Αναστατώθηκε ένας κάτοικος της Λάρισας, όταν δέχθηκε μέσα στη νύχτα τηλεφώνημα από μια άγνωστη γυναίκα, η οποία ισχυρίστηκε ότι είναι υπάλληλος της τράπεζας όπου έχει τις καταθέσεις του και τον ενημέρωσε ότι διαπιστώθηκε απόπειρα παραβίασης του τραπεζικού του λογαριασμού.
Το θύμα δεν υποψιάστηκε κάτι και, όταν η "μαϊμού" τραπεζική υπάλληλος του ζήτησε τον αριθμό της χρεωστικής του κάρτας και τα τρία πρώτα ψηφία του προσωπικού του κωδικού PIN, τα έδωσε αμέσως, όπως και τον προσωρινό κωδικό επιβεβαίωσης που έλαβε μέσω sms από την τράπεζα. Γρήγορα όμως "πάγωσε", καθώς διαπίστωσε ότι εν αγνοία του μεταφέρθηκαν 2.052,20 ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό σε άλλον.
Η κομπίνα είχε γίνει στις 6 Απριλίου και εξιχνιάστηκε τρεις μήνες μετά από την Ασφάλεια. Όπως διαπιστώθηκε, τα χρήματα μεταφέρθηκαν στον λογαριασμό ενός Έλληνα, σε βάρος του οποίου και της άγνωστης γυναίκας που επικοινώνησε με το θύμα σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας.
Το Πανεπιστήμιο Keele παρουσιάζει τη νέα επιστημονική ημερίδα του θεσμού Reflections, με τίτλο «Από το Έγκλημα στο Δικαστήριο: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Δικαιοσύνης»
Οι «Ημέρες ART/ TECH by COSMOTE TELEKOM» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με δωρεάν είσοδο και δράσεις για όλους, είναι μια γιορτή τέχνης και τεχνολογίας που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να συνδημιουργήσουν και να πειραματιστούν μέσα από μία σειρά καινοτόμων διαδραστικών εμπειριών