Διπλός σεισμός 5,2 και 4,2 Ρίχτερ στη Χαλκιδική - Ταρακουνήθηκε η Θεσσαλονίκη
Ακολούθησαν ασθενείς σεισμικές δονήσεις 2,8, 1,9 και 2,2 Ρίχτερ - Είναι νωρίς να μιλήσουμε για κύριο σεισμό, λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος - Δεν υπάρχουν πληροφορίες για υλικές ζημιές
Δύο σεισμοί με διαφορά λίγων λεπτών σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής (3/11) στη Χαλκιδική.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο πρώτος σεισμός στις 19.03 είχε ένταση 5,2 Ρίχτερ με το επίκεντρο να εντοπίζεται 12 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά των Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής με εστιακό βάθος 15,9 χιλιόμετρα.
Ο δεύτερος σεισμός στις 19.07 είχε ένταση 4,2 Ρίχτερ με το επίκεντρο να εντοπίζεται 11 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά των Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής με εστιακό βάθος 8,3 χιλιόμετρα.
Παράλληλα, ακολούθησαν ασθενείς σεισμικές δονήσεις 2,8, 1,9 και 2,2 Ρίχτερ.
Οι σεισμοί έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί και στη Θεσσαλονίκη, ενώ, δεν υπάρχουν πληροφορίες για υλικές ζημιές.
Όπως είπε στη voria.gr ο αντιδήμαρχος ΔΕ Νέων Μουδανιών του Δήμου Νέας Προποντίδας Κώστας Κοκκινίδης, «δεν υπήρξε αναφορά για κάποια ζημιά μέχρι στιγμής στην περιοχή, ωστόσο επειδή το επίκεντρο ήταν κοντά η δόνηση ήταν ιδιαίτερα δυνατή και υπήρξε εύλογη αναστάτωση».
«Είναι νωρίς να μιλήσουμε για κύριο σεισμό»
Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, σε ανάρτησή του στα social media ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος τόνισε ότι «είναι νωρίς να μιλήσουμε για κύριο σεισμό. Αυτό θα το δούμε αύριο με περισσότερα στοιχεία».
Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Παπαδόπουλου:
Σεισμός 5,2 κοντά στα Νέα Μουδανιά στη χερσόνησο Κασσάνδρα της Χαλκιδικής. Αισθητός σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη. Ακολούθησαν 2-3 μικρότεροι. Είναι νωρίς να μιλήσουμε για κύριο σεισμό. Αυτό θα το δούμε αύριο με περισσότερα στοιχεία.
Η πραγματική ανανέωση ξεκινά εκεί όπου σώμα και μυαλό κάνουν reset, φορτίζουν μπαταρίες και ξαναβρίσκουν τον ρυθμό τους. Και κάπως έτσι, οι χειμερινές εκπτώσεις της Dunlopillo αποκτούν ξαφνικά νόημα, πολύ πιο ουσιαστικό από μια απλή αγορά.