Με υπουργική απόφαση... δημιουργείται ένστολη Δασοφυλακή

Με υπουργική απόφαση... δημιουργείται ένστολη Δασοφυλακή

Η υπουργική απόφαση ήταν απαραίτητη με βάση το Προεδρικό Διάταγμα 115/2016 που είχε καθορίσει τον τρόπο άσκησης των ελέγχων από τα Δασικά Όργανα

Με υπουργική απόφαση... δημιουργείται ένστολη Δασοφυλακή
Τη δημιουργία ένστολης δασοφυλακής προβλέπει η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου
.  

Η Υπουργική Απόφαση που δημοσιευθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β 2973) ήταν απαραίτητη με βάση το Προεδρικό Διάταγμα 115/2016 που είχε καθορίσει τον τρόπο άσκησης των ελέγχων από τα Δασικά Όργανα, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία δημιουργίας και προμήθειας των ταυτοτήτων και στολών των Δασικών Υπαλλήλων.

Κλείσιμο
Όπως επισημαίνει το αρμόδιο υπουργείο, η ουσία της παρούσας απόφασης είναι ότι δημιουργείται για πρώτη φορά στη χώρα ένστολη Δασοφυλακή, αφού προβλέπεται ότι οι Δασικοί Υπάλληλοι των κατηγοριών ΔΕ Γεωτεχνικών Δασοφυλάκων και ΥΕ Δασοφυλάκων, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους φέρουν υποχρεωτικά στολή, η οποία διακρίνεται σε χειμερινή και θερινή. Με αυτόν τον τρόπο ισχυροποιείται η παρουσία των Ελλήνων Δασοφυλάκων κατά την άσκηση των ελέγχων των δραστηριοτήτων που ασκούνται στα δασικά οικοσυστήματα της χώρας, τονίζεται.

Παράλληλα, για όλους τους κλάδους των δασικών υπαλλήλων καθορίζεται και ο τύπος της υπηρεσιακής ταυτότητας που πρέπει να επιδεικνύουν στον ελεγχόμενο.

Η πρόθεσή μας για καλύτερη επιτήρηση των δασικών οικοσυστημάτων είναι εμφανής και έμπρακτη, δήλωσε ο κ. Φάμελος, επισημαίνοντας πως «ισχυροποιούμε τους δασοφύλακες των δασικών υπηρεσιών της χώρας, οι οποίοι δεν θα είναι πια οι "φτωχοί συγγενείς" της φύλαξης του δασικού χώρου. Πρόσθεσε ότι παράλληλα διασφαλίζονται και οι πολίτες που θα ελέγχονται, οι οποίοι θα είναι σίγουροι πια για τον ελεγκτή τους με την επίδειξη από τον τελευταίο του Δελτίου Υπηρεσιακής Ταυτότητας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης