Cantina Ταβέρνα σπεσιαλιτέ: Το νέο τεύχος του Cantina την Κυριακή με το ΘEMA

Cantina Ταβέρνα σπεσιαλιτέ: Το νέο τεύχος του Cantina την Κυριακή με το ΘEMA

Το νέο κύμα της ελληνικής ταβέρνας και η περήφανη αυθεντική μας παράδοση. Ένα ταξίδι στις κουζίνες και τις ακαταμάχητες συνταγές που μας ενώνουν

Cantina Ταβέρνα σπεσιαλιτέ: Το νέο τεύχος του Cantina την Κυριακή με το ΘEMA
Cantina 29-06 - TV Spot
Cantina Ταβέρνα σπεσιαλιτέ: Το νέο τεύχος του Cantina την Κυριακή με το ΘEMA



Από τα χαμόσπιτα της Πλάκας και τις παράγκες των Προσφυγικών μέχρι τις σύγχρονες γειτονιές, η ταβέρνα διαγράφει μια ιστορία 150 χρόνων γεμάτη από τις ζωές των ανθρώπων της. Ακολουθούμε ένα ιστορικό χρονολόγιο με τους σημαντικότερους σταθμούς της πορείας της, ενώ ο Γιώργος Πίττας, συγγραφέας του βιβλίου Η Αθηναϊκή Ταβέρνα» μας μιλά για την αξία της ταβέρνας στην κοινωνική ζωή της χώρας, τη δημιουργία της, την εξέλιξη και τη δυναμική της.

Cantina Ταβέρνα σπεσιαλιτέ: Το νέο τεύχος του Cantina την Κυριακή με το ΘEMA



Συνεχίζουμε με το «μανιφέστο της απλότητας», έναν 10άλογο καλών τρόπων για την αυθεντική ταβέρνα, που δεν υπακούει στους κανόνες του fine dining.

Επιλέγουμε από τη Μάντρα μέχρι τη Χασιά και τον Πειραιά και από το Σούνιο μέχρι τον Μαραθώνα 16 σημαντικές χασαποταβέρνες, ψαροταβέρνες, γαστροταβέρνες και νεοταβέρνες, μιλάμε με τους ανθρώπους τους και μοιραζόμαστε μαζί σας τις συνταγές που μας εμπιστεύονται.

Cantina Ταβέρνα σπεσιαλιτέ: Το νέο τεύχος του Cantina την Κυριακή με το ΘEMA


Αναδημιουργούμε με 15 αγαπημένους μαγείρισσες και μάγειρες 10 εμβληματικές συνταγές της ταβέρνας, με όλα τα μυστικά για τα υλικά και τα μαγειρέματά τους και τα μοιραζόμαστε μαζί σας. Από τον μουσακά και τα ντολμαδάκια μέχρι τα κεφτεδάκια και τον μπακαλιάρο σκορδαλιά, όλα τα πιάτα που αγαπάμε θα μαγειρεύονται τώρα στις δικές μας κουζίνες.


Cantina Ταβέρνα σπεσιαλιτέ: Το νέο τεύχος του Cantina την Κυριακή με το ΘEMA
Cantina Ταβέρνα σπεσιαλιτέ: Το νέο τεύχος του Cantina την Κυριακή με το ΘEMA
Cantina Ταβέρνα σπεσιαλιτέ: Το νέο τεύχος του Cantina την Κυριακή με το ΘEMA
Cantina Ταβέρνα σπεσιαλιτέ: Το νέο τεύχος του Cantina την Κυριακή με το ΘEMA
Cantina Ταβέρνα σπεσιαλιτέ: Το νέο τεύχος του Cantina την Κυριακή με το ΘEMA
Cantina Ταβέρνα σπεσιαλιτέ: Το νέο τεύχος του Cantina την Κυριακή με το ΘEMA


Και το γλυκάκι, κέρασμα, με συνταγές για ελληνικά επιδόρπια που σερβίρονται συνήθως στις ταβέρνες!

Cantina Ταβέρνα σπεσιαλιτέ: Το νέο τεύχος του Cantina την Κυριακή με το ΘEMA
Cantina Ταβέρνα σπεσιαλιτέ: Το νέο τεύχος του Cantina την Κυριακή με το ΘEMA


Με ένα ποτήρι, κάνουμε μια ιστορική αναδρομή στη σχέση μας με τη ρετσίνα, το κρασί-σήμα κατατεθέν της ταβέρνας. Μελετάμε την εξέλιξή της, συζητάμε για το μέλλον αυτού του ιδιαίτερου κρασιού, με τη χαρακτηριστική προσωπικότητα, που παράγεται αδιάλειπτα στον ίδιο τόπο και με την ίδια μέθοδο, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Cantina Ταβέρνα σπεσιαλιτέ: Το νέο τεύχος του Cantina την Κυριακή με το ΘEMA


Περνάμε 24 ώρες μαζί με το προσωπικό σε δύο από τις πιο γνωστές ταβέρνες της Αθήνας, από το ξημέρωμα μέχρι τη νύχτα που κλειδώνουν οι πόρτες και παρακολουθούμε όλες τις καθημερινές εργασίες τους.

Καθώς είναι καλοκαίρι και οι περισσότεροι από εμάς θα ταξιδέψουμε, σας προτείνουμε έναν οδηγό με 350 Ταβέρνες σε όλη την Ελλάδα, με ονόματα, διευθύνσεις και τις πραγματικές σπεσιαλιτέ τους.

Μη χάσετε το νέο τεύχος του Cantina magazine αυτή την Κυριακή με το Θέμα.

Cantina Ταβέρνα σπεσιαλιτέ: Το νέο τεύχος του Cantina την Κυριακή με το ΘEMA
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης