Πύρινη λαίλαπα στην βόρεια Εύβοια: «Η κατάσταση είναι τραγική» λέει δημοτικός σύμβουλος στις Κεχριές

Πύρινη λαίλαπα στην βόρεια Εύβοια: «Η κατάσταση είναι τραγική» λέει δημοτικός σύμβουλος στις Κεχριές

«Εχουν καεί χιλιάδες στρέμματα δάσους, πάρα πολλά σπίτια και περιουσίες», λέει στο protothema.gr ο δημοτικός σύμβουλος Κεχριών Κώστας Γιαννιός 

pyrkagia-evoia-458
Στο έλεος του Θεού οι Κεχριές στη βόρεια Εύβοια, με το πύρινο μέτωπο να βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από το χωριό και ένα μόνο εναέριο μέσο να επιχειρεί αυτή την ώρα.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο Κώστας Γιαννιός δημοτικός σύμβουλος Κεχριών το χωριό έχει εκκενωθεί, με πολλούς από τους κατοίκους να έχουν ήδη απομακρυνθεί κι άλλους να παραμένουν για να δώσουν την μάχη με τις φλόγες, με σκοπό να σώσουν σπίτια και περιουσίες.

«Τα πράγματα εξακολουθούν να είναι πάρα πολύ δύσκολα, βρισκόμαστε μόλις λίγα μέτρα από τις Κεχριές. Η φωτιά στον μεγαλύτερο όγκος είναι ανεξέλεγκτη, ενώ σε άλλα σημεία ελέγχεται. Έχει καλύψει μεγάλη έκταση και το πρόβλημα είναι τεράστιο. Ήρθε η αστυνομία και ζήτησε την εκκένωση των Κεχριών άλλοι φύγανε, άλλοι δεν εγκαταλείπουν τις περιουσίες τους θέλουν να δώσουν την μάχη. Μέχρι να μπει στο χωριό η φωτιά έχουμε χρόνο, αν και πιστεύω πως αυτό θα είναι λίγο δύσκολο εκτός κι αν αλλάξουν τα πάντα σε μια ώρα, κανένας δεν ξέρει. Δυστυχώς έχουν καεί χιλιάδες στρέμματα δάσους, πάρα πολλά σπίτια και περιουσίες, η κατάσταση είναι τραγική. Εδώ που είμαστε αν και λένε πως η φωτιά φτάνει στις Κεχριές, ένα εναέριο μέσο έχει έρθει και επιχειρεί, δεν έχουμε άλλη βοήθεια. Προσπαθούμε να φτιάξουμε αντιπυρικές ζώνες. Όλα τα χωριά έχουν μεγάλο πρόβλημα», λέει στο protothema.gr.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκρηκτικό κοκτέιλ καπνού και καύσωνα για τις επόμενες ημέρες - Τι πρέπει να προσέξετε

Κορωνοϊός: Ο 15Αύγουστος θα αλλάξει τον χάρτη των κρουσμάτων – Το καλό και το κακό σενάριο

Ιταλία: Ζητεί για ακόμη μια φορά ανακατανομή των προσφύγων και των μεταναστών στην ΕΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης