Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου, εμφανίζοντας νεαρούς να έχουν στήσει αυτοσχέδιο ρινγκ σε αύλειο χώρο δημοτικού σχολείου στη Χαριλάου και να παίζουν μποξ, φορώντας γάντια.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση από το αστυνομικό τμήμα Χαριλάου. Μεταξύ άλλων θα ερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Σύμφωνα με την παραγγελία, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα ερευνηθεί, εάν έχουν διοργανωθεί κι άλλοι τέτοιοι αυτοσχέδιοι αγώνες.
Η 5η έκδοση του Γύρου φέρνει στην Ελλάδα κορυφαίες επαγγελματικές ομάδες, διεθνή τηλεοπτική προβολή και ένα αγωνιστικό επίπεδο που επιβεβαιώνει τη συνεχή αναβάθμιση της διοργάνωσης.