Πέτρος Φιλιππίδης: Εκπνέει η 15μερη προθεσμία που έχει λάβει από τον εισαγγελέα

Πέτρος Φιλιππίδης: Εκπνέει η 15μερη προθεσμία που έχει λάβει από τον εισαγγελέα

Άγνωστο αν ο ηθοποιός θα εμφανιστεί σήμερα στον εισαγγελέα ή αν θα προτιμήσει να καταθέσει μέσω του συνηγόρου του υπόμνημα με τις θέσεις του έναντι των καταγγελιών

petrosss
Σήμερα το μεσημέρι εκπνέει η 15μερη προθεσμία που έχει λάβει από τον εισαγγελέα ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος έχει κληθεί σε εξηγήσεις ως ύποπτος διάπραξης τριών σοβαρών αδικημάτων 

Ο ηθοποιός έχει κληθεί από τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο σε ανωμοτί κατάθεση για δυο απόπειρες βιασμού και έναν βιασμό κατά ενηλίκων γυναικών συναδέλφων του, υποθέσεις που έφθασαν στην Δικαιοσύνη ύστερα από καταγγελίες που έγιναν από τις παθούσες στο Πειθαρχικό Όργανο του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν ο ηθοποιός θα εμφανιστεί σήμερα στον εισαγγελέα ή αν θα προτιμήσει -καθώς ο νόμος του παρέχει αυτήν την δυνατότητα σε αυτήν την φάση- να καταθέσει μέσω του συνηγόρου του υπόμνημα με τις θέσεις του έναντι των καταγγελιών. Δεν αποκλείεται επίσης να ζητήσει νέα ολιγοήμερη προθεσμία, αίτημα που θα αξιολογηθεί από τον εισαγγελικό λειτουργό.

Με βάση τα στοιχεία της υπόθεσης που ερευνά ο εισαγγελέας, ο βιασμός φέρεται να έχει τελεστεί το 2008 και μάλιστα η υπόθεση σύμφωνα με πληροφορίες καταγγέλθηκε ως απόπειρα αλλά αναβαθμίστηκε από τον εισαγγελικό λειτουργό που πλέον ζητά εξηγήσεις για τετελεσμένη πράξη. Ο βιασμός φέρεται να τελέστηκε στο καμαρίνι του ηθοποιού όπου το θύμα πήγε προκειμένου να συζητήσουν για κάποιον ρόλο.

Οι δύο απόπειρες, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τελέστηκαν το 2010 και το 2014 , με τις καταγγέλλουσες να υποστηρίζουν πως ήρθαν αντιμέτωπες με βίαιες πράξεις του ελεγχόμενου, ενώ βρέθηκαν μαζί του για επαγγελματικούς λόγους. Στην μία περίπτωση, που αφορά το έτος 2010, ο ελεγχόμενος ηθοποιός απομόνωσε την συνάδελφο του στο καμαρίνι του, ενώ στην δεύτερη περίπτωση, το 2014, η παθούσα κλειδώθηκε από τον ελεγχόμενο μέσα στο αυτοκίνητό του σε ερημική τοποθεσία το Ψυχικό έπειτα μετά από επαγγελματική συνάντηση που είχαν. Και στις δύο αυτές υποθέσεις ,σύμφωνα με τις καταγγέλλουσες, ο ηθοποιός εμφανίζει αντίστοιχη τακτική και όταν -παρά την βία που ασκεί- δεν επιτυγχάνει τον στόχο του, φαίνεται να απειλεί τις συναδέλφους του με επαγγελματικό αποκλεισμό τους.

Ειδήσεις σήμερα: 

Προστασία των ειδικών από fake news και διώξεις υπό τη σκιά της σύγκρουσης ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Αλλαγή του καιρού: Βροχές, σκόνη και ισχυροί άνεμοι το επόμενο τριήμερο

Σχολεία: Τι θα ισχύσει για εξετάσεις, παράταση, self test, voucher
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης