Έντονη ανησυχία Δένδια για την κλιμάκωση της έντασης από την Τουρκία

Έντονη ανησυχία Δένδια για την κλιμάκωση της έντασης από την Τουρκία

Υπάρχει διεθνές πλαίσιο αντίδρασης, αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών -  Αδυνατώ να καταλάβω τι συνέβη από την πλευρά της Τουρκίας μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στον Βόσπορο

dendias-arthro
Την έντονη ανησυχία του για την πρωτόγνωρη κλιμάκωση της έντασης από την Τουρκία εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας υπογραμμίζοντας πως υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να υπάρξει κανένα πεδίο συνεννόησης.

Ο υπουργός σημείωσε ότι ποτέ στο παρελθόν δεν είχε τεθεί ζήτημα νησιών ενώ εκτίμησε ότι η κοινή προεκλογική περίοδος στις δύο χώρες αποτελεί αρνητικό παράγοντα.

Συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε ωστόσο ότι η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να διεθνοποιεί τις τουρκικές προκλήσεις έχει δημιουργήσει ένα διεθνές πλαίσιο αντίδρασης.

Ο κ. Δένδιας έθεσε ως χρονικό ορόσημο της τουρκικής προκλητικότητας την συνάντηση που είχε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγιπ Ερντογάν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στον Βόσπορο. Ο ίδιος υποστήριξε ότι η εικόνα που αποκόμισε αρχικά ήταν πως εκείνη η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα για να προσθέσει ότι αδυνατεί να ιχνηλατήσει τι συνέβη από την πλευρά της Τουρκίας και υιοθέτησε την τακτική των ακραίων εντάσεων.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι αν και η Ελλάδα από το 2019 έχει δώσει πολλές ευκαιρίες προς την Τουρκία για αποκλιμάκωση η γείτονα αρνείται πεισματικά να τις αποδεχθεί για να προσθέσει ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι εγκλωβισμένες.

Παράλληλα σημείωσε ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας την εγκλωβίζει και σε διαρκή πορεία σύγκρουσης με την Αίγυπτο.

Κλείσιμο
Τέλος, σημείωσε ότι το δόγμα Καραμανλή - το οποίο παρέμενε στοχος και της αμυντικής εξωτερικής πολιτικής ήταν η αναλογία 7-10 υπερ της Τουρκίας και πως σήμερα η κατάσταση έχει ανατραπεί πλήρως με την Ελλάδα να καταγράφει 10 – 0 υπερ της.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Patagonia δώρισε την εταιρεία του σε ίδρυμα για το περιβάλλον!

«Νταής» Κρητικός ξυλοκόπησε σύζυγο, τρία ανήλικα παιδιά και 2 γείτονες

Οι παραξενιές του βασιλιά Καρόλου: Από τα σιδερωμένα κορδόνια μέχρι το ειδικό χαρτί τουαλέτας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης