Οι προϋποθέσεις απέλασης αλλοδαπών μετά την έκτιση της ποινής τους

Οι προϋποθέσεις απέλασης αλλοδαπών μετά την έκτιση της ποινής τους

Πότε και για πόσο ο αρμόδιος εισαγγελέας μπορεί να παρατείνει την κράτηση του αλλοδαπού

Οι προϋποθέσεις απέλασης αλλοδαπών μετά την έκτιση της ποινής τους
Η έκτιση της ποινής αλλοδαπού κρατούμενου δεν μεταφράζεται αυτόματα στην έξοδό του από τις φυλακές και την απέλασή του, υπογραμμίζει η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασιλική Θεοδώρου σε γνωμοδότησή της, στην οποία ερμηνεύει το νέο νομοθετικό πλαίσιο (νόμος 4322/2015) για τις απελάσεις.

Ειδικότερα, έπειτα από ερώτημα του προϊσταμένου της διεύθυνσης των φυλακών Χαλκίδας, η εισαγγελική λειτουργός  αναφέρει στην γνωμοδότησή της ότι σε περίπτωση που έχει ξεκινήσει η διαδικασία απέλασης, αλλά δεν είναι δυνατή η άμεση εκτέλεσή της, ο αρμόδιος εισαγγελέας μπορεί να παρατείνει την κράτηση του αλλοδαπού, κατ΄ αρχάς, μέχρι ένα μήνα.

Το διάστημα αυτό μπορεί να παραταθεί εκ νέου για άλλους τρεις μήνες σε περίπτωση κατά την οποία ο αλλοδαπός αρνείται να συνεργαστεί με τις αρχές και δεν αποκαλύπτει τα πραγματικά του στοιχεία.

Εάν δεν πραγματοποιηθεί μέσα σε αυτούς τους τρεις μήνες η απέλαση, τότε στην περίπτωση αυτή, αναστέλλεται υποχρεωτικά η απέλαση, με διάταξη του αρμόδιου εισαγγελέα και απολύεται ο αλλοδαπός με περιοριστικούς όρους, όπως είναι αφαίρεση διαβατηρίου, υποχρεωτική εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα, κ.λπ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης