Πάνω από την Ακρόπολη θα πετάξουν αύριο πέντε μαχητικά

Πάνω από την Ακρόπολη θα πετάξουν αύριο πέντε μαχητικά

Δύο ελληνικά F-16, ένα F-16 της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ιταλικό AMX κι ακόμη ένα ελληνικό F-4E της ΠΑ θα εκτελέσουν δύο διελεύσεις πάνω από το μνημείο της Ακρόπολης

Πάνω από την Ακρόπολη θα πετάξουν αύριο πέντε μαχητικά
Ένα ελληνικό F-16 Block 50, ένα F-16 Block 30 της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ιταλικό βομβαρδιστικό τύπου AMX κι ακόμη ένα ελληνικό αεροσκάφος F-4E της ΠΑ θα εκτελέσουν αύριο δύο διελεύσεις πάνω από το μνημείο της Ακρόπολης, ενώ ακόμη ένα ελληνικό F-16 θα φωτογραφίζει και θα βιντεοσκοπεί τις πτήσεις των μαχητικών. 

Με την πτήση που θα γίνει αύριο, περίπου στις 12:30 με 12:40, ολοκληρώνεται η πολυεθνική άσκηση της πολεμικής αεροπορίας με την κωδική ονομασία «Ηνίοχος». Μετά το τέλος των γυμνασίων, κάποια από τα ξένα πληρώματα που συμμετείχαν στην αεροπορική άσκηση θα πετάξουν πάνω από την Ακρόπολη.

Μετά την διπλή πτήση πάνω από τον ιερό βράχο, τα πέντε μαχητικά αεροσκάφη θα περάσουν πάνω από τον πορθμό του Ευρίπου και θα ολοκληρώσουν την «τουριστική» αποστολή τους με χαμηλή πτήση πάνω από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρίου.
Κλείσιμο

Χαμηλή πτήση αμερικανικών F-15 και ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από την Ακρόπολη είχε γίνει και πέρυσι, και πάλι στο πλαίσιο της άσκησης «Ηνίοχος». Φέτος όμως, τα αμερικανικά μαχητικά που συμμετείχαν στην πολυεθνική άσκηση δεν θα λάβουν μέρος στην «τουριστική» αποστολή, πρακτική που θα ακολουθήσουν και τα πληρώματα των πιλότων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που συμμετείχαν στον «Ηνίοχο», προφανώς για να μην φωτογραφηθούν δίπλα στο F-16 από το Ισραήλ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης