Θεσσαλονίκη: Υπό διερεύνηση ο θάνατος 44χρονης μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca

Θεσσαλονίκη: Υπό διερεύνηση ο θάνατος 44χρονης μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca

Η γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα της Τρίτης του Πάσχα - Είχε εμβολιασθεί τη Δευτέρα - «Δεν συνδέεται με θρομβώσεις ο θάνατός της», είπε η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου - «Ξύπνησα το πρωί από τα μουγκρητά της» είπε ο σύζυγος της 44χρονης

asthenoforo_1
Υπό διερεύνηση είναι ο θάνατος 44χρονης γυναίκας στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό της με σκεύασμα της AstraZeneca. Σύμφωνα με πληροφορίες των υγειονομικών αρχών η άτυχη γυναίκα φέρεται να είχε καρδιολογικό ιστορικό.

Για τον θάνατο της 44χρονης ερωτήθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου. Όπως είπε, ο θάνατος σχετίζεται χρονικά με τον εμβολιασμό, ωστόσο, οι πρώτες πληροφορίες  από τη νεκροτομή δείχνουν ότι ο θάνατος δεν συνδέεται με θρομβώσεις.  «Έχει γίνει νεκροτομή και οι πρώτες πληροφορίες είναι ότι έγινε το μεσημέρι και ότι ο θάνατος της εκλιπούσης δεν συνδέεται με θρομβώσεις. Φαίνεται ότι υπήρχε ένα έμφραγμα, σε έδαφος παλαιότερου εμφράγματος. Η μελέτη θα είναι σχολαστική.

Όπως αναφέρει το grtimes.gr  η  γυναίκα η οποία ήταν μητέρα δύο παιδιών ζούσε στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης. Η 44χρονη ανέβασε πυρετό το απόγευμα της Δευτέρας, αφού εμβολιάστηκε και κατέληξε τα ξημερώματα της Τρίτης.

Σχετικά με πιθανή συσχέτιση με τον εμβολιασμό της, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι δεν υπήρξε κάποιου είδους αλλεργική αντίδραση ενώ θα χρειαστούν περαιτέρω ιστολογικές εξετάσεις για την μικροσκοπική ανάλυση των δειγμάτων. Τα αποτελέσματα αναμένονται. 

Η οικογένεια έχει αναθέσει σε τεχνικό σύμβουλο παράλληλη ιατροδικαστική έρευνα καθώς και εκπροσώπηση από δικηγόρο.

«Ξύπνησα το πρωί από τα μουγκρητά της» είπε ο σύζυγος της 44χρονης

Ο σύζυγός, μιλώντας στο MEGA, τονίζει πως αφού η γυναίκα του έκανε το εμβόλιο, έφαγαν μαζί και «δεν έδειξε κάποια προβλήματα».


Κλείσιμο


Ο ίδιος συμπλήρωσε πως τα πρώτα συμπτώματα εμφανίστηκαν το βράδυ της ίδιας μέρας όταν ανέβασε δέκατα. Ωστόσο «πέρασε λίγη ώρα και κοιμηθήκαμε».

«Ξύπνησα το πρωί από τα μουγκρητά της, έπαιρνε μια ανάσα ανά δύο με τρία λεπτά» ισχυρίζεται ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας.

Άμεσα κάλεσε ασθενοφόρο και η γυναίκα μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας όπου και τελικά κατέληξε. Ο σύζυγος καταλήγει λέγοντας πως «δεν γίνεται να έχουμε σάπιο κρέας και να το προσφέρουμε στον κόσμο να το φάει».

«Οι σοβαρές επιπλοκές από τα εμβόλια ήταν κάτω από το 0,002% ως τώρα»

Ο κ. Γιώργος Χρούσος, Καθηγητής Παιδιατρικής ΕΚΠΑ και Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών μίλησε στο MEGA για το θάνατο μιας νεαρής γυναίκας λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό της.



«Θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι ευθύνεται το εμβόλιο, ο κ. Φιλίππου παρουσίασε όλες τις επιπλοκές που συνέβησαν στην Ελλάδα. Υπήρχε ένας θάνατος μετά από εμβόλιο της AstraZeneca. Όλα είχαν ελάχιστες επιπλοκές. Σοβαρές επιπλοκές ήταν κάτω από το 0,002%», ανέφερε αρχικά ο κ. Χρούσος.

«Αν οφείλεται ο θάνατος της 44χρονης γυναίκας στο εμβόλιο, θα είναι ο δεύτερος θάνατος στη χώρα μας» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την επικινδυνότητα του εμβολίου, ανέφερε: «Τα περιστατικά που οδήγησαν σε θάνατο με τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson συμβαίνουν ανάμεσα σε 6-21 ημέρες από τον εμβολιασμό. Εδώ είναι πολύ σύντομα, διερωτάμαι τι επιπλοκή είναι αυτή. Σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι απίθανο να έκανε την επιπλοκή της θρόμβωσης».

«Θα μπορούσε να είναι αλλεργικό. Δεν μπορούσε να αναπνεύσει η γυναίκα, διερωτάμαι μήπως είχε σοβαρή κρίση άσθματος. Όσοι έχουν αλλεργίες το λένε. Προφανώς η νέα γυναίκα δεν το ήξερε. Είναι πολλές οι αλλεργίες που έχουν εμφανιστεί χωρίς ιστορικό, εκεί είναι δύσκολο να προβλέψεις».


Ειδήσεις σήμερα: 
«Ελευθερία»: Πρεμιέρα για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson

Γρηγοράκος: «Έμεινα διασωληνωμένος δύο μήνες - Εχασα 42 κιλά, το σώμα μου έτρωγε τις σάρκες του»

Θεσσαλονίκη: Άστεγη εντοπίστηκε νεκρή στην Τσιμισκή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης