Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις ασύλου έξι Τούρκων αξιωματικών

Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις ασύλου έξι Τούρκων αξιωματικών

Δείτε τι δηλώνουν μέσω της δικηγόρου τους

Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις ασύλου έξι Τούρκων αξιωματικών
Άλλες έξι αιτήσεις ασύλου των Τούρκων αξιωματικών που κατέφυγαν στην χώρα μας μετά το πραξικοπήματα της 15ης Ιουλίου απορρίφθηκαν σήμερα από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών. 

Συνολικά μέχρι τώρα έχουν απορριφθεί οι αιτήσεις 7 εκ των 8 αξιωματικών με την αιτιολογία ότι είχαν ενεργή συμμετοχή στο πραξικοπήματα που αποτελεί «τρομοκρατική πράξη». Οι 8 αξιωματικοί προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση μέσω της δικηγόρου τους Σταυρούλας Τομαρά:

«Είμαστε έκπληκτοι με τις αποφάσεις της υπηρεσίας άσυλου που εκτός του ότι απορρίπτουν το δίκαιο αίτημα άσυλου μας, μας αποδίδουν τον βαρύτατο χαρακτηρισμό του τρομοκράτη ο όποιος όχι μόνο δεν τεκμαίρεται από κανένα γεγονός αλλά δεν μας έχουν κατηγορήσει ως τρομοκράτες ούτε μέσα στη χωρά μας. Ελπίζουμε η ελληνική κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψιν της τη στάση των άλλων 5 κρατών μελών της ΕΕ που έθεσαν σε καθεστώς διεθνούς προστασίας τους Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο στις επικράτειες τους μετά το πραξικόπημα».


Υπενθυμίζεται στις 21 Σεπτεμβρίου είχε απορριφθεί σε πρώτο βαθμό η αίτηση ασύλου του ενός από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης