Καιρός-Κακοκαιρία Bora: Εικόνες απόλυτης καταστροφής στη Λήμνο
Η περιοχή του Κοντιά φαίνεται να έχει πληγεί περισσότερο, με τους κατοίκους να ενημερώνουν για μεγάλες ζημιές στις περιουσίες τους - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η Λήμνος, καθώς η κακοκαιρία Bora συνεχίζει να πλήττει το νησί, αφήνοντας πίσω της δύο νεκρούς και ανυπολόγιστες ζημιές.
Όπως φαίνεται και από τις εικόνες που δημοσιεύει ο ιστότοπος limnoslive.gr, η σφοδρή καταιγίδα που ξέσπασε το Σάββατο προκάλεσε πλημμύρες και σοβαρές καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα και υποδομές.
Η περιοχή του Κοντιά φαίνεται να έχει πληγεί περισσότερο, με τους κατοίκους να ενημερώνουν για μεγάλες ζημιές στις περιουσίες τους, ωστόσο πολλά σπίτια πλημμύρισαν και σε άλλες περιοχές, ενώ αγροτικές εκτάσεις βυθίστηκαν στο νερό.
Παράλληλα, νέο 112 ήχησε το απόγευμα στη Λήμνο, με συστάσεις για τις μετακινήσεις με οχήματα: «Απαγορεύεται η μετακίνηση με οχήματα στο οδικό δίκτυο της Λήμνου, λόγω ζημιών και κινδύνων από εκδήλωση καιρικών φαινομένων. Εξαιρούνται οχήματα έκτακτης ανάγκης» αναφέρεται σχετικά.
Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι από το πέρασμα της κακοκαιρίας στο νησί δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους, ένας κτηνοτρόφος που αγνοείτο στην περιοχή του Κοντιά στη Λήμνο και ένας ηλικιωμένος που έχασε τη ζωή του όταν γλίστρησε στην αυλή του, προσπαθώντας να καθαρίσει από τις λάσπες της βροχής.
Προειδοποιήσεις από τον Δήμο Λήμνου
Ο Δήμος Λήμνου ζήτησε να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δημοτικές Ενότητες Ατσικής, Νέας Κούταλης και Μύρινας, λόγω της έντασης και της έκτασης των φαινομένων.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με την αριθ. 281/2024 απόφαση Δημάρχου, αύριο, Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι δομές Ειδικής Αγωγής του Δήμου Λήμνου.
Η απόφαση αυτή ελήφθη για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών, λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών και των πλημμυρικών φαινομένων που επικρατούν στο νησί.
Κινητοποίηση Αρχών
Οι Αρχές έχουν κηρύξει το νησί σε κατάσταση συναγερμού και έχουν ξεκινήσει τις επιχειρήσεις αποκατάστασης και υποστήριξης των πληγέντων. Ομάδες του Δήμου, της Πυροσβεστικής της Πολιτικής Προστασίας επιχειρούν στα πιο δύσκολα σημεία, ενώ ο στρατός έχει επιστρατευθεί για την ενίσχυση των προσπαθειών διάσωσης και καθαρισμού.
Η κακοκαιρία Bora παραμένει σε εξέλιξη, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για νέες βροχοπτώσεις. Οι κάτοικοι καλούνται να παραμείνουν σε επαγρύπνηση, καθώς οι κίνδυνοι για νέες πλημμύρες είναι υπαρκτοί.
Την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, κάθε σταγόνα φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ μας θυμίζει ότι η ενυδάτωση δεν είναι μόνο καθημερινή συνήθεια, αλλά μια πράξη φροντίδας για τον οργανισμό και τη φύση.
Οι καινοτόμες φόρμουλες της LA VIE EN ROSE χαρίζουν μια μοναδική εμπειρία απόλαυσης και αναζωογόνησης – Τα premium πασχαλινά δώρα με πραγματική αξία και ορατά αποτελέσματα.
Οι πρόσφατοι ηλεκτρονικοί έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα ανέδειξαν το πρόβλημα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν χωρίς ασφάλιση, κάτι που δεν επηρεάζει μόνο τους ίδιους, αλλά συνολικά την ασφάλεια στους ελληνικούς δρόμους. Και αυτό ενώ η λύση είναι και απλή και προφανής.