του Νέου Βουτζά, ζητώντας από τον Δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου κ.Ευάγγελου Μπουρνούς, να φύγουν οι κάτοικοι από τα εξελισσόμενα μέτωπα του Δήμου”.

Ο Δήμαρχος Ραφήνας διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έλαβε αυτή την εντολή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν υπήρξε καν συνάντηση. Πώς η Περιφερειακή Σύμβουλος ήταν ταυτόχρονα αυτόπτης μάρτυρας στη συνάντηση αυτή που ισχυρίζεται ότι έγινε, αλλά και να μην αντιλήφθηκε έγκαιρα το μέγεθος της απειλής, όταν άκουσε για τις “εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή του Νέου Βουτζά”;

fo2


Σύμφωνα με την ενημέρωση της κ.Τσούπρα, η οποία καλύπτει τον πιο πολύ χρόνο από τη μισή ώρα που συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο, η Περιφέρεια Αττικής έπειτα από αίτημα του Πυροσβεστικού Σώματος διέθεσε 11 υδροφόρα οχήματα και 4 μηχανήματα έργου, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται λεπτομέρειες όπως για παράδειγμα ακριβείς ώρες και πού αξιοποιήθηκαν. Το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (ΚΕΠΠ) ζητεί τη συνδρομή με λεωφορεία για την άμεση μετακίνηση πελατών και αντιμετωπίζουν πρόβλημα για άλλη περιοχή του Δήμου Μαραθώνα, αλλά και πάλι δεν αναφέρονται αναλυτικά στοιχεία.
Η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου ολοκληρώνεται στις 21:00 χωρίς να ληφθεί κάποια απόφαση. Ήταν πια πολύ αργά.

ΣΧΟΛΙΑ (55)

γσπ

Σκεφτειτε τωρα να γινει και κανενας πολεμος με Τουρκια τι οργανωμενα θα αντιμετοπισουμε την κατασταση.

Alexander from Albania

Προς φιλολαϊκή αριστερή κυβέρνηση:Άμεση κατεδάφιση παντός αυθαιρέτου και κτίσματος ή παραπήγματος (εν είδει "επιχείρησης" ποτών και ...τσιγάρου και ...άλλων ουσιών) στις παραλίες και επάνω στο κύμα. Η άμεση γενίκευση τούτου απ΄ άκρου εις άκρον της Ελλάδας και χωρίς διάκριση πλουσίων ή φτωχών, θα αποστερήσει τον κάθε παράνομον του παραμικρού επιχειρήματος.

Alexander from Albania

Oι νεοναζί φασίστες, δεν νοείται το να προσπαθείται να αντιμετωπιστούν λογικά. Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να πειστούν οι νεοναζί και να συμμορφωθούν και να πράξουν λογικά. Απλά, εκ του γεγονότος ότι είναι νεοναζί και εν υπνώσει εγκληματίες, δεν έχουμε καμία συζήτηση μαζί τους. Τους αγνοούμε, χωρίς βέβαια να εφησυχάζουμε γιά τον κίνδυνο που διατρέχουμε από αυτούς, έτσι και αποκτήσουν ποτέ την στοιχειώδη δύναμη. Ο λαός όμως, σαν σοφός που είναι, τους έχει καταλάβει και έτσι τους έχει στο περιθώριο και ολονέν περισσότερο θα λιγοστεύει η δύναμη τους, αφού αυτοί αποκτούν δύναμη μόνο όταν η κοινωνία βρίσκεται σε κρίση.

Alexander from Albania

Aξίζει να επισημανθεί ότι οι ρομά βοηθούσαν τους πυρόπληκτους. Αντίθετα, 3-4 νεοναζί-φασίστες επιδόθηκαν σε ...πλιάτσικο στα καμένα σπίτια. Μακριά λοιπόν από τους νεοναζί. Που με φερντζέ έναν στείρο και δήθεν "πατριωτισμό" θέλουν να επανέλθουν γιά να ασκήσουν μόνο βία κατά του Ελληνικού λαού, διότι έχουν απωθημένα κακότητας. Γι΄ αυτό λαέ, σκέψου τον εαυτό σου και τα παιδιά σου σε τι περιβάλλον θα τα παραδώσεις εάν ... κατά λάθος ψηφίσεις τους νεοναζί.

manos

Εντάξει. Γύρνα στην Αλβανία. Δε θα μας λείψεις.

batman

αλεξη προχωρα και γκρεμισε οτι σπιτι ειναι διπλα στη παραλια και σε βαθος 500 μετρων. ολη η ελλαδα ειναι μαζι σου. τερμα οι καταπατητες-αυθαιρετουχοι

ΠΡΟΣ batman 02/08/2018, 13:37

ΓΙΑΤΙ Μόνο 500 μέτρα;;;; 5 χιλιόμετρα γιά να έχουν οι δύστυχοι ΡΟΜΑ ( να μην κάνουν και ένα μπανάκι) χώρο για τους καλοκαιρινους καταυλισμοὐς τους.Και μερικές φωτίες όταν καίνε καλώδια για να πάρουν το χαλκό.. ε δεν πειράζει

Χάρης

Αλίευσα το βιογραφικό της κ. Τσούπρα, για να δούμε τι λέει: Υπάλληλος ΔΕΔΔΗΕ στην περιφέρεια Νησιών (sic), επίσης διετέλεσε senior manager μεγάλης πολυεθνικής εταιρίας (ποιάς άραγε) και ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Παιδείας (πότε άραγε). Μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών, με δίπλωμα Εσωτερικών Ελεγκτών (sic), κάτοχος ΜΒΑ with accounting (σα να λέμε μια πίτα με γύρο), BAGELOR (ναι καλά διαβάσατε έχει) BAGELOR OF SCIENCE in Business with computing (κάνε τις δύο τις πίτες με γύρο), University of Wales. Για τα έγγραφα που βλέπετε στο άρθρο κατηγορείτε από τον Δήμαρχο Ραφήνας για πλαστογραφία. Επίσης ελέγχεται και η γνησιότητα του πτυχίου της άκουσα. Εν τω μεταξύ αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι έχει εξαφανισθεί η περιφερειάρχης κ. Δούρου, καθώς δεν έχει εμφανιστεί σε κάποιο από τα πύρινα μέτωπα ή να μιλήσει σε τηλεοπτικό κανάλι ή ραδιοφωνικό σταθμό. Ακριβώς όπως πέρυσι δηλαδή στις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική. Δεν παρέλειψε όμως να αναβάλλει το Περιφερειακό Συμβούλιο της Πέμπτης 26/7 και χθες ανέβαλε εκ νέου το συμβούλιο της (παρελθούσας) Πέμπτης επαναλαμβάνω, επ' αόριστον. Μάλλον θα πάει για τον Σεπτέμβριο. Σου λέει, θα έχει περάσει καιρός, θα έχουν γυρίσει οι σανοφάγοι από τα μπάνια του λαού, θα ανοίγουν τα σχολεία, θα πέσουμε στα μαλακά. Περιμένεις τώρα εσύ από αυτά τα σούργελα να σε σώσουν από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές; Υπό κράτηση έπρεπε να είναι όλοι οι υπεύθυνοι αυτής της τραγωδίας, μέχρι να απαγγελθούν κατηγορίες. Η ανεξάρτητη (sic) Ελληνική δικαιοσύνη που είναι; Δεν φαντάζομαι να δέχεται ‘’πιέσεις’’ από διάφορους παρατρεχάμενους του κυβερνόντος κόμματος ε;

Γιατί η απορία;;;;;

Το BAGELOR Είναι δίπλωμα BACHELOR of the School of Economics of Bangladesh!!

www

Απολύτως σωστός και ακριβής.

δημοκρατης

Απο την μεταπολιτευση και μετα εχουμε δει πολλες κολοτουμπες, γκαφες και λαθη των παλαιοτερων κυβερνησεων, αλλα αυτα που γινονται με αυτη τη κυβερνηση ειναι το κατι αλλο. Πρωτα απ ολα, για να μπορεσουμε να βγαλουμε λογικα συμπερασματα, θα πρεπει να δουμε τα πραγματα ακριβως ετσι οπως ειναι. Εδω εχουμε να κανουμε με μια πυρκαγια, η οποια δεν ετυχε της αναλογης σοβαρης αντιμετωπισης απο την Πυροσβεστικη Υπηρεσια και εκαψε μια περιοχη θερετρο, με πολλα σπιτια και πολλους ανθρωπους. Αυτη ειναι η αληθινη εικονα του ζητηματος! Αρα την απολυτη ευθυνη για αυτη τη τραγωδια, την εχει η Πυροσβεστικη Υπηρεσια. Τωρα, ως προς το θεμα της εκκενωσης εδω την απολυτη ευθυνη, την εχουν οι υπηρεσιες του κρατους (Περιφερεια, Υπουργειο Προστασιας του πολιτη, Πυροσβεστικη Υπηρεσια) σε συνεργασια με την τοπικη αυτοδιοικηση. Οποτε το γενικο συμπερασμα που βγαινει ειναι οτι το κρατος και η τοπικη αυτοδιοικηση ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ! Αυτη ειναι η μονη και απτη ΑΛΗΘΕΙΑ! Εδω ομως τι βλεπουμε....Ενω καηκαν πολλοι Ελληνες πολιτες και χαθηκαν χιλιαδες περιουσιες και το περιβαλλον, βλεπουμε μια κυβερνηση η οποια δεν θελει σε καμμια περιπτωση να αναλαβει τις ευθυνες της. Ριχνει τις ευθυνες στα αυθαιρετα, γιατι δεν εχει που αλλου να ριξει τα βαρη των ευθυνων. Ειναι μια καθαρα ΥΠΕΚΦΥΓΗ ΕΥΘΥΝΩΝ εκ μερους της κυβερνησης! Και αναρωτιεμαι... Δεδομενου οτι ο Ελληνικος λαος δεν ειναι ανοητος και βλεπει ποιος ευθυνεται για αυτη τη τραγωδια, πως θα μπορεσει η κυβερνηση να συνεχισει να κυβερνα αυτον τον τοπο, οταν απο την ανικανοτητα της, χαθηκε τοσος κοσμος και μεταξυ τους μικρα παιδια? Γκρεμιζοντας μαντρες και αυθαιρετα?.....

πρωην αναρχικος

Όταν έρχεται κάνας ξένος ηγέτης ξέρουν να παίρνουν μέτρα. Να πάνε φυλακή οι υπεύθυνοι, ανίκανοι και επικίνδυνοι

ΔΙΑΒΟΛΙΚΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ!

ΜΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ ΟΡΗ (ΚΙΝΕΤΑ, Δ. ΜΕΓΑΡΕΩΝ), ΜΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑ ΒΩΞΙΤΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Το 2017, μια Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), που υποβλήθηκε για έγκριση (και περιβαλλοντική άδεια) προκειμένου να πραγματοποιηθούν γεωτρήσεις για κοιτάσματα βωξίτη στα Γεράνεια Όρη, στα διοικητικά όρια του Δήμου Μεγαρέων, απορρίφθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και τέλος, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής (αρμόδια για την άδεια). Οι λόγοι της απόρριψης ήταν κυρίως ότι: η περιοχή είναι ήδη επιβαρυμένη περιβαλλοντικά και κινδύνευε να ξεπεράσει την φέρουσα ικανότητά της, οι δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα της ευρύτερης περιοχής δεν είχαν τη δυνατότητα να δεχτούν άλλες πιέσεις από το δευτερογενή τομέα και ιδίως, οι επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον από την εξόρυξη και την εκμετάλλευση του βωξίτη, κρίθηκαν ως μη αναστρέψιμες γιατί θα διαταραχθεί η ισορροπία των βιοτόπων, τμήμα των οποίων ανήκει στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Natura 2000. Ο βωξίτης όταν περιέχει περισσότερο από 45-50% οξείδιο του αργιλίου ή αλουμίνα (Al2O3) είναι οικονομικά εκμεταλλεύσιμος για την τελική παραγωγή μεταλλικού αλουμινίου. Το θεσμικά προστατευόμενο φυσικό περιβάλλον στα Γεράνεια Όρη εμπόδιζε την εξόρυξη του βωξίτη. Η πυρκαγιά «καθαρίζει» το εμπόδιο. Διαβολικές συμπτώσεις λέμε……

88

το κεφαλι σου μεσα εχει βωξιτη,εισαι συριζαιος η κκε,δηλαδη σκοταδιστης,εν τα γερανεια οροι εχουν βωξιτη οπως λες να τα δοσουν για εκμεταλευση,χτες,ολα αυτα που λες ειναι σαχλες,γιατι στο κομμα που ανηκεις εινα σαχλο,.δεν αξιζεις περισοτερα και πολυ ασχοληθηκα μαζι σου ,ανοητε,.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

patra

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, ήταν αρκετός ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Γεωργίου και περίμενε κάτω από την βροχή με τις ομπρέλες για να παρακολουθήσει την τελετή έναρξης του καρναβαλιού

1
big_syllalitirio

Εντυπωσιακή υπήρξε η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα της Επιτροπής για την διενέργεια δημοψηφίσματος για την συμφωνία των Πρεσπών για συλλογή υπογραφών με αίτημα την διεξαγωγή του

3
eliamep

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων  θα συζητήσει με τους Λουκά Τσούκαλη, Πρόεδρο του ΕΛΙΑΜΕΠ, και Αλέξη Παπαχελά, Διευθυντή της εφημερίδας « Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» για τις σημαντικότερες προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η ΕΕ λίγους μόλις μήνες πριν διεξαχθούν οι ευρωπαϊκές εκλογές