«Ενστάσεις» από την ΤτΕ για τη νέα διοίκηση της Attica Bank

«Ενστάσεις» από την ΤτΕ για τη νέα διοίκηση της Attica Bank

Η έγκριση του νέου Προέδρου κ. Γεράσιμου Σαπουτζόγλου και του νέου διευθύνοντος συμβούλου κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη «σκαλώνει», όπως όλα δείχνουν, στην ΤτΕ

«Ενστάσεις» από την ΤτΕ για τη νέα διοίκηση της Attica Bank
Ισχυρές ενδείξεις ότι η ΤτΕ εγείρει ενστάσεις για τη νέα διοίκηση της Τράπεζας Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες η έγκριση του νέου Προέδρου κ. Γεράσιμου Σαπουτζόγλου και του νέου διευθύνοντος συμβούλου κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη «σκαλώνει», όπως όλα δείχνουν, στην ΤτΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η ΤτΕ, που υποχρεωτικά εγκρίνει τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν θέσεις στα ΔΣ των τραπεζών φέρεται να έχει διατυπώσει ενστάσεις για την επιλογή του κ. Σαπουτζόγλου επειδή δεν πληροί τα τυπικά προσόντα για τη θέση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαπουτζόγλου ήταν στο ΔΣ της Proton την περίοδο μετά την απομάκρυνση του κ. Λαυρεντιάδη.

Κλείσιμο
Για τον κ. Ρουμελιώτη φέρεται να διατυπώνονται ενστάσεις για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου και όχι για τη συμμετοχή του ως μέλος του ΔΣ.

Τόσο ο νέος Πρόεδρος όσο και ο διευθύνων σύμβουλος υποδείχθηκαν από το ΤΣΜΕΔΕ έχοντας τις κυβερνητικές «ευλογίες» χωρίς να έχουν λάβει την έγκριση καταλληλότητας από την ΤτΕ, όπως είναι υποχρεωτικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αγορά η ΤτΕ είχε υποδείξει άλλο ηγετικό δίδυμο για την Τράπεζα Αττικής το οποίο η κυβέρνηση αγνόησε. Συγκεκριμένα συγκλήθηκε το ΔΣ, το οποίο συγκροτήθηκε σε Σώμα ψηφίζοντας τον κ. Σαπουτζόγλου για Πρόεδρο και τον κ. Ρουμελιώτη για διευθύνοντα σύμβουλο και εν συνεχεία εστάλησαν στην ΤτΕ τα σχετικά έγγραφα για να δοθεί η έγκριση. Μάλιστα η «Αυγή» σε δημοσίευμα της είχε αναφέρει την ανησυχία που υπήρχε στην κυβέρνηση για το ενδεχόμενο να μη δοθεί το «πράσινο φως» από την ΤτΕ.

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης