Οι αστυνομικοί του νησιού βρήκαν σπίτι της μια αρχαία πήλινη υδρία και τρεις πήλινους αμφορείς, που προέρχονται πιθανότατα από ναυάγια πλοίων
Μάνος Τσαγκαράκης
Ο διάκοσμος που είχε επιλέξει να κάνει στο σπίτι της στην Κάλυμνομια Ελληνίδα, το είχε μετατρέψει σε ένα μικρό... αρχαιολογικό μουσείο, όπως διαπίστωσαν και οι αστυνομικοί του τμήματος Καλυμνίων οι οποίοι αξιολόγησαν τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει και έκαναν έρευνα!
Η κάτοικος του νησιού των σφουγγαράδων κατάλαβε τι την περίμενε όταν άνοιξε την πόρτα της κατοικίας της και τους είδε να της δείχνουν το ένταλμα για έρευνα που είχαν εξασφαλίσει. Στο σπίτι ήταν... στολισμένα μια αρχαία πήλινη υδρία ύψους 40 εκατοστών ελλιπής στη μία λαβή, ένας ακέραιος αρχαίος πήλινος αμφορέας της Κω ύψους 75 εκατοστών, ένας συγκολλημένος πήλινος αμφορέας των Υστερορωμαϊκών χρόνων ύψους 50 εκατοστών και ένας επίσης συγκολλημένος πήλινος αμφορέας των Υστερορωμαϊκών χρόνων ύψους 53 εκατοστών.
Η γυναίκα συνελήφθη και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων. Τα αρχαία αντικείμενα, που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου καθώς προέρχονται πιθανότατα από ναυάγια πλοίων στα ανοιχτά της Καλύμνου, κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για περαιτέρω αξιολόγηση.
Με πίστη στην ποιότητα, η ΜΕΓΑ συνεχίζει να πρωτοπορεί εδώ και 45 χρόνια, φέρνοντας μια νέα πρόταση που συνδυάζει ελληνική καινοτομία, τεχνογνωσία και αγάπη για κάθε στάδιο της ζωής μας.
Το νέο φεστιβάλ τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας Panathēnea ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα τριήμερο εκδηλώσεων πλούσιων σε εμπειρίες, διασυνδέσεις, γνώση και συζητήσεις
Τα αναβατόρια σκάλας της Draculis είναι η ιδανική λύση για τα άτομα που αντιμετωπίζουν θέματα υγείας ή κινητικές δυσκολίες, καθώς και για άτομα της 3ης ηλικίας - Ένα εργαλείο ζωής, για ποιοτική και ασφαλή καθημερινότητα.