Σε πύρινο «κλοιό» η βόρεια Εύβοια: Μία ανάσα από τις Κεχριές οι φλόγες - Αγώνας να μην φτάσει η φωτιά στο Μαντούδι

Σε πύρινο «κλοιό» η βόρεια Εύβοια: Μία ανάσα από τις Κεχριές οι φλόγες - Αγώνας να μην φτάσει η φωτιά στο Μαντούδι

Δείτε βίντεο με τις καμπάνες να χτυπούν για την εκκένωση του χωριού Κεχριές - Έχουν εκκενωθεί 15 χωριά και οικισμοί - Με αντιπυρικές ζώνες προσπαθούν να μην φτάσει η φωτιά στο Μαντούδι -  Πολιτική Προστασία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας

kexries_fwtia_art
Συνεχίζεται, η μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια.

Αυτή την ώρα η φωτιά απέχει μόλις εκατό μέτρα από το χωριό Κεχριές όπως δήλωσε στο evima.gr ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας.

Ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης ανέφερε ότι έχουν αποκλειστεί 13 χωριά μέχρι τώρα ενώ τα περισσότερα σπίτια κάηκαν στις Ροβιές.

Όπως είπε, εναέρια μέσα δεν υπάρχουν αυτή την ώρα στις Κεχριές ενώ εξέφρασε ανησυχία ότι η φωτιά μπορεί να καταλήξει στην πλευρά του Αιγαίου.

Ωστόσο όπως τόνισε στο evima.gr ο κ. Τσαπουρνιώτης το άλλο μεγάλο μέτωπο είναι στους Αμέλαντες.

Ενεργοποιήθηκε το 112

Παράλληλα, η αστυνομία αποφάσισε να προχωρήσει στην απομάκρυνση των κατοίκων, οι οποίοι έφυγαν με δικά τους μέσα από την περιοχή, την ώρα μάλιστα που χτυπούσαν οι καμπάνες για την εκκένωση του χωριού.

Ενεργοποιήθηκε, δε, και το 112, καθώς εστάλη μήνυμα σε όσους βρίσκονται στις Κεχριές Ευβοίας να εκκενώσουν προς Μαντούδι. Συγκεκριμένα, το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στις Κεχριές Ευβοίας εκκενώστε τώρα προς Μαντούδι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Κλείσιμο
Εύβοια Κεχριές φωτιά 5/8/2021


Η ανατριχιαστική στιγμή που χτυπούν οι καμπάνες στις Κεχριές


Το ένα μέτωπο κινείται από τα χωριά Κουρκουλοί και Σκεπαστή νότια προς τις Κεχριές, ενώ παράλληλα ένα νέο μέτωπο κινείται βορειοανατολικά προς τις Κεχριές, αλλά και νότια προς τη Δάφνη. Η μεγάλη προσπάθεια είναι να μην φτάσει η φωτιά στο Μαντούδι.

Ρίψεις νερού πραγματοποιούνται από τα εναέρια μέσα, τα οποία ωστόσο άργησαν, σύμφωνα με καταγγελίες, να σηκωθούν από το έδαφος το πρωί.

Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώθηκαν οικισμοί, κάηκαν σπίτια | 05/08/21 | ΕΡΤ

Στην περιοχή βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονταν στις Ροβιές μετακινούνται προς τη Λίμνη, τις Κεχριές και τους Κουρκουλούς, ενώ άλλες δυνάμεις υπάρχουν γύρω από τα χωριά Κουρκουλοί και Σκεπαστή.
 
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 3η Αυγούστου, στην περιοχή Μυρτιά του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας Ευβοίας είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 165 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 57 οχήματα, 3 Α/Φ και 3 Ε/Π εκ των οποίων το 1 Ε/Π ως συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν 82 πυροσβέστες από τη Γαλλία, το Λιμενικό Σώμα, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cdbb8epf5q01-se)

Πολιτική Προστασία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας

Στο μεταξύ, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ,η Δημοτική Ενότητα Ελυμνίων, του Δήμου Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 03-08-2021 στην παραπάνω περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης του φαινομένου και για έξι (6) μήνες, ήτοι έως και 03 Φεβρουαρίου 2022.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η φωτιά βρισκόταν σε ύφεση, όμως από τις 3:00 εντάθηκαν οι άνεμοι και άρχισε πλέον να πλησιάζει τα σπίτια του χωριού Αμέλαντες. Από τα μεσάνυχτα, δε, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν από άλλες που ήρθαν από το μέτωπο της Βαρυμπόμπης.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cdbak3v93j0p-se)

Επίσης, τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η ανακατανομή των δυνάμεων σε έμψυχο δυναμικό και σε μηχανήματα, όμως οι αναζωπυρώσεις ήταν συνεχείς τόσο στα χωριά όσο και στην παραλιακή ζώνη, κυρίως στα Χρόνια.

Όσον αφορά στις Ροβιές, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη αποτίμηση των ζημιών, ενώ στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης κάνουν λόγο για περισσότερο από 150 καμένα σπίτια στην ευρύτερη περιοχή.

EviaZoom.gr - Φωτιά Εύβοια: Καταγγελίες - μαρτυρίες κατοίκων


Ειδήσεις σήμερα:

Εκρηκτικό κοκτέιλ καπνού και καύσωνα για τις επόμενες ημέρες - Τι πρέπει να προσέξετε

Κορωνοϊός: Ο 15Αύγουστος θα αλλάξει τον χάρτη των κρουσμάτων – Το καλό και το κακό σενάριο

Ιταλία: Ζητεί για ακόμη μια φορά ανακατανομή των προσφύγων και των μεταναστών στην ΕΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης