«Έχασα 12 κιλά μέσα στη φυλακή και ζυγίζω 40 κιλά», είπε μέσα από τη φυλακή του Κορυδαλλού ο προφυλακισμένος Μένιος Φουρθιώτης.
Στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», αναφερόμενος στα δημοσιεύματα ότι πήγε στο Δρομοκαΐτειο, ο Μένος Φουρθιώτης είπε χαρακτηριστικά: «Πήγα για εξετάσεις και όχι για να νοσηλευτώ καθώς πάσχω από ψυχογενή νευρική ανορεξία από το 2008».
«Ακολουθώ ειδική αγωγή και διατροφή για να αντιμετωπίζω το πρόβλημα. Ζήτησα ένα νερό από το νοσοκομείο και δεν μου το έδωσαν. Μου έδωσαν ένα μπουκαλάκι οι αστυνομικοί που με συνόδευαν. Ό,τι ακούγεται για εμένα και για τις... απαιτήσεις, δεν ισχύει και μπορείτε να ρωτήσετε».
Για τις συνθήκες στη φυλακή, σημείωσε ότι «δεν έχω ειδική μεταχείριση στις φυλακές Κορυδαλλού. Δεν έχω κανένα παράπονο από την κράτησή μου.
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι φροντίζουν προσωπικά κάθε κρατούμενο. Ο κ. Οικονόμου και η κ. Νικολάου έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά στις φυλακές».
Επίσης, σχολιάζοντας τις κατηγορίες είπε ότι σέβεται την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα. «Τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως ακούγονται», ενώ αναφέρθηκε και στον Μιχάλη Γιαννάκο τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να βγάζει στον αέρα τα προσωπικά μου δεδομένα ούτε να σπάει το ιατρικό μου απόρρητο».
Το Πανεπιστήμιο Keele παρουσιάζει τη νέα επιστημονική ημερίδα του θεσμού Reflections, με τίτλο «Από το Έγκλημα στο Δικαστήριο: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Δικαιοσύνης»
Οι IROES της Stoiximan δεν είναι απλώς ένα πρόγραμμα. Είναι μια ομπρέλα δράσεων με ξεκάθαρο σκοπό: τη στήριξη της συμπερίληψης, τη δημιουργία ίσων ευκαιριών και την ενδυνάμωση ανθρώπων κάθε ηλικίας μέσα από τον αθλητισμό, την εκπαίδευση και τη βιωματική μάθηση