Μυτιλήνη: Από το... Κονγκό οι πρώτοι μετανάστες στην Τουρκία

Μυτιλήνη: Από το... Κονγκό οι πρώτοι μετανάστες στην Τουρκία

Άγνωστο πόσοι και ποιοι θα τους ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες καθώς μετανάστες υποβάλουν μαζικά αιτήματα χορήγησης ασύλου - Εμπόδια και από την τουρκική πλευρά για την εφαρμογή της συμφωνίας

Μυτιλήνη: Από το... Κονγκό οι πρώτοι μετανάστες στην Τουρκία
Μετανάστες από χώρες όπως το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, τη Σρι Λάνκα και από το Κονγκό θα περιλαμβάνονται στους περίπου 250 που θα επαναπατριστούν πρώτοι από τη Μυτιλήνη το πρωί της Δευτέρας, ημέρας έναρξης της εφαρμογής
Ευρωπαϊκής Ένωσης
-Τουρκίας
.
Κλείσιμο

Άγνωστο όμως παραμένει ποιοι θα επαναπροωθηθούν τις επόμενες ημέρες αφού και στη Μυτιλήνη παρατηρείται το φαινόμενο μαζικής υποβολής αιτήσεων χορήγησης ασύλου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων περίπου 2.000 άτομα από τους ευρισκόμενους στο hotspot έχουν προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια.

Στη Μυτιλήνη έχουν φτάσει ή θα φτάσουν τις επόμενες ώρες περίπου 350 αστυνομικοί της Frontex από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, στην Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία προκειμένου να συνδράμουν στην εφαρμογή του σχεδίου επαναπροώθησης μεταναστών στο Δικελί της Τουρκίας.

Την ίδια ώρα, όμως, εκεί (σ.σ. στο Δικελί) πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες για την έναρξη εφαρμογής της συμφωνίας. Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε διαδήλωση που οργάνωσε ο τοπικός Δήμος με βασικό αίτημα την υπεράσπιση του τουριστικού και αγροτικού χαρακτήρα της περιοχής. 

Σήμερα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η εταιρεία LIMAK που διαχειρίζεται το λιμάνι του Δικελί έστειλε επιστολή στις τοπικές αρχές με την οποία ανακοίνωσε ότι απαγορεύει τη χρήση του λιμανιού ως σημείο αποβίβασης επαναπροωθούμενων μεταναστών. 

Όπως υποστηρίζει το επόμενο διάστημα πρόκειται να δέσουν στο λιμάνι του Δικελί 30 κρουαζιερόπλοια κάτι που φυσικά όπως λέει δεν θα γίνει αν αποβιβάζονται επαναπροωθούμενοι μετανάστες. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης