Λακωνία: Συγγενείς και ψυχολόγος θα ενημερώσουν τα παιδιά πως ο πατέρας τους σκότωσε τη μητέρα τους

Λακωνία: Συγγενείς και ψυχολόγος θα ενημερώσουν τα παιδιά πως ο πατέρας τους σκότωσε τη μητέρα τους

«Μάλλον έπνιξα την γυναίκα μου» είπε ο άνδρας καλώντας την Αστυνομία μετά το έγκλημα - «Ευτυχισμένες» στιγμές και φωτογραφίες στο Facebook λίγο πριν τον φόνο - Τα παιδιά δεν κατάλαβαν τίποτα, κοιμούνταν στο διπλανό δωμάτιο

lakonia-zegvari-2
Ειδικός ψυχολόγος από τον δήμο Ευρώτα στη Λακωνία στο πλευρό των δυο ανήλικων παιδιών της αδικοχαμένης 36χρονης Ελόνας, που τα ξημερώματα της Κυριακής έγινε το 15ο θύμα γυναικοκτονίας στη χώρα μας, όταν μετά από καβγά με τον σύζυγο της μέσα στο σπίτι τους στον Βλαχιώτη Λακωνίας, εκείνος δεν δίστασε να την στραγγαλίσει με τα ίδια του χέρια.

Τα παιδιά βρίσκονται από την πρώτη κιόλας στιγμή στο σπίτι του αδελφού της 36χρονης που εδώ και λίγο καιρό ζούσε με την οικογένεια του στο ίδιο χωριό κοντά σε συγγενικά τους πρόσωπα, τα οποία μαζί με τον ψυχολόγο του δήμου έχουν αναλάβει να τα ενημερώσουν για τη νέα σκληρή πραγματικότητα στην οποία θα πρέπει να μάθουν από εδώ και στο εξής να ζουν.

Το σοκ και για τα δυο παιδιά είναι μεγάλο αφού την Κυριακή σύμφωνα με αναρτήσεις τόσο του 40χρονου όσο και του 10χρονου γιου στις σελίδες τους στο Facebook φαίνεται πως η οικογένεια έζησε ευτυχισμένες στιγμές. Την φωτογραφία μάλιστα με τον 40χρονο να έχει στην αγκαλιά του την Ελόνα λίγες ώρες πριν την στραγγαλίσει, την τράβηξε ο 10χρονος γιο τους, που επίσης φωτογραφήθηκε για τελευταία φορά δίπλα στον πατέρα του και την μητέρα του.

Όπως ανέφερε ο αδελφός της 36χρονης το ζευγάρι ήταν δέκα χρόνια παντρεμένο ενώ λίγες ώρες πριν το έγκλημα ήταν μαζί με την αδελφή του: «Ήταν δέκα χρόνια παντρεμένοι, ήταν ήσυχοι άνθρωποι. Δεν είχαν προβλήματα, πήγαιναν μαζί στη δουλειά. Πήγαμε χθες στο καφενείο να πιούμε ένα τσάι και στις 8-8:30 έφυγε και πήγε σπίτι να μαγειρέψει στα παιδιά. Τα παιδιά κοιμούνταν στο διπλανό δωμάτιο, δεν κατάλαβαν τίποτα. Έχουμε πάρει εμείς τα παιδιά, τα έχουμε φέρει εδώ».
zevgari-lakonia-1
Από κοντά και οι κάτοικοι του χωριού που αδυνατούν να πιστέψουν τον τρόπο με τον οποίο έφυγε από την ζωή η 36χρονη που εδώ και τρία χρόνια που ζούσε στο χωριό με τον 40χρονο και τα παιδιά τους δεν είχαν δώσει ποτέ καμία αφορμή για σχόλια καθώς το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν μόνο η δουλειά τους και το μεγάλωμα των δυο παιδιών τους.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γιάννης Κουτσοθεοδωρής το ζευγάρι από την Αλβανία εργάζονταν ως αγρότες γης από την πρώτη κιόλας στιγμή που αποφάσισαν να εγκατασταθούν στο χωριό   «Το ζευγάρι ζει στην περιοχή τα τελευταία τρία χρόνια, εργάζονται ως εργάτες γης και οι δυο. Δεν ήταν καθόλου κοινωνικοί, οι συναναστροφές ήταν λίγες και για λίγη ώρα, δεν είχαν ιδιαίτερες σχέσεις με το χωριό. Έχουν δυο παιδιά, οκτώ και δέκα ετών. Το περιστατικό έγινε αμέσως γνωστό, καθώς το μέρος είναι μικρό, αλλά και η αστυνομία έφτασε γρήγορα αποκλείοντας την περιοχή. Το τελευταίο διάστημα στο χωριό ζει και ο αδερφός της άτυχης γυναίκας, που πήρε από χθες τα παιδιά. Κανείς δεν περίμενε μια τέτοια εξέλιξη, δεν είχαν δώσει τέτοια δικαιώματα. Το τι συνέβαινε, βέβαια, μέσα σε αυτό ζευγάρι, δεν το γνωρίζει κανείς».

Κλείσιμο
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο δράστης δεν είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές στο παρελθόν, ενώ και η 36χρονη δεν είχε κάνει κάποια καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία. Μαρτυρίες πάντως ανέφεραν πως το βράδυ της Κυριακής οι δυο τους - εργάτες γης, που ζούσαν τα τελευταία τρία χρόνια στο χωριό -  καβγάδισαν έντονα, ενώ τα δυο παιδιά -αγόρια ηλικίας 8 και 10 ετών- κοιμούνταν στο διπλανό δωμάτιο.

Πάνω στον καβγά, η κατάσταση ξέφυγε, με αποτέλεσμα ο 40χρονος να στραγγαλίσει την 36χρονη και στη συνέχεια να εξαφανιστεί από το σπίτι. Λίγο αργότερα όμως, τηλεφώνησε στην αστυνομία, αναφέροντας κυνικά πως «Μάλλον έπνιξα τη γυναίκα μου».

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι, βρήκαν τη γυναίκα νεκρή στο κρεβάτι και εκείνον να κάθεται δίπλα της. Στους πρώτους του ισχυρισμούς, ο 40χρονος τόνισε πως τσακώθηκαν γιατί η 36χρονη ήθελε να τον εγκαταλείψει. Χθες το μεσημέρι ο 40χρονος εμφανίστηκε συνοδεία αστυνομικών στα δικαστήρια της Σπάρτης, ενώ στην συνέχεια επέστρεψε και πάλι στην Ασφάλεια για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Γιάννης Κουτσοθεοδωρής, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βλαχιώτη, μίλησε στο protothema.gr για το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε στο χωριό, αναφέροντας: «Το ζευγαρι ζει στην περιοχή τα τελευταία τρία χρόνια, εργάζονται ως εργάτες γης και οι δυο. Δεν ήταν καθόλου κοινωνικοί, οι συναναστροφές ήταν λίγες και για λίγη ώρα, δεν είχαν ιδιαίτερες σχέσεις με το χωριό. Έχουν δυο παιδιά, οκτώ και δέκα ετών. Το περιστατικό έγινε αμέσως γνωστό, καθώς το μέρος είναι μικρό, αλλά και η αστυνομία έφτασε γρήγορα αποκλείοντας την περιοχή. Το τελευταίο διάστημα στο χωριό ζει και ο αδερφός της άτυχης γυναίκας, που πήρε από χθες τα παιδιά. Κανείς δεν περίμενε μια τέτοια εξέλιξη, δεν είχαν δώσει τέτοια δικαιώματα. Το τι συνέβαινε, βέβαια, μεσα σε αυτο ζευγάρι, δεν το γνωρίζει κανείς».



Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, 40χρονος, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία σε βάρος της 36χρονης συζύγου του.

Προηγήθηκε τηλεφωνική κλήση του 40χρονου στο ανωτέρω Αστυνομικό Τμήμα, κατά την οποία ενημέρωσε ότι μετά από διαπληκτισμό που είχε με τη σύζυγό του, την έπνιξε με τα χέρια του. Αστυνομικοί μετέβησαν στην οικία τους, όπου η 36χρονη βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης».

Ειδήσεις σήμερα:

Παραλλαγή Όμικρον: Επιθετική, ανθεκτική αλλά όχι επικίνδυνη;

Λακωνία: Συγγενείς και ψυχολόγος θα ενημερώσουν τα παιδιά πως ο πατέρας τους σκότωσε την μητέρα τους

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Κατά της χρήσης πλάσματος για τη θεραπεία της Covid-19
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης