Θεσσαλονίκη: «Έμοιαζε τουλάχιστον 18 ετών», υποστήριξε 31χρονος που καταδικάστηκε για αποπλάνηση ανήλικης

Θεσσαλονίκη: «Έμοιαζε τουλάχιστον 18 ετών», υποστήριξε 31χρονος που καταδικάστηκε για αποπλάνηση ανήλικης

Η ανήλικη κατέθεσε ότι ντρεπόταν σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούσε να βγει ούτε το σπίτι της καθώς πίστευε πως όλοι γνώριζαν

peripoliko
Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης ένας 31χρονος κατηγορούμενος για αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των 14 ετών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το 2016 ο άντρας που τότε ήταν 25 ετών, αποπλάνησε μια 13χρονη μαθήτρια γυμνασίου, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως διοργανωτής σχολικών χορών στις Σέρρες.

Όπως ανάφερε η μητέρα του 13χρονου κοριτσιού, αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν είδε την κόρη της να είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και μόλις έμαθε τι συνέβαινε προχώρησε σε καταγγελία.

Όπως ανέφερε η ανήλικη στην κατάθεσή της, η οποία διαβάστηκε στο δικαστήριο, μετά το περιστατικό με τον 25χρονο άντρα ντρεπόταν σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούσε να βγει ούτε το σπίτι της καθώς πίστευε πως όλοι γνώριζαν και την κοιτούσαν.

Ο 31χρονος αρνήθηκε της κατηγορίες και υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου ότι δεν γνώριζε πως το κορίτσι ήταν ανήλικο και ότι ουδέποτε είχε συνευρεθεί ερωτικά μαζί της. «Έμοιαζε τουλάχιστον 18 ετών», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι είναι αθώος.

Το δικαστήριο του αναγνώρισε και το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και μείωσε επιπλέον την ποινή των 4 χρόνων φυλάκισης που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα.

Ειδήσεις σήμερα:

Τα fake news για τον Έβρο και γιατί ξένα ΜΜΕ έβαλαν στο στόχαστρο την Ελλάδα

Μάρθα Καραγιάννη: «Θρίλερ» με την αποτέφρωση της σορού

Ακροδεξιά επέλαση σε Βορρά και Νότο της Ευρώπης - Από την Μελόνι στον Ακεσον
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης