Θαλαμηγός με… τζακούζι στη διάθεση των σπουδαστών της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων

Θαλαμηγός με… τζακούζι στη διάθεση των σπουδαστών της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων

Όχι βεβαίως για αναψυχή, αλλά για τις αναγκαίες εκπαιδευτικές τους ασκήσεις - Δείτε φωτογραφίες

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, της ομώνυμης εφοπλιστικής οικογένειας, προχώρησε πρόσφατα στη δωρεά ενός πολυτελούς σκάφους, μήκους 36 μέτρων, προς το Πολεμικό Ναυτικό, για την εκπαίδευση των Ναυτικών Δοκίμων στη ναυτική τέχνη και αντίληψη. Η δωρεά Λασκαρίδη, ήρθε ουσιαστικά να καλύψει ένα σημαντικό κενό στην εκπαίδευση των μελλοντικών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας, αφού έως σήμερα χρησιμοποιούνταν για τον ίδιο λόγο φρεγάτες ή τορπιλάκατοι για τα οποία απαιτούνταν μεγάλα ποσά για καύσιμα κίνησης και συντήρηση των μηχανών τους.«Με τη χρήση της θαλαμηγού για εκπαιδευτικούς λόγους, περιορίζεται η χρήση μεγάλων σκαφών και έτσι υπάρχει μείωση εξόδων για το Πολεμικό Ναυτικό» λέει στο ΘΕΜΑ ο σύμβουλος του ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη αντιναύαρχος ε.α κ. Κωνσταντίνος Μαζαράκης-Αινιάν, που στο παρελθόν έχει διατελέσει και Αρχηγός Στόλου. Όπως λέει ο κ.Μαζαράκης-Αινιάν, η θαλαμηγός θα χρησιμοποιηθεί σε ασκήσεις που έχουν σχέση με τον απόπλου και τον κατόπλου των πλοίων, την τυφλή πλοήγηση και γενικότερα τη ναυτική τέχνη.Το σκάφος, με την ονομασία «ΚΥΚΝΟΣ», προς τιμήν του αείμνηστου Κωνσταντίνου Λασκαρίδη -πατέρα των δύο εφοπλιστών- ο οποίος θεωρείται πρωτοπόρος της εμπορίας κατεψυγμένων ψαριών στην Ελλάδα,  χρησιμοποιούνταν έως πρότινος για λόγους αναψυχής από την εφοπλιστική. Με την απόκτηση ωστόσο της νέας λευκής υπερπολυτελούς θαλαμηγού «ΓΛΑΡΟΣ», που συμμετείχε στην πρόσφατη υποβρύχια έρευνα για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων, ο κ. Πάνος Λασκαρίδης αποφάσισε να συντηρήσει τον «ΚΥΚΝΟ» και στη συνέχεια να το δωρίσει  στο Πολεμικό Ναυτικό, για εκπαιδευτικούς λόγους.Παρουσία του υπουργού Άμυνας κ. Νίκου Δένδια, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου Σαλαμίνας στην Αμφιάλη, τελετή παράδοσης της  θαλαμηγού με την ονομασία όμως «ΚΥΚΝΟΣ 1», αφού ήδη στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού υπάρχει περιπολικό σκάφος με την ονομασία «ΚΥΚΝΟΣ», που επιχειρεί στην θαλάσσια περιοχή του ανατολικού Αιγαίου.«Νονά» του «ΚΥΚΝΟΣ 1» ήταν η κόρη του κ. Λασκαρίδη, Αικατερίνη Λασκαρίδη, που «έσπασε» την καθιερωμένη γαλλική σαμπάνια στην πρώρα του σκάφους.«Αυτές οι πρωτοβουλίες είναι απαραίτητο να βρουν μιμητές, αλλά κυρίως αποτελούν δημιουργία παραδείγματος προς όσους δεν αντιλαμβάνονται ότι η χώρα, η πατρίδα, η κοινωνία βρίσκονται υπεράνω οποιωνδήποτε σκοπιμοτήτων και εγωισμών» επεσήμανε ο υπουργός Άμυνας,  αποδίδοντας εύσημα στην οικογένεια Λασκαρίδη για την πολύτιμη δωρεά της.Η θαλαμηγός αγγίζει τα 36 μέτρα μήκος και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 20 άτομα μαζί με το αναγκαίο προσωπικό. Διαθέτει έξι καμπίνες, πολυτελή σαλόνια αλλά και … τζακούζι.  

Ναυπηγήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980 στα ναυπηγεία Esterel της Γαλλίας. Σύμφωνα με δηλώσεις των δωρητών : «Η αξιοποίηση και η  εκμετάλλευση του σκάφους θα βοηθήσει  το Πολεμικό Ναυτικό στην προετοιμασία των μελλοντικών Αξιωματικών του Σώματος όπως επίσης να βελτιώσει την επιχειρησιακή εκμετάλλευση των μονάδων του προς όφελος του σημαντικού έργου που επιτελεί». 

Ωστόσο το «ΚΥΚΝΟΣ 1» θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για τη φιλοξενία, υψηλών ξένων προσκεκλημένων τόσο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όσο και του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.Αγάπη για την θάλασσα και το ναυτικό 

Το ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη στηρίζει με κάθε τρόπο το έργο του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος. Η αγάπη εξάλλου για την θάλασσα δεν είναι τυχαία για την γνωστή εφοπλιστική οικογένεια.  Οι κ.κ Παναγώτης και Θανάσης Λασκαρίδης, κληρονόμησαν σε νεαρή ηλικία την αλιευτική εταιρεία του πατέρα τους, με πέντε πλοία τότε και επικεφαλής την «Ευριδίκη» που έγραψε ιστορία στις μεταφορές των ομώνυμων κατεψυγμένων ψαριών, και γρήγορα επεκτάθηκαν δυναμικά στον εφοπλιστικό χώρο, με περισσότερα από 80 πλοία σήμερα.

Σε συνεργασία με τα υπουργεία Εμπορικής Ναυτιλίας και Εθνικής Άμυνας, το Πολεμικό Ναυτικό και την Υπηρεσία Φάρων, το  ίδρυμα  έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια  «σταυροφορία» για την προστασία, τη συντήρηση και την ανάδειξη των φάρων της χώρας, που αποτελούν μοναδικά αρχιτεκτονικά μνημεία.Η αρχή έγινε το 2008, με την πλήρη αποκατάσταση του Φάρου στο ακρωτήριο Ταίναρο στην Λακωνία, που λειτουργεί από το 1887. Ακολούθησε το 2009 ο ιστορικός  πετρόκτιστος φάρος του Μαλέα, στο ομώνυμο ακρωτήριο, με πολλές δυσκολίες λόγων των κακών καιρικών συνθηκών. Τέλος, αποκαταστάθηκε εκ βάθρων και ο φάρος Ντάνα στον Πόρο, που συμπλήρωσε 144 χρόνια λειτουργίας.

Ήδη προγραμματίζονται και άλλες ενέργειες για την ανάδειξη των πέτρινων Φάρων της Ελλάδας ως μνημείων της μακρόχρονης ιστορικής μας παράδοσης. Στο πλαίσιο αυτό, το ίδρυμα προωθεί την αναγνώριση των πετρόκτιστων φάρων της χώρας ως διατηρητέων μνημείων από το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ σχεδιάζει και τη δημιουργία ενός σχετικού κέντρου μελέτης και έρευνας που θα διασώσει την ιστορία τους. 

Παράλληλα, το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη η συντήρηση και η επισκευή δύο σκαφών του Λιμενικού Σώματος, το οποίο το ένα είχε δωριθεί παλαιότερα επίσης από την οικογένεια Λασκαρίδη, ενώ με χορηγίες τους στηρίζουν το πλωτό ναυτικό μουσείο Θωρηκτό «Γ.ΑΒΕΡΩΦ»
Το Ναυάγιο των Αντικύθηρων 

Το σκάφος «ΓΛΑΡΟΣ» του εφοπλιστή κ. Πάνου Λασκαρίδη, ο οποίος συνειδητά  επιλέγει να διατηρεί χαμηλό προφίλ, χρησιμοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στις νέες υποβρύχιες έρευνες για το Ναυάγιο των Αντικηθύρων. Το σκάφος μετέφερε από τον Πειραιά στο μικρό νησί, την επιστημονική ομάδα υποβρύχιας αρχαιολογίας με επικεφαλής τον Μπρένταν Φόλεϊ, από το Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο Woods Hole της Μασαχουσέτης. Ο κ.Λασκαρίδης, παρακολούθησε από κοντά την ενάλια έρευνα, ενώ στην ειδική επιστημονική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο νησί, μίλησε για «σημαντικότατα ευρήματα» και «σημαντικότατα συμπεράσματα».

Πρόσφατα  σε ειδική εκδήλωση στην βιβλιοθήκη του ιδρύματος Αικατερίνη Λασκαρίδη στο Πασαλιμάνι, παρουσιάστηκαν τα νέα ευρήματα του ναυαγίου. Μεταξύ αυτών, ένα χάλκινο συμπαγές δόρυ, μήκους 2,02 μ., μία λάγυνος σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά και ένα κομμάτι ξύλου από το πέτσωμα του βυθισμένου πλοίου. Ωστόσο, το ερώτημα το οποίο παραμένει αναπάντητο είναι, αν ήταν ένα ή δύο τα πλοία που βυθίστηκαν στα Αντικύθηρα. 
 

ΣΧΟΛΙΑ (16)

Γιαννης

Και ο Ωνάσης έδωσε το Χριστίνα και αυτοί το νοικοκύρεψαν.

ευγε

ενα μπραβο στο κ. Λασκαράτο

Πολύμπριζος

Οπότε τώρα θα βλέπουμε και καβγάδες μεταξύ βυσμάτων... "Ο δικός μου γιος θα πάει στον Κύκνο... " "Την θέση την έχει πάρει ο γιος του κ.Τάδε..."

σας έφεξε

Και τώρα ο εκάστοτε υπουργός κλπ, θα κάνει τις διακοπές τζάμπα, θα το βαφτίζουν εκπαιδευτική εκδρομή , όπως στα σχολεία, αλλά κάθε άλλο παρά εκπαιδευτική είναι, και δεν θα κινδυνεύουν να κατηγορηθούν πως έκαναν διακοπές με κότερα εφοπλιστών κλπ.

giorgos

Ένα κούφιο σκάφος μόνο με μηχανή και γεμάτο χώμα για τη σωστή προσομοίωση θα ήταν καλύτερο λες? Ο Λασκαρίδης από μόνος του το έδωσε. Εσείς τι πρόβλημα έχετε?

Γιάννης Γ

Αντε ! που κρύφτηκαν τα εδω ψεκασμένα ανεγκέφαλα?. Από αυτούς που βάζουν την κομματική κασέτα στο στόμα τους και φωνάζουν και τους κατηγορούν για αναλγησία , για ανθελληνισμό , και αλλα πολλά ακόμα αυτών των κάποιων Ελλήνων που πέτυχαν και μεγαλούργησαν στο δύσκολο επιχειρηματικό πεδίο της παγκόσμιας ναυτιλιακής δραστηριότητας. .... Τι να γίνει. Δυστυχώς οι περισσότεροι απο αυτούς τους παγκόσμιους επιχειρηματίες ειδικά της θάλασσας για οτι προσφέρουν εδω στον τόπο δεν θέλουν να το φωνάζουν αλλά να το κρατάνε μακρυά απο τα φώτα της δημοσιότητος.

το οτι

μπορει δουλευεις για αυτα τα ατομα και γραφεις καλα λογια ειναι φανερο . το οτι δεν ειναι κακο να δουλευεις για αυτα τα ατομα δεκτο και αυτο. σιγουρα οσοι δουλευουν ξερουν να βγαζουν λιγα πολλα , καπως κινειται ο καθενας. Οσον αφορα τα εφοπλιστικα, σιγουρα η προσφορα καποιων ατομων ειναι καλο για αυτο το τοπο. σιγουρα το αν το ανακοινωνουν ή οχι, δεν αφορα κανενα παρα μονο αυτους. εσυ κοιτα να κανεις τη δουλιτσα σου και μην εντυπωσιαζεσαι. καποιο ξεπλυμα κρυβεται απο πισω. στον αγιο νερο δε δωσαν ποτε τους. απο δωρεες , οκ, αλλά δωρεες ξεπλυμενες, δωρεες για να γραφουν τα ονοματα τους στους τοιχους. για αυτο κοιτα την ουσια στη καθημερινότητα. κοιτα και βρες το πραγματικο......

Γιάννης Γ

@ το οτι22/01/201519:07 ......... το ότι μου απαντάς πιθανόν με μετάφραση μέσω GOOGLE ,η το ότι δεν έχεις όπως φαίνεται συγκροτημένη σκέψη στον τρόπο γραφής αυτό είναι το ανησυχητικό. ........ Όχι δεν εργάζομαι για τον εν λόγω εφοπλιστή. Αλλά εργάζομαι στον χώρο της ναυτιλίας κοντά στα σαράντα χρόνια και ξέρω πέντε δέκα πράγματα παραπάνω. Οπως και το τι έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν ακόμη οι περισσότεροι από αυτούς τους ονομαζόμενους ως εφοπλιστές εδώ και εκεί, και ειδικά στους τόπους τους, η στων προγόνων τους αυτοί οι σημερινοί που έχουν γεννηθεί αλλού. Για τους πραγματικούς και μόνο εφοπλιστές αναφέρομαι. . .... Απλά δεν θέλουν να το δείχνουν. .... Γιατί και να το έδειχναν πάλι όπως εσύ τώρα και πάρα πολλοί άλλοι ακόμα θα έβρισκαν τα μύρια όσα να τους καταλογίσουν η και να τους προσβάλλουν (καλή η ώρα όπως εσύ με το ότι αυτή η δωρεά είναι ξέπλυμα μαύρου χρήματος).. Για αυτό τον λόγο καλά κάνουν και εφαρμόζουν το ρηθέν " Να μην διαγιγνώσκει η δεξιά σου τι ποιεί η αριστερά σου χείρα" Σε απλά νεοελληνικά να μην γνωρίζει το ένα χέρι σου ακόμα τι κάνει το άλλο χέρι.

ΕΛΛΑΣ

Μπραβο παρά το Δογμα "ουτε ένα ευρω στους κουμουνιστες". Μια Καινούργια θαλαμηγός 120 ποδια σαν κι αυτη κοστίζει 10 εκατομμυρια ευρω. Αυτή που δένει τη ΖΕΑ εδώ και καμμιά 15αριά χρόνια, πιάνει γυρω στα 3. Τωρα με τους κουμουνιστές, η καλυτερη λύση για γιωτινκ είναι ληζινκ από την Εφεσσο. Μακρυα κι αγαπημένοι. Το χρηματιστήριο θα παει στα 680-700 μεχρι την υπογραφή του Γ μνημονιου που θα το εκτοξεύσει στα 1200. Με ήπια Μοχλευση, σίγουρο αφορολογητο Κερδος καμμια 100-150χλδ και κάθε Ιουλη όλο το αιγαιο δικο σας με βάση Σαμο (Εφεσσο) ή Κω (Αλικαρνασσο).

νηρέας

@ Kommoynst -α)Εμείς θα σώσουμε την πατρίδα μας μόνοι , όχι ξένοι .Βοηθώντας ο ένας τον άλλο β) Η θάλασσες είναι ελεύθερες , δεν κρατικοποιούνται , δεν κουμαντάρεις καράβι στον Ειρηνικό, με θα.... γ).Αν θέλεις να ζεις σαν ψάρι στη γιάλα (ενυδρείο με χρυσόψαρα) .Το κατάλαβες .

spyros

Αξιοι συγχαρητηρίων !!!

KOMMOYNISTHS

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ. ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

TIMH

KAI ΔΟΞΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ .

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Hrwini-Larisa

Κατά την διάρκεια της αιφνιδιαστικής έρευνας στην οποία χρησιμοποιήθηκε εκπαιδευμένος σκύλος, στο σπίτι των δυο αδελφών ηλικίας 36 και 37 χρόνων βρέθηκαν ηρωίνη σε μορφή «βράχου» βάρους 26 γραμμαρίων, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 19,3 γραμμαρίων και 72,5 ναρκωτικά χάπια χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή

21_2776_kt_52961409848733

Με ανοικτή επιστολή τους ζητούν από τους αρμοδίους, τις πανεπιστημιακές αρχές και την πολιτεία, να μην κρύβονται πίσω από γενικόλογες προτροπές, ευχολόγια και στατιστικές, και να λάβουν επιτέλους αποτελεσματικά μέτρα

2
tzoker0

Στα εννέα εκατομμύρια εκτοξεύονται τα διανεμόμενα κέρδη για την επόμενη κλήρωση! - Δείτε τους αριθμούς που κληρώθηκαν

6
cache_728x3000_Analog_medium_598015_909007_21102018

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» ο Κουντρέτ Οζερσάι αναφέρεται στην ανεπίσημη συνάντηση Αναστασιάδη - Τσαβούσογλου στη Νέα Υόρκη και τις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών  για το Κυπριακό

elas-prostasias-politi708

Υστερα από έρευνες των αδιάφθορων της ΕΛΑΣ - Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση