Θεσσαλονίκη: «Δεν βρήκαμε θρόμβωση» λέει ο ιατροδικαστής της οικογένειας της 44χρονης στη Χαλάστρα

Θεσσαλονίκη: «Δεν βρήκαμε θρόμβωση» λέει ο ιατροδικαστής της οικογένειας της 44χρονης στη Χαλάστρα

Ο ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας της 44χρονης, Δημήτρης Γαλεντέρης αποσυνδέει σε πρώτη φάση τον θάνατό της με τον εμβολιασμό της με το  AstraZeneca - Αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων

astrazeneca
Ο ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας της 44χρονης, Δημήτρης Γαλεντέρης, μίλησε για τον θάνατο της γυναίκας στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό της με το AstraZeneca, αποσυνδέοντας τα δυο συμβάντα.

Με δηλώσεις του στο Open, ο κ. Γαλεντέρης σχολίασε πως «κάναμε τη νεκροτομή, εμείς δεν βρήκαμε κάποια ιδιαίτερα ευρήματα χθες. Δηλαδή κάποιο οξύ αίτιο, το οποίο να οδήγησε στον θάνατο δεν υπήρξε χθες. Δεν υπήρξε αυτή η θρόμβωση που αναφέρεται για το εμβόλιο της AstraZeneca. Ούτε υπήρξε κάποιο άλλο οξύ επεισόδιο που να οδήγησε στον θάνατο».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cb5vqwml4qsx-se)


«Ήταν μικρό το διάστημα για να αναπτυχθούν θρομβώσεις»

«Το μόνο εύρημα που βρήκα είναι μια εστία παλιού εμφράγματος. Ήταν μια μικρή εστία, που αν δεν πέρασε ασυμπτωματικά στην ασθενή, την εξέλαβε ως μυοσκελετικό πόνο και δεν το έψαξε ποτέ. Δεν είχαμε χθες εύρημα ούτε αιτία θανάτου. Από τα μακροσκοπικά ευρήματα δεν βρήκαμε αιτία θανάτου», σημείωσε στη συνέχεια.

«Ήταν μικρό το διάστημα για να αναπτυχθούν θρομβώσεις. Πρέπει να καταλήξουμε στον μηχανισμό που προκάλεσε τον θάνατο. Δεν ήταν θρομβώσεις. Προς το παρόν δεν έχουμε ασφαλές συμπέρασμα», υπογράμμισε την ώρα που αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κουδούνι τη Δευτέρα: Τι πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί

Απόπειρα βιασμού σε ταξί στα Πατήσια: Τι λέει η μητέρα της φοιτήτριας

Κικίλιας: Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 30-44 από τέλος Μαΐου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης