Υπόθεση Φουρθιώτη: Αποφασισμένη να την πάει «μέχρι τέλους» η κυβέρνηση

Υπόθεση Φουρθιώτη: Αποφασισμένη να την πάει «μέχρι τέλους» η κυβέρνηση

Ξεκινά η διπλή έρευνα της Δικαιοσύνης για τις ενέργειες Φουρθιώτη αναφορικά με το πρόγραμμα ΣΥΝ-εργασία, καθώς και για τα μέτρα που είχαν ληφθεί για την ασφάλειά του - Αύριο στη Βουλή το θέμα της αστυνομικής φύλαξης του παρουσιαστή

furthiotis
Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι ο φάκελος -με όλα τα στοιχεία για την υπόθεση που συνδέεται με την «διαδρομή» Φουρθιώτη στο πρόγραμμα ΣΥΝ-εργασία και την όπως του καταλογίζεται προσπάθεια να αποσπάσει περισσότερα χρήματα από όσα δικαιούτο- βρίσκεται πλέον στον εισαγγελέα. «Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη» αναφέρουν χαρακτηριστικά τα ίδια κυβερνητικά στελέχη υπενθυμίζοντας ότι ο φάκελος κατατέθηκε στον εισαγγελέα μέσω των εκπροσώπων του νυν υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη.

«Υπολογίζεται ότι τα ποσά που απέσπασε ο κ. Φουρθιώτης υπολογίζονται σε 200.000 ευρώ», δήλωσε δε χθες ο τέως υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, οι αποκαλύψεις του οποίου δεν διαψεύστηκαν από τον Μένιο Φουρθιώτη από τα όσα υποστήριξε αμέσως μετά.

Η εν λόγω υπόθεση αφορά επιπλέον και στα μέτρα φύλαξης που είχαν ληφθεί για την ασφάλειά του με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και στον φάκελο φυσικά που συγκροτήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας στοιχεία που αναφέρονταν σε: δημοσιεύματα και δηλώσεις του τέως υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση για προσπάθεια του Φουρθιώτη να εισπράξει μεγάλα ποσά μέσω των μέτρων στήριξης των εργαζομένων στην πανδημία, με την δήλωση μισθού που έφτανε ως τις 80.000 ευρώ μηνιαίως, πράγμα που οδήγησε το υπουργείο να βάλει «πλαφόν» στην μισθολογική στήριξη. Η σχετική τροπολογία του Δεκέμβρη έχει αναδρομική ισχύ.

Φως στην υπόθεση θα επιχειρήσει να δώσει αύριο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοιδης ο οποίος θα απαντήσει από το βήμα της βουλής σε ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργου Καμίνη για τα μέτρα φύλαξης. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επίσης καταθέσει ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων δια Βουλευτών του με πρωτοβουλία της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου «σχετικά με τις συνταρακτικές καταγγελίες και τις αποκαλύψεις απάτης του Μένιου Φουρθιώτη εις βάρος του προγράμματος ΣΥΝ-εργασία και του δημοσίου συμφέροντος, για τις οποίες η κυβέρνηση και ο Υπουργός Εργασίας οφείλουν να απαντήσουν».

Στην ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Δεδομένου ότι τα ερωτήματα είναι πολλά και κρίσιμα και θέτουν σοβαρά ζητήματα εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος και της διακυβέρνησης της ΝΔ, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Ολοκληρώθηκε η Έρευνα για την απάτη στο πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία που είχε αναλάβει η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου κυρία Στρατινάκη; Ποια είναι τα συμπεράσματα και σε ποιες ενέργειες προχώρησε;

2. Έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την ανάκτηση των ποσών που είχε λάβει παρανόμως ο κ.Φουρθιώτης το 2020, πριν την ψήφιση του ν.4764/2020; πότε υπεγράφη το σχετικό έγγραφο;»

Κλείσιμο
Υπέρ της διερεύνησης του θέματος που έχει προκύψει έχει ταχθεί και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως «ορθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το θέμα στη Βουλή». Ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε πως θα περιμένει και ο ίδιος την απάντηση του αρμόδιου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, για τη φύλαξη που φέρεται να παρείχε η Αστυνομία στον Μ. Φουρθιώτη κι ότι θα πρέπει να διερευνηθούν και οι καταγγελίες που αφορούν στο πρόγραμμα Συν-Εργασία.

Εν τω μεταξύ, ο Μένιος (Μαίνανδρος) Φουρθιώτης ζητάει από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκε η φρούρησή του και η φρούρηση της κατοικίας του σε 24ώρη βάση από αστυνομικούς και άνδρες της Ασφαλείας, κ.λπ.

Όπως υποστηρίζει ο Μένιος Φουρθιώτης με πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. (13.1.2021) διατέθηκαν για την ασφάλειά του:

1) Τρεις αστυνομικοί και μια συνοδευτική υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα με αστυνομικό σε καθημερινή και 24ώρη βάση και

2) Αυστηρή επιτήρηση όλο το 24ώρο, όλων των χώρων εργασίας του, δηλαδή, Ρ/Σ Party F.M. 104, εφημερίδα «Αποκαλυπτικά», Τ/Σ EPSILON T.V. και Studio Alfa- EPSILON T.V., με περιπολίες της Αστυνομίας και της Ασφάλειας.

Την 18η Μαρτίου 2021 με νεότερη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. τα μέτρα ασφαλείας για τον Μένιο Φουρθιώτη αυξήθηκαν. Έτσι, του διατέθηκαν 4 αστυνομικοί (αντί των 3) και εκτός από την συνοδευτική μοτοσυκλέτα, διατέθηκε και ένα αυτοκίνητο. Επίσης, αντί της επιτήρησης της κατοικίας του και των χώρων εργασίας του, διατάχθηκε η φρούρησή τους καθημερινά και σε 24ώρη βάση. Τα νέα αυξημένα μέτρα ασφαλείας επρόκειτο να επανεξεταστούν την 19η Ιουνίου 2021, σύμφωνα με την πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Τα μέτρα ασφαλείας αυξήθηκαν κατά τους ισχυρισμούς του, καθώς υπήρχε πληθώρα επιθέσεων τόσο προσωπικών όσο και στην κατοικία του, καθώς και στους χώρους εργασίας του. Ακόμη, επισημαίνει ότι υπήρξε έκρηξη βόμβας στο χώρο εργασίας του, εμπρηστική-δολοφονική επίθεση στο σπίτι του και βομβιστική επίθεση στον Τ/Σ EPSILON T.V.

Στην συνέχεια με την προσβαλλόμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., δεν διατίθενται πλέον για την φρούρησή του οι 4 αστυνομικοί, το υπηρεσιακό αυτοκίνητο και η συνοδευτική μοτοσυκλέτα, ενώ έπαυσε η φρούρηση της κατοικίας του.

Στην αίτηση ακύρωσης, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι η τελευταία πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. (προσβαλλόμενη) είναι αντισυνταγματική και παράνομη. Και αυτό, γιατί δεν τηρήθηκε το γράμμα της διάταξης του άρθρου 20 του Συντάγματος, αφού δεν κλήθηκε σε ακρόαση πριν την έκδοση της προσβαλλόμενης πράξης με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας.

Ακόμη, ισχυρίζεται ότι η επίμαχη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. πάσχει από έλλειψη αιτιολογίας, καθώς δεν αναφέρει σε ποιους κανόνες και αρχές βασίστηκε η έκδοσή της, που να δικαιολογούν την δραστική μείωση της προστασίας του Μένιου Φουρθιώτη.

Τέλος, αναφέρει ότι η προσβαλλόμενη πράξη εκδόθηκε πριν την συμπλήρωση του χρόνου εκπνοής της προηγούμενης πράξης με την οποία αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας.


Ειδήσεις σήμερα: 

Λαμία: Νεαρή μητέρα «έσβησε» στο τιμόνι με τα παιδιά της μέσα στο αυτοκίνητο - Δείτε βίντεο

Σουδάν: Τους 87 νεκρούς έχει φθάσει ο απολογισμός των θυμάτων στις συγκρούσεις στο Δυτικό Νταρφούρ


Survivor: Με το κεφάλι ψηλά αποχαιρετά τον Άγιο Δομίνικο η Χριστίνα Κεφαλά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης