Σεισμός τώρα 4,5 Ρίχτερ στην Εύβοια - Αισθητός και στην Αττική

Σεισμός τώρα 4,5 Ρίχτερ στην Εύβοια - Αισθητός και στην Αττική

Στους Ζάρακες Εύβοιας το επίκεντρο - Εκτιμάται από τους σεισμολόγους ότι ήταν ο κύριος σεισμός, τι λέει ο Λέκκας - «Κουνηθήκαμε πολύ», μαρτυρούν κάτοικοι

SEISMOGRAFOS-SEISMOI-ARXEIO
Σεισμική δόνηση αισθητή στην Αττική σημειώθηκε λίγο μετά τις 11:38 το πρωί του Σαββάτου (22/4).

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός  4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είχε  επίκεντρο 6 χλμ από τους Ζάρακες Ευβοίας.

Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα πέντε χιλιόμετρα. Μέχρι και αυτή την ώρα δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς. 

Ακολούθησε  μετασεισμός 3,4 Ρίχτερ στις 12:06. 

Τι λέει ο Λέκκας 


«Πρόκειται για ένα ρήγμα που είχε δώσει σεισμική ακολουθία και τον Νοέμβριο - Δεκέμβριο στην περιοχή», αναφέρει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμης Λέκκας σχετικά με τη σεισμική δόνηση.

Όπως τονίζει ο κ. Λέκκας, σύμφωνα με μια πρώτη έρευνα δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές στην περιοχή. «Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε περιοχές της Αθήνας και κυρίως στα βόρεια προάστια. Πρέπει να παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου αλλά δεν νομίζω να έχουμε κάποιο ιδιαίτερο θέμα με κάποιον πολύ μεγαλύτερο σεισμό», σημειώνει και προσθέτει ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν αναμένεται να συνεδριάσει η Μόνιμη Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης του ΟΑΣΠ .

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος  από την πλευρά του αναφέρει σχετικά ότι «σεισμοί ανάλογου μεγέθους από την ίδια περιοχή μας απασχόλησαν ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου 2022 και το Δεκέμβριο 2022. Επιβάλλεται πιστή εφαρμογή του σχεδίου Εγκέλαδος».

Κλείσιμο


seismosTORA-evoia


Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός σε όλη την Εύβοια, σύμφωνα με όσα δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής στο τοπικό μέσο evima.gr. Οι πολιτες βγήκαν έντρομοι στους δρόμους, τηλεφώνοντας σε οικεία πρόσωπα.

«Βγήκαμε όλοι από τα σπίτια μας, έπεφταν πράγματα πάνω στα κεφάλια μας, ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός. Στο χωριό είχε λαϊκή σήμερα και όλος ο κόσμος ήταν σε μια ταραχή, άρχισαν να πέφτουν πράγματα από τους πάγκους. Όλοι οι κάτοικοι φοβόμαστε το ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου σεισμού», δήλωσε  κάτοικος τις περιοχής στο evima.gr.



Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο κατέγραψε τη δόνηση στα 4,6 Ρίχτερ.

seismostora-evoiatora-zarakes



Ειδήσεις σήμερα:


Παρούσα στην εκλογική μάχη και αποφασισμένη η Ελένη Χρονοπούλου


Στις 11 η προκήρυξη των εκλογών της 21ης Μαΐου - «Ράλι» περιοδειών ξεκινά ο Μητσοτάκης


Μυτιλήνη: «Έπινε και έπαιρνε φάρμακα η γυναίκα που περιέλουσε τον άνδρα της με βενζίνη», λέει ο δικηγόρος της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης