Σε ύφεση και χωρίς ενεργο μέτωπο βρίσκεται εδώ και λίγη ώραη φωτιά που ξεκίνησε από χθες το βράδυ στη Θάσο. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπαρχουν μικροεστίες και καπνός, ενώ τα εναέρια συνεχίζουν διαδοχικές ρίψεις μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας. Η δουλειά θα συνεχιστεί το βράδυ από τα επίγεια μέσα, μέχρι την πλήρη οριοθέτησή της και την κατάσβεση των μικροεστιών.
Σημειώνεται πως λόγω της άμεσης και εξαιρετικής κινητοποίησης της Πυροσβεστικής η καμένη εκταση περιορίστηκε σε περίπου 1.310στρέμματα.
Σε αντίστοιχες πυρκαγιες στη Θάσο είχαν καεί:
το 1985 (15.08.1985) 90.000 στρέμματα,
το 1989 (18.08.1989) είχαν καεί 70.000 στρέμματα,
και το 2016 (10.09.2016) είχαν καεί 68.850 στρέμματα.
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cm3bmw98kqc9)
Κλείσιμο
Το πρωί, σε κάθε περίπτωση, θα ξεκινήσει το πρώτο κύμα των αεροπορικών επιχειρήσεων και ανάλογα με την εικόνα του μετώπου, θα αποφασιστεί αν αυτές θα συνεχιστούν.
Στο μεταξύ, παρών στις επιχειρήσεις των Ένοπλων Δυνάμεων στη Θάσο ήταν και ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, όπως έκανε ο ίδιος γνωστό μέσω Twitter.
Σήμερα στην πρώτη γραμμή της δασικής πυρκαγιάς στην #Θάσο. Μπράβο στην @pyrosvestiki για την μεθοδικότητα. Σημαντική συμβολή των #ΕΔ, των εθελοντών δασοπυρόσβεσης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εκτίμηση μου πως μέχρι το βράδυ θα έχει τεθεί υπό έλεγχο. #Φωτια_τωραpic.twitter.com/OSspj8MKz9
Στην επιχείρηση συμμετεχουν 185 πυροσβέστες, 15 ομάδες πεζοπόρων, 38 οχηματα. Για την αεροπυρόσβεση συνολικά έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά, 10 αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν, δύο ελικόπτερα και τρία μηχανήματα έργου του ΓΕΕΘΑ, εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, το δασαρχείο Θάσου, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Κλιμάκιο από ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος έχει ενεργοποιηθεί στη Θάσο, ενώ μεταβαίνει και έτερο Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.
Η Seneca Medical Group κατέκτησε 11 βραβεία στα Medical Beauty Awards 2025, σταθερή στη δέσμευσή της για παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών μεταμόσχευσης μαλλιών
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Διαθέσιμο από την Παρασκευή 5/12 έως και την Τετάρτη 7/1, με 4 καθημερινές back-2-back προβολές ταινιών - Με πάνω από 130 ταινίες για όλη την οικογένεια και περισσότερες από 25 ταινίες σε Α’ τηλεοπτική προβολή