Ιατροδικαστής: Έχουν γίνει 75 νεκροτομές – Οι περισσότεροι είναι απανθρακωμένοι

fwtia_sto_mati

«Για μένα ήταν η πιο δύσκολη μέρα» είπε ο κ. Μπογιώκας με εμφανή συναισθηματική φόρτιση – Η διαδικασία της αναγνώρισης είναι πολύ δύσκολη καθώς οι περισσότερες σοροί δεν είναι αναγνωρίσιμες

Απανθρακωμένα είναι στην πλειοψηφία τα θύματα των φονικών πυρκαγιών στην Αττική, όπως αποκάλυψε ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιώκας, μην κρύβοντας τη συναισθηματική του φόρτιση για το δύσκολο έργο που επιτελείται.

«Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 74-75 νεκροτομές. Έχουμε στείλει όλες τις εξετάσεις αναγνώρισης», ανέφερε ο κ. Μπογιώκας, διευκρινίζοντας ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο, οπότε και αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί.

video placeholder


Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, δεν αποκλείεται να βρεθούν σποραδικά επιπλέον σοροί στα σημεία της πυρκαγιάς.

Οι περισσότεροι είναι απανθρακωμένοι

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, ανέφερε ο κ. Μπογιώκας, θα δοθούν στατιστικά για τα αίτια του θανάτου. «Τα περισσότερα πτώματα είναι απανθρακωμένα», αποκάλυψε, λέγοντας ότι λιγότερα είναι αυτά που έχουν καεί και φέρουν εγκαύματα.

Με αργούς ρυθμούς προχωρά η διαδικασία της αναγνώρισης. «Αναγνωρίσιμες σοροί είναι μόνο λίγες, που βρέθηκαν στη θάλασσα κι αυτές σποραδικά. Είδη όπως σταυρουδάκια, βέρες, δεν είναι στοιχεία για να αποδοθούν στους συγγενείς», πρόσθεσε.

Αύριο ολοκληρώνεται η λήψη DNA από τους συγγενείς

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά και η λήψη γενετικού υλικού από τους συγγενείς των θυμάτων, που στη συνέχεια στέλνεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. , με διευθύντρια την υποστράτηγο Πηνελόπη Μηνιάτη.

«Οι συγγενείς έχουν ολοκληρώσει. Η λήψη γίνεται σ' εμάς. Το σύνολο των συγγενών έχει δώσει υλικό, ενώ λίγοι που έχουν απομείνει θα δώσουν αύριο το πρωί», ανέφερε ο κ. Μπογιώκας.

Η διαδικασία ταυτοποίησης από το εγκληματολογικό θα διαρκέσει από λίγες ώρες μέχρι λίγες ημέρες, πρόσθεσε, εξηγώντας ότι ο χρόνος εξαρτάται από την ποιότητα του υλικού. «Πρέπει να δείξουμε λίγη υπομονή ακόμη», υπογράμμισε.

«Για μένα ήταν η πιο δύσκολη μέρα»

Μιλώντας σε πιο προσωπικό τόνο, ο κ. Μπογιώκας αποκάλυψε ότι για τον ίδιο η σημερινή ήταν η πιο δύσκολη μέρα, αν και έχει μετάσχει στο παρελθόν σε δύσκολες αναγνωρίσεις.

«Καμία σχέση. Σε ελάχιστες ώρες χάθηκαν τόσες ζωές. Ακούμε περιστατικά ότι έχουν χάσει τα παιδιά τους, τον άνδρα τους και τον ψάχνουν. Καταλαβαίνετε ότι αυτό προκαλεί πολύ έντονη συναισθηματική φόρτιση», είπε. «Είμαστε συναισθηματικά φορτισμένοι», παραδέχθηκε.

Στόχος των ιατροδικαστών είναι να εντοπιστεί η αιτία θανάτου, ώστε να αποδοθούν στους συγγενείς και στη συνέχεια να αποδοθεί δικαιοσύνη.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sexy_mykonos_art

Στην τιμή περιλαμβάνονται μουσική από τους καλύτερους DJs στον κόσμο, άφθονο αλκοόλ, μυσταγωγικές τελετές που καταλήγουν σε σεξουαλικά όργια, αλλά και ναρκωτικά κάθε είδους - Τι καταγγέλλει ο σύλλογος καταστηματαρχών του νησιού

karditsaMain

Οι πολίτες προσπαθούν να μην επιτρέψουν να ληφθεί σχετική απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή, η οποία ματαιώθηκε, λόγω έλλειψης απαρτίας - Ένταση και μικροεπεισόδια στην είσοδο του Δημαρχείου

1
kriti

Ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ξεκαθάρισε, κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας, πως η περιφέρεια δεν θα μείνει αμέτοχη σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη της Κρήτης και δεν θα αυτοπεριοριστεί στα στενά όρια των αρμοδιοτήτων της