Βίντεο: Παρουσία Βαρβιτσιώτη η διάσωση 18 λαθρομεταναστών στη Σύμη

Βίντεο: Παρουσία Βαρβιτσιώτη η διάσωση 18 λαθρομεταναστών στη Σύμη

Στη διάρκεια της περιπολίας το πλωτό του λιμενικού εντόπισε φουσκωτό με παράνομους μετανάστες, οι οποίοι μόλις αντιλήφθηκαν τους άντρες του λιμενικού βύθισαν το σκάφος

Βίντεο: Παρουσία Βαρβιτσιώτη η διάσωση 18 λαθρομεταναστών στη Σύμη
Σε επιχείρηση διάσωσης 18 παράνομων μεταναστών(15 άντρες, 2 γυναίκες και 1 ανήλικο παιδί) ανοιχτά της Σύμης βρέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.



Κλείσιμο
Ειδικότερα, ο υπουργός, ο οποίος αυτές τις μέρες επισκέπτεται τη Σύμη και την Τήλο ζήτησε να παρακολουθήσει μια περιπολία,στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ποσειδών 2014», των ανδρών του Λιμενικού. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα επιβιβάστηκε σε πλωτό και άρχισε το σάρωμα της γύρω θαλάσσιας περιοχής.



Στη διάρκεια της περιπολίας το πλωτό του λιμενικού εντόπισε φουσκωτό με παράνομους μετανάστες να πλέει χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας. Μόλις αντιλήφθηκαν τους άντρες του λιμενικού οι παράνομοι μετανάστες, άλλοι καλούσαν για βοήθεια, ενώ ορισμένοι εξ΄ αυτών έπεσαν στη θάλασσα.

Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση περισυλλογής τους που στέφθηκε με επιτυχία, με τη συνδρομή του πληρώματος σκάφους της Λεττονικής Ακτοφυλακής, που είχε σπεύσει στην περιοχή για παροχή συνδρομής. Κατόπιν άπαντες οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμένα της Σύμης όπου και συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγραφών.

Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Σύμης, ενώ η φουσκωτή λέμβος βυθίστηκε.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης