Η κακοδιαχείριση του διαβήτη «πληγώνει» την Ελλάδα – Μελέτη του Καθηγητή Πάνου Καναβού αποκαλύπτει
Η έρευνα που παρουσιάστηκε σε χθεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΦΕΕ αποτυπώνει τις προκλήσεις του διαβήτη για το σύστημα υγείας και τις βέλτιστες πρακτικές που πρέπει να υιοθετηθούν
Μαρία-Νίκη Γεωργαντά
Ασήκωτο είναι το βάρος του διαβήτη στην Ελλάδα. Εκτός από τον ιδιαίτερα αυξημένο επιπολασμό της νόσου, καταγράφονται πολλαπλές προκλήσεις στην ικανότητα του (ΕΣΥ) να διαχειριστεί τον διαβήτη, αλλά και τις πολλαπλές επιπλοκές του. Ο αντίκτυπος του διαβήτη στην ελληνική κοινωνία, καθώς και οι βέλτιστες πρακτικές που απαιτούνται από την πολιτεία αποτυπώνονται σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε από Καθηγητές του London School of Economics (LSE), με επικεφαλής τον Καθηγητή, κ. Πάνο Καναβό.
Ο κ. Καναβός παρουσίασε τη μελέτη με τίτλο «Η επιβάρυνση του διαβήτη στην Ελλάδα και ευκαιρίες για μεταρρύθμιση πολιτικής» σε στρογγυλή τράπεζα που διοργάνωσε χθες ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) στην Αθηναϊκή Λέσχη.
Όλα όσα χρειαζόμαστε μετά από ένα βαρύ γιορτινό γεύμα τα έχει ένα φυσικώς ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό – Ισορροπία, αναζωογόνηση, φρεσκάδα σε κάθε σταγόνα.
Τα τελευταία χρόνια, οι τιμές των ακινήτων κινούνται ανοδικά, ενώ τα ενοίκια εξακολουθούν να απορροφούν σημαντικό μέρος του εισοδήματος των νοικοκυριών.