Ξανά δέκα κάλπες θα στηθούν στην προανακριτική για τη Novartis

Ξανά δέκα κάλπες θα στηθούν στην προανακριτική για τη Novartis

Η συζήτηση του πορίσματος στην Ολομέλεια θα διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή και τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να τοποθετηθούν τελικά δέκα κάλπες μια για κάθε φερόμενο ως εμπλεκόμενο πολιτικό πρόσωπο

bouli-psifoforia
Να μετατρέψει την προανακριτική για την υπόθεση Novaritis από παρωδία σε επικοινωνιακό σόου επιχειρεί για μια ακόμα φορά η κυβερνητική πλειοψηφία στήνοντας δέκα κάλπες για τους πολιτικούς της αντιπάλους αν και το τελικό πόρισμα δεν προτείνει την άσκηση διώξεων αλλά την επιστροφή της δικογραφίας στην τακτική δικαιοσύνη λόγω… αναρμοδιότητας.

Η συζήτηση του πορίσματος στην Ολομέλεια θα διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή και τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να τοποθετηθούν τελικά δέκα κάλπες μια για κάθε φερόμενο ως εμπλεκόμενο πολιτικό πρόσωπο.

Από την άλλη πλευρά πηγές από την Νέα Δημοκρατία τονίζουν ότι οι επιδιώξεις τις πλειοψηφίας προσθέτουν «ακόμα μια γελοιότητα στην γελοία σκευωρία» και επισημαίνουν ότι η διαδικασία πρέπει να διεξαχθεί με μια κάλπη όπου οι βουλευτές θα τοποθετούνται για το αν συμφωνούν ή όχι με το τελικό πόρισμα.

Πάντως, η λογική των δέκα καλπών φαίνεται πως προκρίνεται και από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές υπηρεσίες καθώς μεταξύ άλλων τονίζεται ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στην εθνική αντιπροσωπεία να εκφραστεί ξεχωριστά για κάθε πολιτικό πρόσωπο που περιλαμβάνεται στην δικογραφία.

Το επόμενο κρίσιμο διαδικαστικό ζήτημα που ενδεχομένως θα καθορίσει και την παραμονή των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην συζήτηση της Παρασκευής είναι η σύνταξη των ψηφοδελτίων και συγκεκριμένα, αν αυτά θα αναγράφουν αδικήματα σε αντίθεση με όσα επισημαίνει το τελικό πόρισμα.

Πέραν αυτών τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων οριστικοποίησαν ότι η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία, τις διαπραγματεύσεις και την ημερομηνία των εκλογών που έχει ζητήσει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά θα διεξαχθεί την επόμενη Τετάρτη 23 Μαίου 2018
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης