Θρίλερ με τον πολεοδόμο της Μυκόνου: Τον θέτουν για δεύτερη φορά σε αργία

Θρίλερ με τον πολεοδόμο της Μυκόνου: Τον θέτουν για δεύτερη φορά σε αργία

Ενώ την ίδια στιγμή ξηλώνουν και την πολεοδομία του νησιού - Τηλεφώνημα για βόμβα είχε οδηγήσει σε αναβολή της δίκης του

Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν ή για να μαστε πιο ακριβείς, μόνο στη Μύκονο μπορούν να συμβούν. Και τι εννοούμε: Είναι ευρέως γνωστό και άλλωστε το είχαμε γράψει και στο ΘΕΜΑ, ότι ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Δόμησης, κ. Αντώνης Καστορίνης, είχε συλληφθεί στα τέλη του Απρίλη 2016 από τις αστυνομικές αρχές του νησιού  για παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση. Ο προϊστάμενος υπάλληλος φέρεται να είχε εκδώσει ένα έγγραφο βάσει του οποίου δινόταν συνέχιση εργασιών σε τμήμα αυθαίρετης νεοαναγειρόμενης οικοδομής, καθώς εκεί πραγματοποιούνταν παρανόμως οικοδομικές εργασίες και ίσχυε απόφαση διακοπής κάθε εργασίας από το προηγούμενο καλοκαίρι.

ΘΕΜΑ 104,6 FM. Η καλύτερη παρέα όπου κι αν βρίσκεσαι
 
Μάλιστα αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση είχαν συλλάβει και τρία ακόμη άτομα που εργάζονταν στην παράνομη οικοδομή.

Μέχρι εδώ τίποτα το αξιοπερίεργο. 

 Όμως περίπου τρεις μήνες μετά, ο ίδιος υπάλληλος καταφέρνει και επιστρέφει στην υπηρεσία του έχοντας αθωωθεί στο πειθαρχικό της υπηρεσίας του με το ποινικό σκέλος της υπόθεσης του ωστόσο να εκκρεμεί καθώς η δίκη του είχε προγραμματιστεί για τις 17 Ιανουαρίου 2017.

Ο κ. Καστορίνης που εις βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση και παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση είχε αναλάβει και πάλι καθήκοντα με τις ευλογίες μάλιστα της δημοτικής Αρχής, όχι όμως και των ντόπιων που δεν είδαν με καλό μάτι την επιστροφή του.
  
Ωστόσο οι δημοτικοί άρχοντες έβλεπαν στο πρόσωπο του εν λόγω υπαλλήλου τον άνθρωπο που θα ξεμπλόκαρε την διαδικασία έκδοσης νέων και παλαιών αδειών δόμησης που αφορούσαν κυρίως σε πολυτελή ξενοδοχεία, βίλες και καταστήματα καθώς στο διάστημα που απουσίαζε, δεν φρόντισαν ή δεν μπόρεσαν να αναπληρώσουν το κενό του με αποτέλεσμα να συσσωρευτούν ένα σωρό εκκρεμμότητες και να παγώσει κάθε οικοδομική δραστηριότητα.   
 
Όπερ και εγένετο λοιπόν. Ο πολεοδόμος επιστρέφει και πέφτει με τα μούτρα στη δουλειά αν και είναι απελπιστικά μόνος και λόγω της υποστελέχωσης της υπηρεσίας Δόμησης.  Μάλιστα οι ουρές που σχηματίζονται έξω από το γραφείο του απ’ τους ενδιαφερόμενους μηχανικούς δεν έχουν προηγούμενο. Οι μηχανικοί είχαν φτάσει σε σημείο να ξυπνούν από τα χαράματα για να αφήσουν το όνομα τους σε λίστα της υπηρεσίας προκειμένου να καταφέρουν να εξυπηρετηθούν, αν και ο πολεοδόμος δεχόταν ραντεβού μόνο τρεις μέρες την εβδομάδα.
    
Στο μεταξύ η δίκη του που είχε αναβληθεί για να εκδικαστεί πριν απο λίγες μέρες, συγκεκριμένα στις 2 Νοεμβρίου 2017, ξαναπήρε αναβολή για τις 30/5/2018. Πώς;
 
Με ένα τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στα δικαστήρια της Σύρου. Προφανώς και δεν ευθύνεται ο πολεοδόμος για το τηλεφώνημα, όμως το αποτέλεσμα μετράει, κι αυτό δεν είναι άλλο από τη νέα αναβολή της  δίκης λόγω παρέλευσης του ωραρίου.

Θα υπέθετε λοιπόν κανείς ότι με τη νέα αυτή αναβολή, ο κ. Καστορίνης θα επέστρεφε κανονικά στα καθήκοντα του. Θα υπέθετε μάλλον λάθος. 

Μια γνωμοδότηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου Περιφέρειας Αττικής, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου που εστάλη στον δήμο Μυκόνου στις 11/10/2017 με αριθμό πρωτοκόλλου οικ.256 και αφορούσε στην γνωστή υπόθεση του προϊσταμένου της υπηρεσίας Δόμησης, οδήγησε τον δήμαρχο Μυκόνου, Κωνσταντίνο Κουκά στην απόφαση να θέσει ξανά σε δυνητική αργία τον συγκεκριμένο υπάλληλο.

«Το γεγονός ότι ενόψει του είδους και της σοβαρότητας των αποδιδόμενων στον υπάλληλο κατηγοριών συντρέχουν λόγοι δημόσιου συμφέροντος που καθιστούν αναγκαία την αποχή του υπαλλήλου από τα υπηρεσιακά του καθήκοντα» αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης του που εκδόθηκε στις 6/11/2017.

"Μα καλά, τώρα διαπίστωσαν στο δήμο Μυκόνου ότι συντρέχουν λόγοι δημόσιου συμφέροντος;" διερωτήθηκαν κάποιοι ντόπιοι μηχανικοί. 

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι αν και η γνωμοδότηση του πειθαρχικού συμβουλίου εστάλη στις 11/10/2017 στο δήμο Μυκόνου, η απόφαση του δημάρχου ελήφθη ένα μήνα μετά. Γιατί υπήρχε τόσο μεγάλη καθυστέρηση; Τι άδειες υπέγραψε μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα ο πολεοδόμος;   
 
Ξηλώνουν και την πολεοδομία 

Και μπορεί το τηλεφώνημα για βόμβα στα δικαστήρια της Σύρου να ήταν φάρσα, λίγο καιρό μετά όμως έσκασε η πραγματική βόμβα.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου όταν και δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ στο οποίο περιέχεται η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την παροχή διοικητικής υποστήριξης από την Διεύθυνση Πολεοδομίας Σύρου προς την υπηρεσία Δόμησης της Μυκόνου.
Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι μπαίνει «λουκέτο» στην πολεοδομία Μυκόνου και πλέον οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στην αντίστοιχη υπηρεσία της Σύρου για να κάνουν την δουλειά τους.

Όχι πως δεν το περίμεναν στη Σύρο, ήλπιζαν ωστόσο μέχρι και την τελευταία στιγμή να αποφύγουν την «καυτή πατάτα» που ακούει στο όνομα πολεοδομία Μυκόνου.
Η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική καθώς στην Ερμούπολη ακούγεται μέχρι και για καταλήψεις αν ισχύσει η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.  
       

Η απόφαση του δημάρχου Μυκόνου που θέτει εκ νέου σε αργία τον πολεοδόμο της ΜυκόνουΗ γνωμοδότηση του Πειθαρχικού για τον προϊστάμενο της πολεοδομίας που εστάλη στο δήμο Μυκόνου
Εις βάρος του κ. Αντώνη Καστορίνη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ψευδή βεβαίωση κατ' εξακολούθηση και παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση.
Το υπό ανέγερση κομμάτι ξενοδοχειακού συγκροτήματος στη Μύκονο στο οποίο είχε εκδοθεί από τον πολεοδόμο το έγγραφο που έδινε συνέχιση εργασιών σε αυθαίρετη οικοδομή.Ακόμα και μέχρι σήμερα στη Μύκονο οι καταγγελίες για αυθαιρεσίες πέφτουν βροχή

ΣΧΟΛΙΑ (37)

Νέα φρούτα

Που να δείτε τα νέα φρούτα που καταφθάνουν στο νησί!!! Έχουν και παρατσούκλια!! Τα αρπακτικά... ετοιμαστείτε για νέα ρεπορτάζ!!!

Μπραφ

...ο κουλης το χει δηλωσει ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Δ.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

Ρε μεγάλε,

όχι την ώρα που τρώω βραδινό, θα πνιγώ ......

dim

Δεν νομίζω ότι είμαστε ικανοί να ενοχοποιήσουμε ή όχι οποινδήποτε εμείς οι λοιποί και οφείλουμε να έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη .... αλλά το αυτονόητο το να κάνουν σε όλες αυτές τις περιπτώσεις έλεγχο πόθεν έσχες και άνοιγμα λογαριασμών ιδίων και συγγενών νομίζω ότι θα έπρεπε να είχε νομοθετηθεί. Σε όποια περίπτωση παραβάτη σε ύποπτα θέματα ή σε ύποπτες θέσεις θα έπρεπε με νόμο να γίνεται αυτός ο έλεγχος. Το ότι εξετάζεται μονομερώς ένα τέτοιο ζήτημα το θεωρώ ανυπόστατο.

Χωριό που φαίνεται κολαούζο δε θέλει.

Εμφανές το τι συμβαίνει από την πολεοδομική κατάντια του νησιού. Δεν χρειάζεται δικαστική απόφαση γι αυτό που και αδαείς μπορεί να διαπιστώσει.

ΧΑΧΑΧΑ

ΣΕ ΑΡΓΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ, ΘΑ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Ο κόσμος ανήκει στους πλούσιους.

Κρίμα. Ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος στο κατάλληλο τόπο. Δεν πειράζει όμως θα βρουν άλλη λύση. Έχει τον τρόπο της η πλουτοκρατία. Τι στο καλό συγκεντρώνουν τόσο πλούτο; Για να κάνουν ότι, όταν, και όπου γουστάρουν δεν τον συγκεντρώνουν ;

Λευτεριά

Στην Ψέριμο...

Νέαρχος

Κλασική φάτσα λαμόγιου !

Ξενοφώντας

Αν θέλεις να κάνεις περιουσία, βάλε δόντι για διορισμό στην Πολεοδομία. Δεν θα σε πειράξει κανείς, γιατί όλοι είναι διεφθαρμένοι.

NY

Γιατι δεν βαζεις δοντι να δοκιμασεις εσυ? Όταν εισαι εξω από τον χορό πολλα λες.....Για μπες και μεσα να σε θαυμασουμε

Μυκονιάτης

Μιλάμε για τρελές μάσες...

Φώτης Δημητρίου

Άκου αργία ! Ισόβια και κατάσχεση της περιουσίας του που την έκανε με το λάδωμα. Επιτέλους !

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Ksiros

Εδώ και τριάμισι χρόνια -από τον Ιανουάριο του ’15- η εξουσία μου επιφυλάσσει «ειδική μεταχείριση» κρατώντας με σε πλήρη απομόνωση στα πιο άθλια πειθαρχία διάφορων φυλακών της χώρας, αναφέρει μεταξύ άλλων

katadioksi

Το Λιμενικό προχώρησε στην καταδίωξη και σύλληψη του 37χρονου αλλοδαπού χειριστή, ο οποίος νωρίτερα είχε αποβιβάσει στη περιοχή Λάμπης επτά παράτυπους μετανάστες

ekab

Απαρηγόρητοι οι γονείς - Αν και όλα δείχνουν παθολογικά αίτια, η νεκροψία νεκροτομή είναι αυτή που θα δείξει από τι «έφυγε» το μόλις τριών μηνών μωράκι