Στις κατασκηνώσεις του Καλαθά Χανίων μεταφέρθηκαν νωρίτερα το απόγευμα οι 67 μετανάστες που διασώθηκαν στη Γαύδο.
Παράλληλα, αναχωρούν για την Αθήνα οι 23 μετανάστες που είχαν εντοπιστεί στην παραλία της Τρυπητής στη Γαύδο. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, 10 από αυτούς θα μεταφερθούν στον καταυλισμό της Αμυγδαλέζας και 13 στη Μαλακάσα.
Το ανακριτικό του Λιμενικού προχώρησε στη σύλληψη ενός Αιγύπτιου που φέρεται να ταυτοποιείται ως ο διακινητής.
Στο μεταξύ στα Χανιά οι διαβουλεύσεις είναι πυρετώδεις, αφού η νότια Κρήτη έχει γίνει προορισμός για μετανάστες. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, χιλιάδες είναι οι άνθρωποι, που έχουν ήδη προπληρώσει για το ταξίδι τους και είναι στα παράλια της Αφρικής.
Αναμένεται τις επόμενες ημέρες να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τη συμμετοχή του δήμου Χανίων, της Αντιπεριφέρειας, του Λιμενικού Ταμείου, της ΕΛΑΣ, της Πολιτικής Προστασίας ώστε να διαμορφωθεί πρόταση για τη δημιουργία κατάλληλου χώρου φιλοξενίας,
Σημειώνεται, πάντως, ότι ο υπουργός Μετανάστευσης Δημήτρης Καιρίδης ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί στην Κρήτη μέσα στον Μάρτιο και θα επισκεφτεί το Ηράκλειο, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Το ξεχωριστό Open Day που θα γίνει το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 αντλεί έμπνευση από σημαντικούς εφευρέτες και επιστήμονες, παρακινώντας τα παιδιά να ενεργοποιήσουν τη σκέψη, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.
Κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα. Ένα προϊόν προσωπικής υγιεινής, μια μικρή πράξη φροντίδας, μια συνήθεια που επαναλαμβάνεται. Πίσω από αυτές τις στιγμές, υπάρχουν επιλογές που καθορίζουν το πώς μια εταιρεία βλέπει τον ρόλο της. Και για τη ΜΕΓΑ, η φροντίδα δεν σταματά στο προϊόν, συνεχίζεται όπου υπάρχει ανάγκη.