Θεσσαλονίκη: Βανδάλισαν τοιχογραφία για τα βασανιστήρια των Εβραίων

Θεσσαλονίκη: Βανδάλισαν τοιχογραφία για τα βασανιστήρια των Εβραίων

Στο παρελθόν η τοιχογραφία είχε γίνει ξανά στόχος βανδαλισμού

evraioi_thess
Στόχος βανδάλων έγινε για ακόμα μια φορά το mural (τοιχογραφία) για τα δεινά των Εβραίων της Θεσσαλονίκης από τους Ναζί που βρίσκεται επί της οδού Μιχαήλ Καλού, στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Άγνωστοι έγραψαν συνθήματα υπέρ του παλαιστινιακού λαού καθώς και αντισημιτικά συνθήματα σε όλο το μήκος του mural, ενώ μουτζούρωσαν την τοιχογραφία.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwfhjot7ybzl)


"Free Gaza", "Free Palestine" και "Εβραίοι=Ναζί" έγραψαν άγνωστοι με μαύρο χρώμα πάνω στην τοιχογραφία με θεματική τη συμβολική ιστορία ενός μικρού παιδιού εβραϊκής καταγωγής από τη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται πως στο παρελθόν η τοιχογραφία είχε γίνει ξανά στόχος βανδαλισμού από ακροδεξιούς, οι οποίοι είχαν ζωγραφίσει φασιστικά και ναζιστικά σύμβολα.

evraioi_thess2
evraioi_thess3
evraioi_thess4

evraioi_thess2
evraioi_thess3
evraioi_thess4


Κλείσιμο
Η ανακοίνωση της Ισραηλιτικής Κοινότητας η οποία καταδικάζει τον βανδαλισμό:

«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την ανησυχία του Ελληνικού Εβραϊσμού για τις εκδηλώσεις αντισημιτισμού που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες ως επακόλουθο του πολέμου του Ισραήλ εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς. Τόσο τα γκράφιτι στην τοιχογραφία για το Ολοκαύτωμα, που βρίσκεται στον νέο σιδηροδρομικό σταθμό στη Θεσσαλονίκη, όσο και οι ζημιές που προκλήθηκαν σε κατάστημα Έλληνα Εβραίου, προκαλούν αποτροπιασμό. Η εποχή της ανοχής στον αντισημιτισμό έχει περάσει οριστικά και, ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη, οι ελεύθερες φωνές μπορούν να επιτρέψουν την επιστροφή των πογκρόμ σε βάρος των Εβραίων».



Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Η στιγμή που σκάει η κροτίδα στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, μακριά από τον Χουάνκαρ

Το Ισραήλ πραγματοποιεί δεκάδες πλήγματα κατά της Χαμάς στη Γάζα - «Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός», δήλωσε o IDF

Τρεις μήνες μετά το θάνατο του Μιχάλη από του Κροάτες χούλιγκαν παραμένει η ίδια εικόνα στα γήπεδα - Τι κάνει το υπ. Προστασίας του Πολίτη;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης