Στο λιμάνι της Κέρκυρας κατέπλευσε τα ξημερώματα της Κυριακής το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «europalink» με σημαία Ιταλίας, το οποίο στη διάρκεια της νύχτας και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες προσέκρουσε στη νησίδα «Περιστέρες» βορειοανατολικά του νησιού, με αποτέλεσμα να υπάρξει ελεγχόμενη εισροή υδάτων στο λεβητοστάσιο του.
Από την πρόσκρουση του πλοίου δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ενώ στο λιμάνι της Κέρκυρας αποβιβάστηκαν με ασφάλεια όλοι οι επιβάτες του, οι οποίοι θα μεταβούν στον προορισμό τους, πιθανόν με άλλο πλοίο της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Το πλοίο, το οποίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Ανγκόνα, θα παραμείνει στο λιμάνι της Κέρκυρας μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν κατά την πρόσκρουση και αφού δοθεί σχετική βεβαίωση πιστοποιητικού ασφαλείας από το νηογνώμονα του πλοίου.
Επίσης, δύτες αναμένεται να καταδυθούν στα ύφαλα του πλοίου, προκειμένου να εκτιμήσουν το μέγεθος της ζημιάς του, ενώ αυτή την ώρα γίνεται απάντληση των υδάτων με αντλίες.
Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι το «europalink» μετέφερε 693 επιβάτες, 70 μέλη πληρώματος και 366 ΙΧ αυτοκίνητα.
Οι «Ημέρες ART/ TECH by COSMOTE TELEKOM» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με δωρεάν είσοδο και δράσεις για όλους, είναι μια γιορτή τέχνης και τεχνολογίας που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να συνδημιουργήσουν και να πειραματιστούν μέσα από μία σειρά καινοτόμων διαδραστικών εμπειριών
Το Πανεπιστήμιο Keele παρουσιάζει τη νέα επιστημονική ημερίδα του θεσμού Reflections, με τίτλο «Από το Έγκλημα στο Δικαστήριο: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Δικαιοσύνης»