Μπαράζ διαρρήξεων σε εκκλησίες στα Σφακιά

astunomia-

Μόνο το βράδυ της Τρίτης, έγιναν στόχοι των ιερόσυλων δέκα ναοί

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή των Σφακίων εξ αιτίας των αλλεπάλληλων κρουσμάτων διάρρηξης σε εκκλησίες από άγνωστους ιερόσυλους, που δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη τους παρά τις διαρκείς έρευνες που διενεργούν οι τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες.

Μόνο το βράδυ της Τρίτης, έγιναν στόχοι των ιερόσυλων δέκα ναοί, οι επτά από τους οποίους βρίσκονται στην περιοχή των Κομιτάδων. Μεταξύ αυτών είναι οι εκκλησίες του Αγίου Νεκταρίου, του Αγίου Ευστρατίου, της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, του Αγίου Ιωάννη, ενώ οι δράστες εισέβαλαν στους ναούς του Αγίου Γεωργίου στον Πατσιανό, της Αγίας Παρασκευής στον Βουβά και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ίμπρο!

Σε όλες τις περιπτώσεις, οι εισβολείς άρπαξαν μικρά χρηματικά ποσά, αλλά και συνολικά 15 κιλά λάδι που χρησιμοποιούνταν για τα καντήλια! Οι διαρρήξεις εκκλησιών από το Πάσχα και μετά έφτασαν τις 17, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις οι δράστες εξαφανίστηκαν πριν γίνουν αντιληπτές οι κλοπές.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Xalkida-listeia-kosmimatopwleio

Ο επικίνδυνος κακοποιός, που δεν έχει εντοπιστεί ακόμη, είχε καταδικαστεί σε βαριά ποινή για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, αρπαγή κατά συρροή και εγκληματική οργάνωση 

1
tsipras

Επιλέχθηκε ως “ασφαλέστερος” χώρος, η πολυτελής σάλα του ξενοδοχείου “Plaza”, το οποίο δύσκολα μπορούν να προσεγγίσουν οι ομογενείς, αφού βρίσκεται μέσα στο “δακτύλιο προστασίας“ της αμερικανικής αστυνομίας γύρω από το κεντρικό κτίριο του ΟΗΕ

2