Κορωνοϊός – Παυλάκης: Θα βλέπουμε περίπου 100 νεκρούς καθημερινά μέχρι το τέλος του χρόνου

Κορωνοϊός – Παυλάκης: Θα βλέπουμε περίπου 100 νεκρούς καθημερινά μέχρι το τέλος του χρόνου

Όπως είπε, ό,τι ανέφεραν οι επιστήμονες για την μετάλλαξη Δέλτα, ισχύει 2 ή 3 φορές παραπάνω για την μετάλλαξη Όμικρον

meth_eggyes_thess_xr
Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας και την έξαρση στον αριθμό των νεκρών από κορωνοϊό, η οποία αναμένεται να κρατήσει έως τα Χριστούγεννα μίλησε ο ιατρός-καθηγητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, ενδέχεται να βλέπουμε καθημερινά 100 νεκρούς, μέχρι τις γιορτές, ενώ σημείωσε πως μπορεί να φτάσουμε τους 20.000 ακόμα και 21.000 περίπου νεκρούς στη χώρα μας, μέχρι το τέλος του χρόνου. «Δεν σοκαριζόμαστε πια από τον αριθμό των νεκρών και αυτό είναι το πρόβλημα. Έχει γίνει περίπου αποδεκτό ότι δεν τρέχει τίποτα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Όσον αφορά στην εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον, ο καθηγητής ανέφερε πως έχουμε να κάνουμε με ένα πάρα πολύ μεταδοτικό στέλεχος, ενώ είμαστε περίπου στο επίπεδο του ιού της ιλαράς που είναι αερομεταδιδόμενο.

Παράλληλα, ο καθηγητής επεσήμανε πως ό,τι ανέφεραν οι επιστήμονες για την μετάλλαξη Δέλτα, ισχύει 2 ή 3 φορές παραπάνω για την Όμικρον. «Όπου υπάρχει συγκέντρωση ανθρώπων, θα σημειώνεται διασπορά του ιού, ακόμα και σε εμβολιασμένους», πρόσθεσε

«Στη Νότια Αφρική τα κρούσματα επεκτείνονται και πολλαπλασιάζονται μέχρι τώρα δεν έχουν σημειωθεί βαριά περιστατικά , ωστόσο αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε κρούσματα σε μικρές ηλικίες», τόνισε για τις μέχρι τώρα ενδείξεις σχετικά με το μεταλλαγμένο στέλεχος.

Μάλιστα, αναφορικά με την αναμνηστική δόση, υπογράμμισε ότι καινούργιος εμβολιασμός προσθέτει στο επίπεδο των αντισωμάτων, ειδικά ο 2ος και ο 3ος. Ανέφερε δε ότι άτομα όπως οι ανοσοκατασταλμένοι θα χρειαστούν ακόμα και 4η δόση εμβολίου, καθώς ο επαναλαμβανόμενος εμβολιασμός τους προσθέτει παραπάνω ανοσία.

Ειδήσεις σήμερα:

Συγγενείς και ειδικός ψυχολόγος θα ενημερώσουν τα παιδιά πως ο πατέρας σκότωσε την μητέρα τους στη Λακωνία

Eurogroup: Πράσινο φως για την Ελλάδα, επιφυλάξεις για την πορεία της μετάλλαξης Omicron

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και σήμερα - Προβλήματα χθες το βράδυ σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης