«Παράθυρο» επιστροφής μεταναστών στην Ελλάδα «ανοίγει» η ΕΕ

«Παράθυρο» επιστροφής μεταναστών στην Ελλάδα «ανοίγει» η ΕΕ

Από τα μέσα Μαρτίου και μετά όσοι παράτυποι μετανάστες βρίσκονται σε ευρωπαϊκή χώρα και έχουν περάσει από την Ελλάδα, θα μπορούν να στέλνονται πίσω στη χώρα μας - Αβραμόπουλος: 
Αφορά μικρό αριθμό ατόμων

Μη δεσμευτική πρόταση για την σταδιακή επαναφορά του Δουβλίνου από τις 15 Μαρτίου 2017 καταθέτει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κρίνοντας πως η κατάσταση στην Ελλάδα ως προς το σύστημα καταγραφής ασύλου και υποδοχής/υποστήριξης μεταναστών και προσφύγων έχει σημειώσει θεαματική βελτίωση. 

Ο κανονισμός του Δουβλίνου προβλέπει τη επιστροφή των παράτυπων μεταναστών από τα κράτη μέλη της ΕΕ στο κράτος μέλος από όπου πρώτα εισήλθαν, για να καταγραφούν και στη συνέχεια να μετεγκατασταθούν -αν έχουν το δικαίωμα- ή να επιστραφούν μέσω της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας. 

Η πρόταση της Επιτροπής για σταδιακή επαναφορά του Δουβλίνου επηρεάζει μόνο τους μετανάστες που βρίσκονται παράτυπα στα κράτη μέλη της ΕΕ και πρόκειται να μπουν από την Ελλάδα μετά τις 15 Μαρτίου 2017.  

Η Επιτροπή, πέρα από τη βελτίωση του συστήματος της Ελλάδας σε τέτοιο βαθμό που να επιτρέπει την πρόταση «σταδιακής επαναφοράς» έχει τρείς ακόμα λόγους για την σημερινή της μη δεσμευτική πρόταση.

Στόχος της είναι αρχικά να ενθαρρύνει την μετεγκατάσταση, καθώς η Επιτροπή έχει δεσμευτεί για μετεγκατάσταση 120.000 μεταναστών και προσφύγων από την Ελλάδα και Ιταλία στα κράτη μέλη της ΕΕ. Μέσω της μερικής επαναφοράς του Δουβλίνου η Επιτροπή θεωρεί πως αν τα κράτη μέλη μπορούν να επιστρέψουν τους παράτυπους μετανάστες, τότε θα είναι σαφώς πιο δεκτικά προς αποδοχή των μετεγκαταστάσεων.

Επιπλέον, η Επιτροπή υποστηρίζει πως η τελική αναθεώρηση του Δουβλίνου θα διαθέτει και ένα μηχανισμό για εφαρμογή δικλείδων ασφαλείας, προς αποφυγή συμφόρησης ενός κράτους μέλους.

Τέλος, η Επιτροπή θέλει την αποκατάσταση της κανονικότητας της ελεύθερής μετακίνησης και την κατάργηση των συνοριακών ελέγχων στη ζώνη του Σένγκεν που προκλήθηκε λόγω των παράτυπων μαζικών μεταναστευτικών ροών.

Για την αποφυγή μαζικών επιστροφών από κράτη μέλη προς την Ελλάδα, η Επιτροπή προβλέπει στην πρόταση της δύο δεδομένα: Αρχικά πως δεν θα υπάρξει αναδρομικότητα στις επιστροφές και συνεπώς μόνο οι μετανάστες που θα βρίσκονται παράνομα στην ΕΕ και πέρασαν από την Ελλάδα μετά τις 15 Μαρτίου 2017 θα μπορούν να επιστρέφονται και επίσης, η Ελλάδα θα πρέπει να δίνει την συγκατάθεση της σε οποιαδήποτε επιστροφή γίνεται. 

Υπενθυμίζουμε πως η πρόταση αυτή δεν είναι δεσμευτική και θα συζητηθεί και αύριο στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών και στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου και τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, η Επιτροπή αναμένει και την επίσπευση του ρυθμού μετεγκατάστασης από Ελλάδα, η οποία ενδέχεται να φτάσει τα 2000 άτομα το μήνα.

Πάντως ακολουθώντας το παράδειγμα του Βελγίου, η Δανία αποφάσισε να μην ανανεώσει τις συμβάσεις των τεχνικών ασύλου που έχει στα νησιά, για λόγους ασφάλειας.


Αβραμόπουλος: Θα αφορά στην πραγματικότητα μόνο σε ένα μικρό αριθμό ατόμων 
«Μόνο κάτω από προϋποθέσεις» θα μπορούν σταδιακά να επιστρέφονται κάποιες κατηγορίες μεταναστών που θα έρθουν στην Ευρώπη μέσω Ελλάδος μετά τη 15η Μαρτίου του 2017, ανέφερε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ο Δ. Αβραμόπουλος εξήγησε ότι η πρόταση της Επιτροπής προς τα κράτη-μέλη για τη σταδιακή αποκατάσταση από τον Μάρτιο του 2017 των μεταφορών προς την Ελλάδα, βάσει του Δουβλίνου, σε καμία περίπτωση δεν προτείνει η Ελλάδα να επωμιστεί μεγαλύτερο βάρος.

«Αυτό θα ήταν ανεύθυνο τόσο προς την Ελλάδα δεδομένων των μεταναστευτικών πιέσεων, όσο και εκείνων που ζητούν άσυλο», δήλωσε ο Δ. Αβραμόπουλος και συνέχισε λέγοντας ότι η σύσταση της Επιτροπής προτείνει μια σταδιακή και όχι πλήρη αποκατάσταση του Δουβλίνου, ενώ ξεκαθαρίζει ότι όσοι μετανάστες θα βρεθούν σε άλλα κράτη-μέλη πριν τις 15 Μαρτίου δεν θα σταλούν πίσω στην Ελλάδα. Επίσης, ο Δ. Αβραμόπουλος επισήμανε ότι η σύσταση της Επιτροπής δεν έχει αναδρομική ισχύ και ακόμα κι αν αρχίσει να ισχύει θα αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες μεταναστών και υπό προϋποθέσεις. «Θα αφορά στην πραγματικότητα μόνο σε ένα μικρό αριθμό ατόμων γιατί οι έλεγχοι στα χερσαία σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ έχουν ενισχυθεί και πλέον δεν πραγματοποιούνται δευτερογενείς μετακινήσεις», ανέφερε ο Δ. Αβραμόπουλος.

Επιπλέον, o επίτροπος Μετανάστευσης, σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει ζητήσει την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής κάτι που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, ως εκ τούτου εκτίμησε ότι τώρα και πολύ πριν τις 15 Μαρτίου κανείς μετανάστης δεν θα μπορεί να φεύγει παράτυπα. Συνεχίζοντας ο Δ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι «η σύσταση είναι θετική για την Ελλάδα», καθώς αναγνωρίζει τη σημαντική πρόοδο που έχει πραγματοποιηθεί για την καλύτερη λειτουργία του συστήματος ασύλου, μάλιστα κάτω από συνθήκες πρωτοφανούς πίεσης και κάτω από αντίξοες συνθήκες, αλλά και με τη βοήθεια της Επιτροπής.

Καταλήγοντας, ο Δ. Αβραμόπουλος επισήμανε ότι η Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα τον τερματισμό της διαδικασίας επί παραβάσει κατά της Ελλάδας, σχετικά με την καταγραφή μεταναστών, καθώς πλέον το ποσοστό λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων έχει φτάσει στο 100%.

ΣΧΟΛΙΑ (56)

ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ''ΑΠΟΘΗΚΗ '' ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ !! ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ,ΓΙΑΥΤΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ''ΦΑΣΙΣΤΕΣ'' ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ !! ΣΑΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΑ Α...... ΜΑΣ !!!

M 1984

Στην πραγματικότnτα δεν έχει καμία απoλύτως σημασία το αν η πρόταση αυτή περιλαμβάvει τα εκατομμύρια που πέρασαν ήδη από την Ελλάδα ή όχι. Και ο λόγος που δεν έχει καμμία απολύτως σημασία γιατί ο Eρντoγάν διαθέτει ήδη στα παράλια πολλά επιπλέον εκατομμύρια μεταvαστώv για να διoxευτεύσει στην Ελλάδα. Συνεπώς, ασχέτως της αναδρομικότητας της προτάσεως της Ευρωπαϊκής Επιτρoπής, το σχέδιο είναι η Ελλάδα να γεμίσει με εκατoμμύρια λαθρομεταναστών και εν τέλει να τους δοθεί και "ιθαγέvεια" για να ψηφίζουν Τσίπρα, Καμμέvο, Koύλn και Γενvnματά, Λεβέvτη και Θεοδωράκη, να ζήσει το "δnμοκρατικό τόξo", να κυβερνά με μvnμόνια για πάντα την Ελλάδα.

Κούλnnnn τα ερκovτiσιον να εivαι SIEMENS

O Koύλns με την ΑctiοnΑid θα βοηθήσει στην επιστροφή των παράτυπων. Θα συνεννοηθεί μάλιστα, με τους Μαδούρους της κυβέρνησης, vα αναλάβει τα ερκοντίσιον να είναι inverter ψύξη θέρμανση της Siemens που έχει άκρες η οικογένεια! Και μην ακούσω κουβέντα από κανέναν ρατσιστή φασίστα χρυσαυγίτη!!! Εμείς οι πρooδευτικοί αvτιρατσιστές του τόξoυ φιλελέδεs είμαστε large και θα τους στεγάσουμε, θα τους ποτίζουμε, θα τους σιτίζουμε και θα τους παρέχουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη!

Λούλης

Μακάρι να τους στείλουν όλους εδώ. Και μετά γκρεξίτ και δραχμή. Θα ρίξω το γέλιο της ζωής μου.

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑΡΗΣ

Πολλές φορές μου λες πως θα φύγεις.Πολλές πληγές μες στη καρδιά μου ανοίγεις. Πολλές φορές με τυραννάς και με πληγώνεις και με πονάς. Πού θα πας και θέλεις να μαφήσεις.Μια βραδιά σε μένα θα γυρίσεις.Μια βραδιά με πόνο στη καρδιά. Σκληρή καρδιά γιατί μαπαρνιέσαι.Θα 'ρθει καιρός θα κλαις και θα χτυπιέσαι. όπου κι αν πας,θα ξαναρθείς,ΚΛΠ ,ΚΛΠ, ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΛΟΥΗΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΑΧΑΡΙΣΤΑ;;; ΣΑΣ ΤΑΙΣΑΜΕ, ΣΑΣ ΝΤΥΣΑΜΕ, Κ ΕΣΕΙΣ;;;;;;;;;;ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΑΧΑΡΙΣΤΑΑΑΑΑΑΑΑ;;;;;;;;;;;;;;

Q

Να τους στειλουμε στις γριες της Λεσβου. Αφου το χανε περηφανεια να ταχταριζουν τα λαθρομεταναστακια, ας κανουν τωρα το ιδιο και για τους γονεις τους. Και το νομπελ στην αλλη ζωη.

μένουμε Ευρώπη !!!!!

με ευρώ είμαστε ισχυροί, έχουμε αυτοπεποίθηση, δεν κινδυνεύουμε από την Τουρκία.....δεν είναι και λίγα αυτά.....

Φέρτε τους όλους, αντέχει η παράγκα...

Οι επιστροφές στην αποθηκη που θα λέγεται Ελλάδα θα είναι σταυρωτές. Σαν μπλέιζερ κοστούμι, ένα πράμα...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ....

ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ.

kyriakos

ΚΑΙ Grexit ΚΑΙ δωράκια για τα ζώα τους ανάξιους γνωμοδοτες.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kethea12

Τα απολογιστικά στοιχεία του ΚΕΘΕΑ για το 2018 παρουσιάστηκαν σήμερα - Στα προγράμματα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ, απευθύνονται χρήστες ηρωίνης,  κάνναβης, κοκαΐνης αλλά και εξαρτημένοι από το αλκοοόλ και τα τυχερά παιχνίδια

Kws-kazino

Μεταξύ των 11 ανδρών και των δυο γυναικών ηλικίας 30 ως 67 χρόνων που συνελήφθησαν, ήταν μία 25χρονη αλλοδαπή εργαζόμενη και ο 53χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος