Σήφης Βαλυράκης: Νέες απειλές για τη ζωή του και την οικογένειά του δέχεται ο μάρτυρας-«κλειδί»

Σήφης Βαλυράκης: Νέες απειλές για τη ζωή του και την οικογένειά του δέχεται ο μάρτυρας-«κλειδί»

Πριν από μία εβδομάδα, πλησίασαν τον γιο του μάρτυρα και τον απείλησαν - Άγνωστοι δηλητηρίασαν το αγαπημένο σκυλί του Βαλυράκη στην Ερέτρια

sifis_valirakis
Νέες απειλές για τη ζωή του και της οικογένειάς του δέχεται ο μάρτυρας-κλειδί στην υπόθεση δολοφονίας του Σήφη Βαλυράκη. Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί εις βάρος του, μετά τις καταθέσεις του στην αστυνομία, όπου έχουν οδηγήσει δυο αδέλφια ψαράδες στο εδώλιο του κατηγορουμένου, είναι πάρα πολύ βαρύ για εκείνον. Όπου σταθεί και όπου βρεθεί στην πόλη της Ερέτριας δέχεται απειλές, επειδή κατονόμασε ως δράστες της δολοφονίας του Σήφη Βαλυράκη τα δυο συγκεκριμένα άτομα.

Στο σίριαλ των απειλών έρχεται να προστεθεί ένα νέο επεισόδιο πριν από περίπου μια εβδομάδα, όταν άτομα πλησίασαν τον γιο του μάρτυρα και τον απείλησαν λέγοντάς του: «Απομακρύνσου γρήγορα από κοντά του, γιατί θα πάθεις ό,τι πάθει και αυτός».

Ο μάρτυρας επιμένει ότι θα πει όλη την αλήθεια για ό,τι συνέβη εκείνο το μεσημέρι, όταν ο Σήφης Βαλυράκης έπεσε νεκρός από χτυπήματα που δέχτηκε, σύμφωνα και με τα στοιχεία της δικογραφίας, από τους δυο ψαράδες. Παράλληλα αναφέρει ότι υπάρχουν και άλλοι μάρτυρες οι οποίοι όμως φοβούνται να μιλήσουν.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 8 Φεβρουάριου 2022 κουκουλοφόροι οι οποίοι κατέβηκαν από ένα μαύρο Ford Focus χωρίς πινακίδες, κύκλωσαν τον μάρτυρα, του προκάλεσαν ελαφρά τραύματα και τον απείλησαν να «προσέξει καλά τι θα πει» και «πώς θα το πει» όταν τον καλέσει ο ανακριτής που έχει στα χεριά του την υπόθεση του Σήφη Βαλυρακη, διαφορετικά τον προειδοποίησαν ότι θα τον «λιώσουν».


Δηλητηρίασαν το αγαπημένο σκυλί του Σήφη Βαλυράκη

Κλείσιμο
Εκτός από τις απειλές που δέχεται ο μάρτυρας-κλειδί και η οικογένειά του, ένα άλλο σημαντικό γεγονός έρχεται να προστεθεί στην υπόθεση και αφορά τη θανάτωση του αγαπημένου σκύλου του Σήφη Βαλυράκη τον οποίο είχε στην Ερέτρια ο πρώην υπουργός.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr ο αδερφός της Μίνας Βαλυράκη - Παπαθεοδώρου, κύριος Θανάσης Παπαθεοδώρου, επίθεση έχει δεχτεί το σπίτι και το γραφείο του Σήφη Βαλυράκη στα Χανιά τις ημέρες που η υπόθεση ήταν σε εξέλιξη, επίσης άγνωστοι έσπασαν το γραφείο του στο Χολαργό ενώ πριν από καιρό κάποιοι δηλητηρίασαν τον σκύλο που είχε ο Σήφης στην Ερέτρια.

«Αμέσως καλέσαμε την αστυνομία μόλις το διαπιστώσαμε, ενώ έγινε και νεκροψία στο άτυχο ζώο όπου βρέθηκε δηλητήριο. Δυστυχώς το σκυλάκι θανατώθηκε, από εκείνους που θέλουν να μας τρομοκρατήσουν όπως έχουν κάνει και με μάρτυρες. Ζούμε απίστευτες καταστάσεις τρομοκρατίας Τα χτυπήματα αυτά δεν είναι τυχαία. Αλλά εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη και πλέον περιμένουμε να οριστεί δικάσιμος μετά το παραπεμπτικό βούλευμα του περασμένου Ιανουαρίου, αν και έχει καθυστερήσει το δικαστήριο και περιμένουμε να αναδειχτούν τα πάντα στο ακροατήριο».

Στις 25 Ιανουαρίου 2023 με το υπ. αρ. 16/2023 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, αποφασίσθηκε η παραπομπή σε δίκη των κατηγορουμένων για την δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη, που έλαβε χώρα στην Ερέτρια, το μεσημέρι της 24ης Ιανουαρίου 2021. Το βούλευμα, τα οποίο εκδόθηκε μία ημέρα μετά την Επέτειο της δολοφονίας του Σήφη Βαλυράκη παραπέμπει τους κατηγορουμένους-δράστες της δολοφονίας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σύμφωνα και με την προηγηθείσα επίσης παραπεμπτική εισαγγελική πρόταση για την ίδια κατηγορία. Από την πλευρά τους οι δυο ψαράδες συνεχίζουν να ισχυρίζονται ότι είναι αθώοι και ότι δεν σκότωσαν τον Σήφη Βαλυράκη.



Ειδήσεις σήμερα:

Παύλος Τσίμας στον Δανίκα: O Mητσοτάκης θα ξαναβγεί γιατί είναι ο νόμος της δεύτερης ευκαιρίας...

Θεσσαλονίκη: «Κερνούσε δηλητήριο τη γυναίκα του» - Ενοχή του λέκτορα του ΑΠΘ για τη διπλή δολοφονία ζήτησε ο εισαγγελέας

Ιταλία: Σκηνικό αποκάλυψης από τις πλημμύρες - Βίντεο από τις πόλεις βυθισμένες στο νερό

-------------

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης