Υπουργείο Μετανάστευσης: Βίντεο από την Ομάδα Μεντόρων για την εκμάθηση Ελληνικών σε παιδιά από τρίτες χώρες
Οι Μέντορες του υπουργείου Μετανάστευσης είναι πρώην ασυνόδευτα παιδιά, που λειτουργούν ως πρότυπα για άλλους συνομηλίκους τους, οι οποίοι αναζητούν τον δρόμο για την ένταξή τους
Ένα κανάλι στο YouTube με ενημερωτικά βίντεο, που απευθύνονται στα παιδιά από τρίτες χώρες τα οποία ζουν στην Ελλάδα, δημιούργησε η Ομάδα Μεντόρων του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.
Στο δεύτερο βίντεο που κυκλοφόρησε με τίτλο «Εκμάθηση Ελληνικών» οι Μέντορες μιλούν για τη σημασία της εκπαίδευσης και της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στη ζωή των προσφύγων.
Οι Μέντορες του υπουργείου Μετανάστευσης, πρώην ασυνόδευτα παιδιά, που λειτουργούν ως πρότυπα για άλλους συνομηλίκους τους, οι οποίοι αναζητούν τον δρόμο για την ένταξή τους, δημιούργησαν αυτή τη σειρά βίντεο, με την ονομασία «Μαθαίνοντας με τους Μέντορες», σε γλώσσα απλή και κατανοητή, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να ενημερώσουν και να προσεγγίσουν έναν ακόμη μεγαλύτερο αριθμό παιδιών και έχουν ανάγκη υποστήριξης για τα πρώτα τους βήματα στη χώρα.
Η γλώσσα των βίντεο είναι η ελληνική, ενώ υπάρχουν διαθέσιμοι υπότιτλοι σε Αγγλικά, Γαλλικά, Φαρσί, Αραβικά, Ουρντού και Παστό. Η δημιουργία των βίντεο υποστηρίχθηκε από τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Άσυλο (EUAA).
Το 1981, μια ελληνική εταιρεία αποφάσισε να μπει σε έναν χώρο που μέχρι τότε ανήκε σχεδόν αποκλειστικά στις εισαγωγές προϊόντων από το εξωτερικό. Πρόθεσή της να δημιουργήσει μια 100% ελληνική πρόταση, βασισμένη στην άριστη ποιότητα, τη μοναδικότητα και την καινοτομία. Αυτή ήταν η αρχή της ΜΕΓΑ.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.