Άκαρπες οι έρευνες για τον πιλότο του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη Βόρεια Εύβοια
Η νύχτα δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τις έρευνες για το εντοπισμό του πιλότου - Οι ομάδες διάσωσης επιχειρούσαν στην περιοχή σε συνθήκες πολύ περιορισμένης ορατότητας
Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή -με χαμηλή ορατότητα και θολή ατμόσφαιρα- έκαναν δύσκολο το έργο των μονάδων έρευνας, έργο που θα γίνει πιο δύσκολο όταν πέσει το σκοτάδι.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvuhxugfq169)
Ο πιλότος είχε ξεκινήσει από τις Αφίδνες για τον Βόλο με στάση στο Μαντούδι, με ελικόπτερο Augusta A-109, πολιτικού τύπου, όταν μετά τις 10:00, χάθηκε η επαφή με τα ραντάρ.
Αυτόπτες ανέφεραν ότι το ελικόπτεροείχε πέσει 300 μέτρα από την ακτή και, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα βυθίστηκε μέσα σε 1,5 λεπτό. Άλλες μαρτυρίες μιλούν για πτήση σε πολύ χαμηλό ύψος και έναν ήχο που ακούστηκε πριν από την πρόσκρουση στη θάλασσα.
Ο πιλότος είχε μεγάλη εμπειρία πτήσεων στην Πολεμική Αεροπορία, όπου πετούσε με Huey, αλλά και την πολιτική αεροπορία.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvujnajiyj15)
Κλείσιμο
Στο σημείο μετέβη Super Puma από την 111 Πτέρυγα Μάχης της ΠΑ. Επιπλέον, ξεκίνησαν έρευνες τεσσάρων πλωτών μέσων του Λιμενικού Σώματος καθώς και ιδιωτικών σκαφών στη θαλάσσια περιοχή, όπου έπνεαν άνεμοι 4 μποφόρ. Επί τόπου έφτασε και μονάδα υποβρυχίων αποστολών (ΜΥΑ).
Η στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου στην Εύβοια
Μαρτυρία: Πετούσε πολύ χαμηλά μέσα σε δυνατή βροχή
Λίγο πριν από την πτώση του το ελικόπτερο πετούσε πολύ χαμηλά, είπε αυτόπτης μάρτυρας.
«Ήταν πολύ κοντά στο σπίτι μου, ένα κίτρινο ελικόπτερο που πετούσε πολύ χαμηλά και έκανε μανούβρες. Μετά έστριψε ξαφνικά αριστερά και άκουσα ένα μπαμ, άκουσα την έκρηξη, εκείνη την ώρα έριχνε καρέκλες» είπε ο μάρτυρας.
Σύμφωνα με άλλον αυτόπτη μάρτυρα, το ελικόπτερο, ενώ ήταν στον αέρα, άρχισε να παίρνει περίεργη κλίση, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ακούστηκε ένας ισχυρός κρότος.
Βίντεο: Ελικόπτερο σπεύδει στην περιοχή όπου κατέπεσε το Α-109:
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvuekmlibzg1)
«Το ελικόπτερο έπεσε στην παραλία Αχλαδίου μπροστά στο σπίτι μου», είπε νωρίτερα στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Μαντουδίου.
Μαρτυρία αυτόπτη: Βυθίστηκε μέσα σε 1,5 λεπτό
Ο πρόεδρος της κοινότητας του Αχλαδίου, Αλέκος Ευσταθίου, περιέγραψε στο protothema.gr τα πρώτα λεπτά της πτώσης του ελικοπτέρου
«Κάτι συνέβη στον αέρα με αποτέλεσμα να πέσει στην θάλασσα», είπε και πρόσθεσε: « Έπεσε 300 μέτρα από την ακτή και βυθίστηκε μέσα σε 1,5 λεπτό. Τρέξαμε γρήγορα στην παραλία, μήπως βρούμε κανένα στοιχεία αλλά τίποτα δεν βρέθηκε κάτι. Έχει χαθεί μέσα στην θάλασσα, αλλά δεν μπορούμε να το εντοπίσουμε γιατί έχει αλλάξει χρώμα το νερό. Έχουμε ειδοποιήσει τους πάντες».
«Πετούσε πολύ χαμηλά πάνω από τη θάλασσα»
Το ελικόπτερο «πετούσε πολύ χαμηλά στα πέντε μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας» σύμφωνα με έναν από τους κατοίκους της περιοχής που είδε τη μοιραία πτήση. «Είπαμε ότι θα ψάχνει κάποιον γι' αυτό πετούσε πάνω-κάτω» πρόσθεσε ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας.
Σύμφωνα με τον ίδιο το ελικόπτερο Α-109«έκανε μια διαδρομή 10 λεπτών, ξαφνικά ακούσαμε ένα "μπαμ" και χάθηκε»
«Επειδή έχει πολλά ξύλα στη θάλασσα από την κακοκαιρία θεώρησα ότι ψάχνει κάποιον και κατέβηκε χαμηλά για αναγνώριση» κατέληξε ο αυτόπτης μάρτυρας για το ελικόπτερο που κατέπεσε ανοιχτά της παραλίας Αχλάδι.
Βίντεο: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του χειριστή
Στην Αθήνα του 2025, η μετακίνηση για όσους επιλέγουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς των Συγκοινωνιών Αθηνών έχει αποκτήσει έναν πιο χαλαρό ρυθμό. Λιγότερο ψάξιμο για εισιτήρια, λιγότερες ουρές, λιγότερο άγχος, αρκεί να βγάλεις από το πορτοφόλι σου μια οποιαδήποτε τραπεζική κάρτα.
Η Χριστουγεννιάτικη συλλογή της Oxford Company προτείνει κομμάτια με χαρακτήρα, υψηλής ποιότητας υλικά και γραμμές που παραμένουν πάντα στη μόδα, για δώρα που διαρκούν.