Τρεις νεαροί πρόσφυγες, οι οποίες έτυχε να βρίσκονται τα ξημερώματα στο σημείο, ήταν εκείνοι που έσπευσαν αμέσως να βοηθήσουν τα παιδιά που βούτηξαν με το αυτοκίνητο στα νερά του λιμανιού της Μυτιλήνης, με συνέπεια να πνιγούν τα δύο από τα τέσσερα που επέβαιναν στο όχημα.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση της αστυνομίας, ο 19χρονος Σοφιάν από το Ιράκ και οι επίσης 19χρονοι Καμίλ και Καντίρ από την Αλγερία, ήταν εκείνοι που βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να σώσουν τα παιδιά, μαζί με έναν λιμενικό, που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή σε υπηρεσία. Αποτέλεσμα της πτώσης ήταν να βρουν τραγικό θάνατο δύο παιδιά, ένα 15χρονο κορίτσι και ένα 16χρονο αγόρι.
Ο Σοφιάν και ο Καντίρ βούτηξαν στη θάλασσα, ενώ ο Καμίλ προσπαθούσε να τραβήξει από το νερό τους δύο 20χρονους, που είχαν καταφέρει να απεγκλωβιστούν από το βυθισμένο αυτοκίνητο. Οι τρεις νεαροί πρόσφυγες μέχρι και αργά σήμερα το μεσημέρι κατέθεταν στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
Το ξεχωριστό Open Day που θα γίνει το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 αντλεί έμπνευση από σημαντικούς εφευρέτες και επιστήμονες, παρακινώντας τα παιδιά να ενεργοποιήσουν τη σκέψη, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.
Κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα. Ένα προϊόν προσωπικής υγιεινής, μια μικρή πράξη φροντίδας, μια συνήθεια που επαναλαμβάνεται. Πίσω από αυτές τις στιγμές, υπάρχουν επιλογές που καθορίζουν το πώς μια εταιρεία βλέπει τον ρόλο της. Και για τη ΜΕΓΑ, η φροντίδα δεν σταματά στο προϊόν, συνεχίζεται όπου υπάρχει ανάγκη.