Χίος: Αιτήσεις παροχής ασύλου καταθέτουν μαζικά οι πρόσφυγες

Χίος: Αιτήσεις παροχής ασύλου καταθέτουν μαζικά οι πρόσφυγες

Νέα πίεση στα νησιά δημιουργεί η τακτική που ακολουθείται από τις 20 Μαρτίου 

Χίος: Αιτήσεις παροχής ασύλου καταθέτουν μαζικά οι πρόσφυγες
Αιτήσεις παροχής ασύλου καταθέτουν οι πρόσφυγες
στην Χίο με την βοήθεια ομάδας της ύπατης αρμοστείας του
ΟΗΕ

Κλείσιμο
Από το πρωί της Κυριακής η ομάδα της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ σε συνεργασία με μεταφραστές της ΜΕΤΑδραση  βρίσκονται στο λιμάνι της Χίου, όπου έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι έφυγαν την περασμένη Παρασκευή από το hot spot της ΒΙΑΛ και τους εξήγησαν όλη την προβλεπόμενη διαδικασία και με βάση τους καταλόγους της καταγραφής, που είχαν στην διάθεσή τους, ώστε να καταθέσουν την αίτηση ασύλου.
Η ίδια διαδικασία γίνεται στο hot spot και στον καταυλισμό της Σούδας.

Την ίδια ώρα η τακτική των προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στα νησιά μετά τις 20 Μαρτίου οπότε και υπεγράφη η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, έχει αλλάξει, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από τα hotspots στα νησιά 9 στους 10 πλέον καταθέτουν αίτηση ασύλου με την ελπίδα να παραμείνουν τουλάχιστον στη χώρα μας.

Η τακτική αυτή δημιουργεί νέα πίεση στα νησιά καθώς όσοι καταθέτουν αίτηση ασύλου θα παραμένουν εκεί για όσο διάστημα εξετάζεται το αίτημά τους σε πρώτο και δεύτερο βαθμό.

Τέλος χαρακτηριστικός του κλίματος που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο νησί είναι η έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου απόψε στις 20:00 στα γραφεία της  Αντιπεριφέρειας Χίου, ώστε να εκτιμηθεί η νέα κατάσταση που διαμορφώνεται με τους πρόσφυγες στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης