Οι τιμές της αμόλυβδης ανά περιοχή

Οι τιμές της αμόλυβδης ανά περιοχή

Έχει ήδη ξεπεράσει τα 2 ευρώ στους μισούς νομούς της χώρας και όλα τα σενάρια για το μέλλον είναι δυσοίωνα

5533610
Ξεπέρασε τα 2 ευρώ η τιμή της αμόλυβδης, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένεται να εκτιναχθεί στα 2,5 ευρώ μέχρι τέλεος της εβδομάδας. Τα τελευταία στοιχεία από το Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων δείχνουν ότι 23 νομοί (σχεδόν η μισή χώρα), κινούνται με μέση τιμή της αμόλυβδης πάνω από τα 2 ευρώ!

Η μέση τιμή διαμορφώνεται, πλέον, στα 1,996 ευρώ,πανελλαδικά ενώ το πετρέλαιο κίνησης βρίσκεται ένα βήμα πριν από τα 1,80 ευρώ. Το υγραέριο έχει σπάσει το φράγμα του 1 ευρώ. Με την τιμή του Brent να κινείται στη ζώνη των 130 δολαρίων και φόβους να ανέβει πολύ υψηλότερα έπειτα από το εμπάργκο ΗΠΑ - Βρετανίας στα ρωσικά καύσιμα, οι εκτιμήσεις για τις τιμές είναι πραγματικά πολύ δυσοίωνες.

Εντωμεταξύ ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ότι οι ΗΠΑ θέτουν εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού αερίου και πετρελαίου, προκαλώντας νέα εκτίναξη του πετρελαίου.

Αναλυτικά οι τιμές ανά νομό την Δευτερά 7.03.2022
PRICE_01
price_2

Η απόφαση Μπάιντεν να απαγορεύσουν οι ΗΠΑ τις εισαγωγές ρωσικού αερίου και πετρελάιου, προκάλεσαν νέα ισχυρή άνοδο στις τιμές του αργού. Το διεθνές πετρέλαιο αναφοράς τύπου μπρεντ ενισχύθηκε πάνω από τα 130 δολάρια το βαρέλι νωρίς το πρωί της Τετάρτης στην Ευρώπη, ενώ το αμερικανικό αργό κυμάνθηκε πάνω από τα 125 δολάρια το βαρέλι.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, το αμερικανικό WTI παράδοσης Απριλίου αυξάνεται πάνω από 1,5% στα 125,62 δολάρια το βαρέλι και το μπρεντ παράδοσης Μαΐου ενισχύεται κατά σχεδόν 2%% στα 130,44 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στη Νέα Υόρκη, έχουν εκτοξευθεί περισσότερο από 35% από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες, και διαμορφώθηκαν την Τρίτη στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008.

Η Shell ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι σταματά τις νέες αγορές ρωσικού αερίου, όπως και η BP και έγινε έτσι μια από τις πρώτες μεγάλες δυτικές που εγκαταλείπουν εντελώς τη Ρωσία. Στο μεταξύ, η Goldman Sachs εκτίμησε ότι πάνω από το 50% του ρωσικού πετρελαίου που εξάγεται από τα λιμάνια παραμένει απούλητο, ενώ η JP Morgan εκτίμησε ότι γύρω στο 70% του ρωσικού πετρελαίου που εξορύσσεται υποθαλάσσια προσπαθεί να βρει αγοραστές.

Την ίδια ώρα, το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει σταδιακά τις εισαγωγές αργού από τη Ρωσία μέχρι το τέλος του έτους. Οι τιμές του πετρελαίου έκαναν άλμα τη Δευτέρα στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2008, με το μπρεντ να προσεγγίζει τα 140 δολ/βαρέλι και το WTI τα 130,50 δολάρια.



Ειδήσεις σήμερα:

Δένδιας από Βιέννη: Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε έναν ανθρωπιστικό διάδρομο στη Μαριούπολη

Αναστέλλεται η πώληση ξένων νομισμάτων στη Ρωσία: Τεράστιες ουρές στα ΑΤΜ - Δείτε βίντεο

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Πολικές θερμοκρασίες και πυκνές χιονοπτώσεις - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης